Κεραμιδά: «Ήταν αδύνατο να τρέξω και στα 200μ»

23/07/2018 - 14:12 Τελευταία τροποποίηση στις 23/07/2018 - 14:41

Παρότι η Γρηγορία Κεραμιδά είχε δηλωθεί να εκπροσωπήσει τη χώρα μας, μαζί με την Πολίτη, και στα 200μ του Βαλκανικού Πρωταθλήματος -πέραν της σκυταλοδρομίας 4x100μ- τελικώς η σπρίντερ από την Καλλονή αποφάσισε να αποσυρθεί λίγο πριν την εκκίνηση.

Αιτία αποτέλεσε η... βουτιά που έκανε στον τερματισμό των 200μ μία εβδομάδα νωρίτερα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πάτρας, όταν στο νήμα έριξε μπροστά το σώμα της και έπεσε στο ταρτάν, κερδίζοντας (24.05) την πρώτη τελική σειρά από την Κορίνα Πολίτη (24.07). Μπορεί η κίνησή της αυτή να της εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στην συνολική κατάταξη, αλλά της απέφερε και κάποια εγκαύματα από την τριβή στο ταρτάν, τα οποία όσο περνούσαν οι μέρες γίνονταν όλο και χειρότερα.

Η Κεραμιδά έσφιξε τα δόντια και έτρεξε κανονικά στη σκυταλοδρομία 4x100μ, την Παρασκευή στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, θέλοντας να κάνει την πρόβα τζενεράλε με τις συναθλήτριές της εν όψει της συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ωστόσο οι πόνοι από τα τραύματά της δεν της επέτρεψαν να αγωνιστεί και στα 200μ, μία μέρα αργότερα.

Μιλώντας στο «SL», η Γρηγορία Κεραμιδά διευκρίνισε: «Δεν μπόρεσα να τρέξω στα 200μ, γιατί τα τραύματα που είχα από το Πανελλήνιο, όταν έπεσα στον τελικό των 200μ, δεν είχαν κλείσει ακόμα. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια έτρεξα στη σκυτάλη την Παρασκευή. Ευτυχώς, τώρα είμαι καλύτερα».

Σε ερώτηση για τον 1ο διάδρομο, στον οποίο είχε τοποθετηθεί στην Α' προκριματική σειρά των 200μ στο Βαλκανικό, η Κεραμιδά επεσήμανε πως δεν ήταν αποθαρρυντικός παράγοντας για τη συμμετοχή της συνδυαστικά με τον τραυματισμό της: «Σίγουρα, εννοείται ότι ο πρώτος διάδρομος θα ήταν ένα μειονέκτημα ακόμα, μαζί με τα τραύματά μου, αλλά θα το πάλευα εάν μπορούσα να τρέξω».

Για την σπρίντερ από την Καλλονή, που έχει χαρίσει στο νησί μας πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια, επόμενος μεγάλος στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βερολίνου (7-12/8). Ως ασημένια πρωταθλήτρια Ελλάδας και μέλος της σκυταλοδρομίας 4x100μ, που έλαβε μέρος τόσο στους Μεσογειακούς Αγώνες όσο και στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, η Κεραμιδά θεωρείται βέβαιη στη σύνθεση της ομάδας πιθανότατα μαζί με τις Πολίτη, Πεσιρίδου και Σαρρή, με τις οποίες έτρεξε και στη Στάρα Ζαγόρα. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey