ΚΟΡΥΦΑΙΑ! Χρυσό νταμπλ η Ανθούσα!

09/07/2017 - 20:02 Τελευταία τροποποίηση στις 10/07/2017 - 12:25

Έσπασε καρδιές η κούρσα των 800μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας εφήβων - νεανίδων, με μεγάλη νικήτρια την Μαντώ Ανθούσα της ΑΕ Λέσβου Καλλονής!

Η αθλήτρια του Σταύρου Κιουλάφα, λίγες μόνο ώρες μετά την νίκη της στα 1.500μ, κατέκτησε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο και μάλιστα με παλλεσβιακό ρεκόρ. Η 16χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδας κέρδισε τα 800μ με 2:14.27, βελτιώνοντας το προηγούμενο δικό της ρεκόρ που είχε πετύχει στα Τρίκαλα, πριν 15 ημέρες, με 2:17.94.

Η κούρσα ήταν συγκλονιστική και κυριολεκτικά κρίθηκε στο photo finish, με την Ανθούσα να παίρνει την πρωτιά για ένα δέκατο του δευτερολέπτου, κάνοντας υπέρ-προσπάθεια στα τελευταία 120 μέτρα, κυνηγώντας την Δανάη Λιάκου (2.14.28), καταφέρνοντας να την προσπεράσει πάνω στη γραμμή του τερματισμού! 

Αναμφίβολα, η τεράστια αυτή επιτυχία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στις αναπτυξιακές ηλικίες των τελευταίων χρόνων για τον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου, κατατάσσοντας την Μαντώ Ανθούσα στην κορυφή σε μια κατηγορία μάλιστα, όπου καλείται να συναγωνιστεί αθλήτριες μεγαλύτερες ηλικιακά, αφού είναι μόλις 16 ετών. Το χρυσό ντάμπλ σε 800μ και 1.500μ αναμένεται να της ανοίξει και το δρόμο για τις διεθνείς διοργανώσεις, με την πόρτα της εθνικής ομάδας να είναι ήδη ορθάνοικτη για την πρωταθλήτρια από τη Λέσβο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Μαντώ, για την εντυπωσιακή της παρουσία το διήμερο στην Κατερίνη, όπως επίσης στον προπονητή της Σταύρο Κιουλάφα και το σύλλογο της ΑΕ Λέσβου Καλλονής. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey