Πετάει για Ουγγαρία η Φιάσκα!

02/07/2018 - 19:28 Τελευταία τροποποίηση στις 02/07/2018 - 19:29

Τον πιο σπουδαίο αγώνα της μέχρι σήμερα αθλητικής της πορείας θα δώσει την Τετάρτη η Όλγα Φιάσκα, που θα αγωνιστεί με το εθνόσημο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, στο Γκιορ της Ουγγαρίας (5-8/7), απέναντι στις καλύτερες Ευρωπαίες αθλήτριες της ηλικίας της.

Η πρωταθλήτρια από τα Πάμφιλα, που προπονείται με τον Γρηγόρη Κοντό, βαδίζει στα χνάρια της αδερφής της, Μιχαέλας, η οποία είχε κι εκείνη σημαντικές συμμετοχές με την εθνική ομάδα σε διεθνείς διοργανώσεις. Στην Ουγγαρία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα 5.000μ βάδην, αγώνισμα στο οποίο κατέχει αυτή τη στιγμή την κορυφαία επίδοση στον κόσμο με 23:24.62, την οποία σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 της Κατερίνης, πριν λίγες ημέρες, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Μάλιστα, η Φιάσκα απέχει αρκετά δευτερόλεπτα από τη 2η στην κατάταξη αθλήτρια, τη Γαλλίδα Julia Perrichon (23:48.05). Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου εμφανίζει στην επίσημη λίστα συμμετοχών των 5.000μ βάδην, ως κορυφαία επίδοση το 22:50.59 της Λευκορωσίδας Hanna Zubkova. Θα πρέπει όμως να διευκρινιστεί πως η συγκεκριμένη επίδοση σημειώθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2018 στη «Σπαρτακιάδα» του Γκόμελ, στον κλειστό στίβο και όχι υπό συνθήκες ανοικτού. Επομένως, η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια παραμένει στην κορυφή της λίστας και μάλιστα έχει όλες τις δυνατότητες να βελτιώσει την επίδοσή της αυτή, συνδυάζοντας τη και με ένα μετάλλιο.

Το «SL» συνομίλησε με την Όλγα Φιάσκα και τον προπονητή της, Γρηγόρη Κοντό, λίγες ώρες πριν την αναχώρηση για την Ουγγαρία, μέσω Αυστρίας, για τους στόχους, τις προσδοκίες και φυσικά τα όνειρα της για το σπουδαίο αυτόν αγώνα που έχει μπροστά της.

Όλγα, πώς αισθάνεσαι που θα λάβεις μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση;

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που θα αγωνιστώ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα είμαι βέβαια και λίγο αγχωμένη, αλλά περισσότερο αισθάνομαι ενθουσιασμό για τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση.»

Αγχωμένη, λόγω του ότι κατέχεις την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και αυτό γεννά από μόνο του αυξημένες απαιτήσεις για ένα μετάλλιο;

«Ναι, ακριβώς γι’ αυτό. Στόχος μου είναι μια θέση στο βάθρο, να επιστρέψω δηλαδή στην Ελλάδα με ένα μετάλλιο. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Για εμένα το βάθρο της Ευρώπης θα είναι τεράστια επιτυχία, ανεξαρτήτως χρώματος μεταλλίου.»

Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι στην Ουγγαρία θα βρίσκεται μαζί και ο προπονητής σου;

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό. Στον προηγούμενο διεθνή μου αγώνα, στο Βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης, που δεν ήταν μαζί μου, κάποια στιγμή δεν ήξερα τι να κάνω τακτικά και βρέθηκα στη 2η θέση. Από τη στιγμή που θα είναι στο στάδιο και θα με συμβουλεύει στη διάρκεια της κούρσας μου, ελπίζω σε κάτι πολύ καλό, γιατί έχω προπονηθεί σκληρά και νιώθω απόλυτα προετοιμασμένη.»

Γρ. Κοντός: «Φοβάμαι, μόνο το ταξίδι»

Μιλώντας στο «SL», ο προπονητής της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης και ομοσπονδιακός του ΣΕΓΑΣ, Γρηγόρης Κοντός, ανέφερε: «Έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία μας, η οποία έχει εξελιχθεί πάρα πολύ καλά. Περιμένουμε το καλύτερο δυνατό και σίγουρα θα είναι επιτυχία οποιαδήποτε θέση από την 6η και πάνω. Πρόκειται, ας μην ξεχνάμε, για ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, όπου θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες κάτω των 18 ετών.»

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;

«Μόνο το ταξίδι. Η κόπωση δηλαδή που μπορεί αυτό να επιφέρει στην Όλγα, μιας και θα ταξιδεύουμε από νωρίς μέχρι αργά το απόγευμα, όταν θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας στο Γκιορ. Το βάδην είναι το πρώτο χρονικά αγώνισμα της διοργάνωσης, το πρωί της Τετάρτης και έτσι θα υπάρχει ελάχιστος χρόνος για ξεκούραση.»

Αισθάνεστε ότι πρέπει να αποδείξετε πράγματα, λόγω της καλύτερης επίδοσης στον κόσμο που κατέχει η Όλγα;

«Όχι, σε καμία περίπτωση. Μπορεί να υπάρχει κάποιο άγχος, αλλά είναι λογικό λόγω της σπουδαιότητας της διοργάνωσης. Η Όλγα έχει άγνοια κινδύνου. Μιλάμε για ένα παιδί, που έχει στόφα μεγάλης αθλήτριας και θα τα δώσει όλα στον αγώνα της, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.»

Θα βρίσκεστε μαζί στην αποστολή, ως ομοσπονδιακός τεχνικός. Θα τη βοηθήσει, πιστεύετε στη διάρκεια της κούρσας;

«Είναι πολύ σημαντικό γιατί θα νιώθει μεγαλύτερη σιγουριά στον αγώνα της. Ένας προπονητής γνωρίζει τα περάσματά της αθλήτριάς του και μπορεί να την καθοδηγήσει στην τακτική που θα ακολουθήσει. Επιπρόσθετα, θα βοηθηθεί και ψυχολογικά. Η ελληνική αποστολή έχει τρεις βαδιστές στη σύνθεσή της, οπότε ναι για την Όλγα είναι σημαντικό ότι επιλέχθηκα να ταξιδέψω στην Ουγγαρία. Από αυτή την άποψη θα έχει λιγότερο άγχος και θα μπορέσει να επικεντρωθεί αποκλειστικά στον αγώνα της.»

Καλή επιτυχία Όλγα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey