Αλλάζουν νησί οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες;

22/03/2018 - 17:20

Οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν το φετινό φθινόπωρο στην Ικαρία, επιστρέφοντας έτσι στο Βόρειο Αιγαίο μετά τη διοργάνωση τους στην Καλλονή το 2016 και τους περσινούς στη Μύκονο. 

Κι ενώ οι αγώνες έχουν μπει και στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ, με ημερομηνία διεξαγωγής το Σαββατοκύριακο 6-7 Οκτωβρίου 2018, μια φημολογία των τελευταίων ημερών έρχεται να ανατρέψει τα μέχρι σήμερα δεδομένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «SL» συζητιέται έντονα οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες στίβου να μη διεξαχθούν τελικά στην Ικαρία, αλλά να μεταφερθούν στην Κάλυμνο. Να σημειωθεί ότι τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε η διοργάνωση στα Δωδεκάνησα ήταν το 2014, στην Κω.

Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές, αν και οι ίδιες φήμες εμφανίζουν δυσκολίες ως προς την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο του Αγίου Κηρύκου, στην Ικαρία, καθιστώντας ανέφικτη την πραγματοποίηση των αγώνων σε αυτό.

Εκείνο όμως που πρέπει να λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι φορείς, είναι πως εφόσον τελικά οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες μεταφερθούν στην Κάλυμνο, θα πρέπει να προβλεφθούν και οι ανάλογοι πόροι για τη μετακίνηση αθλητών και προπονητών από τα νησιά του Αιγαίου προς το νησί των Δωδεκανήσων, αφού θα πρόκειται ουσιαστικά για διπλά ταξίδια από Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Σάμο και Ικαρία. Επιπρόσθετα, επειδή πρόκειται για μια γιορτή του κλασικού αθλητισμού, είναι αδιανόητο ελλείψει κονδυλίων, να υποχρεώνονται οι σύλλογοι να κατεβαίνουν στους αγώνες με ολιγομελείς αποστολές, αφού έτσι χάνεται ο χαρακτήρας της διοργάνωσης, που εκτός από αγωνιστικός έχει να κάνει παράλληλα και με την ανταλλαγή εμπειριών ανάμεσα στις νεολαίες των νησιών του Αιγαίου. 

Ας μην ξεχνάμε ότι στην Κω το 2014 έλαβαν μέρος μόλις 250 αθλητές και αθλήτριες από 30 σωματεία, ενώ για παράδειγμα στη Λέσβο το 2016 συμμετείχαν περισσότεροι από 500!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey