Για στίβο στο «Κ. Κεντέρης»; Με... μπρατσάκια!

28/02/2018 - 17:05 Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2018 - 18:17

Εικόνες εγκατάλειψης θυμίζουν οι φωτογραφίες στο Στάδιο «Κώστας Κεντέρης» της Καλλονής, με τους αρμόδιους φορείς να κάνουν... κουβεντούλα μόνο για την κατάσταση του χλοοτάπητα, λες και στο Στάδιο παίζεται μόνο ποδόσφαιρο! (Αν και δεν παίζεται ούτε αυτό...)

Τα παιδιά του στίβου, του κλασικού αθλητισμού για να το θέσουμε πιο ορθά στη δημοτική αρχή, δε φτάνει που προπονούνται όλο αυτό το διάστημα κοιτώντας... κάτω, μην τυχόν και πέσουν σε καμιά λακκούβα του ελαστικού τάπητα, αδυνατούν εδώ και μέρες να χρησιμοποιήσουν το σκάμμα του μήκους ή τη βαλβίδα της σφαιροβολίας. Κι αυτό λόγω της παρατεταμένης βροχόπτωσης, έχουν μετατραπεί σε μικρές λιμνούλες.

Με μία μεγαλύτερη λίμνη μοιάζει η βόρεια είσοδος του Σταδίου, αφού για να τη διασχίσει κάποιος θα πρέπει να έχει είτε βάρκα είτε... μαγιό. Και να σημειωθεί, ότι στη συγκεκριμένη αθλητική εγκατάσταση καθημερινά προπονούνται παιδιά όλων των ηλικιών, που αθλούνται στις ομάδες της περιοχής και μάλιστα προσφέρουν σε κάθε στιβική διοργάνωση πολλαπλές διακρίσεις στη Λέσβο.

Δυστυχώς, παρότι ο αγωνιστικός χώρος του Σταδίου «Κώστας Κεντέρης» δείχνει σε άριστη κατάσταση, έχει μαζέψει πάρα πολύ νερό. Πατώντας κανείς το χόρτο, το διαπιστώνει με ευκολία. Αιτία, το γεγονός πως το χορτάρι δεν «στραγγίζει» από το νερό, το οποίο δεν έχει δίοδο με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η χρησιμοποίησή του εδώ και μέρες.

Αν και κάτω από τον αγωνιστικό χώρο υπάρχουν αποστραγγιστικά, το πιθανότερο είναι είτε λόγω κακής κατασκευής είτε λόγω των δύο πλημμυρών του 2006 και του 2011 να έχουν «φράξει» και γι' αυτό το λόγο το νερό αργεί χαρακτηριστικά να απορροφηθεί. Μάλιστα, τα γύρω χωράφια είναι επίσης γεμάτα νερό, γεγονός που αποδεικνύει ότι γενικότερα το υπέδαφος δεν μπορεί να αντέξει τον όγκο του νερού. Οι κλίσεις έχουν χαθεί, αν και από τα προβλήματα που παρουσιάζονται εδώ και πολλά χρόνια κάθε χειμώνα, μοιάζει βέβαιο ότι θα έπρεπε ο αγωνιστικός χώρος να βρισκόταν τουλάχιστον μισό μέτρο ψηλότερα...

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κύριε πρόεδρε του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, μήπως ήρθε η ώρα για γενναίες αποφάσεις; Αν δεν το ασπάζεστε, μπορείτε έστω να δωρίσετε σε αυτά τα παιδιά μαγιό και... μπρατσάκια!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey