Μαντώ από χρυσάφι!

08/07/2017 - 20:30 Τελευταία τροποποίηση στις 09/07/2017 - 17:28

Έγραψε ιστορία η Μαντώ Ανθούσα της ΑΕ Λέσβου Καλλονής στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων - νεανίδων, στην Κατερίνη, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 1.500μ!

Η 16χρονη αθλήτρια, που προπονείται στην Καλλονή υπό τις οδηγίες του Σταύρου Κιουλάφα, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των νεανίδων, τρέχοντας μια άριστη τακτικά κούρσα. Η Μαντώ Ανθούσα βρισκόταν από το ξεκίνημα μέσα στο πρώτο γκρουπ των συνολικά 17 αθλητριών, που έλαβαν μέρος στον τελικό. Έλεγξε απόλυτα την κούρσα και περίπου 300 μέτρα πριν τον τερματισμό, ξέφυγε μπροστά, ανεβάζοντας ρυθμό. Άφησε πίσω της όλες τις υπόλοιπες αθλήτριες και έκοψε πρώτη και με διαφορά το νήμα, σε 4:44.40. Ένα μετάλλιο που το άξιζε και διατηρεί τη σημαία της Λέσβου ψηλά στον κλασικό αθλητισμό της χώρας μας. 

Να σημειωθεί ότι η Ανθούσα είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της κατηγορίας κορασίδων, πριν λίγες ημέρες στα Τρίκαλα, καταφέροντας να ανέβει σήμερα στο πρώτο σκαλί του βάθρου των 1.500μ και μάλιστα απέναντι σε μεγαλύτερες ηλικιακά αθλήτριες! 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey