ΣΕΓΑΣ κατά Πολιτείας για το "ξεσπίτωμα"

20/06/2013 - 15:36 Τελευταία τροποποίηση στις 20/06/2013 - 15:46

Diasyllogiko_sfaira_pp_pk_aΑνακοίνωση εξέδωσε ο επίσημος ΣΕΓΑΣ, για το γεγονός πως η Πολιτεία αποφάσισε να "ξεσπιτώσει" την τοπική ΕΑΣ Λέσβου, ώστε να παραχωρήσει όλους τους αθλητικούς χώρους του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης στην ΠΑΕ ΑΕΛΚ, που θα εκπρoσωπήσει το νησί στη Super League.

Στο κείμενο που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας Στίβου, γίνεται λόγος για τις αθλητικές υποδομές σε σχέση με τον επαγγελματικό και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, καθώς επίσης και στην πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη στη Μυτιλήνη, για να επιθεωρήσει τον "Ταρλά" και να δώσει το πράσινο φως της παραχώρησης του στην καλλονιάτικη ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα: «Για μια ακόμη φορά η Πολιτεία απέδειξε ότι ο Επαγγελματικός Αθλητισμός αποτελεί πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά της, σε βάρος του ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Ο Υπουργός Αθλητισμού κ. Ι. Ιωαννίδης μετέβη προσωπικά στην Μυτιλήνη για να αποδώσει στην επαγγελματική Ποδοσφαιρική ομάδα του νησιού που ανέβηκε – άξια κατά τα άλλα – στην Α Εθνική, όλους τους χώρους του Δημοτικού Σταδίου της Πόλης ξεσπιτώνοντας τον Στίβο και κάθε άλλη δραστηριότητα που χρησιμοποιούσε τον χώρο.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι υποδομές του Στίβου σε ολόκληρη την Ελλάδα απαξιώνονται από τη φθορά, που ολόκληρη η περιοχή του Πειραιά δεν έχει ένα προπονητικό έστω στάδιο, ολόκληρο το λεκανοπέδιο ένα στάδιο αγώνων Στίβου, πλην του αχανούς ΟΑΚΑ, το κλειστό στάδιο της Παιανίας αποσυντίθεται και το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας διατίθεται για μία-δύο αγωνιστικές ημέρες το χρόνο για την περίοδο του κλειστού Στίβου.

Ioannidis_Athanasiou_Astyrakakis_Tarlas1Όλα σχεδόν τα Εθνικά και Δημοτικά στάδια έχουν αφεθεί στην τύχη τους με φθαρμένους ελαστικούς τάπητες, με πλαστικούς χλοοτάπητες και φθαρμένα ανεπαρκή και επικίνδυνα όργανα του βασικού τους εξοπλισμού (στρώματα, κλωβοί ρίψεων, εμπόδια κ.λπ.). Όλα αυτά συνθέτουν ανάγλυφη την εικόνα της εγκατάλειψης του Κλασικού Αθλητισμού.

Ασφαλώς δεν ευθύνεται ο κ. Ιωαννίδης με τον οποίο έχουμε κατά τα άλλα μια εποικοδομητική συνεργασία, για το σύνολο των παραπάνω προβλημάτων.

Η προσωπική και επιτόπια παρέμβαση του για την παράδοση στην Τοπική Π.Α.Ε. του συνόλου των χώρων του Σταδίου από το οποίο αναδείχθηκαν Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, έρχεται σε σαφή αντίθεση με τη θέση που ο ίδιος επανειλημμένα έχει εκφράσει για την πρωτεύουσα θέση του Στίβου στην ανάπτυξη του Αθλητισμού.

Τελικά τίποτε στην Ελλάδα δεν αλλάζει. Όταν πρόκειται να εξυπηρετηθούν συμφέροντα του επαγγελματικού Αθλητισμού λησμονούνται τα πάντα, Σύνταγμα, Νόμοι, Διακηρύξεις, Εξαγγελίες».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey