Ανάλυση της αξιολόγησης από ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου

22/11/2013 - 12:04 Τελευταία τροποποίηση στις 22/11/2013 - 12:05

Athlokinisi_Mytilinis_athlites_tarlasΜε αφορμή την ανακοίνωση της αξιολόγηγης των σωματείων για το 2013 από τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ, η Ένωση Αθλητικών Σωματείων της Λέσβου επιχειρεί μια ανάλυση των πινάκων και των θέσεων που κατέβαλαν οι σύλλογοι του νησιού μας, εξηγώντας και ερμηνεύοντας τη δρατηριότητα και τα αποτελέσματά τους μέσα στη χρονιά που ολοκληρώνεται.

Συγκεκριμένα: "Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση είδε ένα από τα Σωματεία της δύναμής της, τον «ΑΣ ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ» Μυτιλήνης να κατατάσσεται στη 50η θέση. Η ικανοποίηση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν βλέπουμε ότι είναι το καλύτερο Σωματείο του Αιγαίου.

Η άνοδος του «ΑΣ ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ» Μυτιλήνης, εντυπωσιακή τα τελευταία χρόνια, δεν είναι τυχαία. Οφείλεται στην διοικητική και ιδιαίτερα στην προπονητική ομάδα της, που αποτελείται από τον κ. Κοντό Γρηγόρη με τους βοηθούς του, κ.κ. Πάνου Γιώργο, Πετρόπουλο Χάρη και Μαριγλή Ελένη, οι οποίοι κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και τα αποτελέσματα φαίνονται.

Η ΕΑΣ Λέσβου δίνει θερμά συγχαρητήρια σ’ όλη την ομάδα, τους αθλητές αθλήτριες, τους προπονητές και τους εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Βλέποντας επίσης την φετινή κατάταξη των Σωματείων, Πανελλήνια, στο Αιγαίο και στην ΕΑΣ μας, παρατηρούμε ότι άλλα Σωματεία είχαν άνοδο και άλλα είχαν πτώση. Αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο στο στίβο, ειδικά για τα μικρά Σωματεία της επαρχίας και βασικά οφείλεται στις φουρνιές των αθλητών – τριών που εναλλάσσονται (λόγω σπουδών, μετεγγραφών, ατυχής συγκυρίες στους αγώνες, κ.λ.π.), αλλά και στην οικονομική κατάσταση των σωματείων.

arisvaios_aigaiopelagitikoi_parelasi1Στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου βλέπουμε την άνοδο όπως προείπαμε της Αθλοκίνησης, αλλά βλέπουμε και την πτώση ιστορικών συλλόγων, όπως ο ΓΑΣ Ολυμπιάς Μήθυμνας (242η θέση) και ΑΟ ΑΡΙΣΒΑΙΟΣ Καλλονής (180η θέση), παρά την θέληση και τις προσπάθειες των μελών των διοικητικών συμβουλίων τους, την σοβαρή προπονητική υπηρεσία που προσφέρουν οι άνθρωποι που αγαπάνε το στίβο (προπονητές) και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για να μαζέψουν τα παιδιά από τις γύρω περιοχές των εδρών τους, με τις δύσκολες οικονομικά συνθήκες.

Βλέπουμε σωματεία που τα προηγούμενα χρόνια είχαν αξιόλογη δράση, να μην συμμετέχουν στα Διασυλλογικά πρωταθλήματα, όπως ο ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ Λέσβου, ο ΕΠΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ, ο ΑΠΣ ΔΡΟΜΕΑΣ Λέσβου και άλλα με λιγότερη δραστηριότητα σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, όπως ο ΓΣ ΑΡΙΩΝ Μυτιλήνης (237η θέση), ο ΑΠΣ ΑΤΛΑΣ (292η θέση), ο ΑΠΣ ΠΑΠΑΔΟΣ Λέσβου. (285η θέση) ο ΑΣ ΠΑΓΓΕΡΑΓΩΤΙΚΟΣ.

Ο βασικός και σημαντικότερος λόγος για την πτώση των Σωματείων είναι η οικονομική στενότητα που υπάρχει σ΄ όλη την χώρα. Τα περισσότεροι από τα Σωματεία της Λέσβου, αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα μετακίνησης των αθλητών–τριών τους, για να συμμετάσχουν όχι μόνο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διεξάγονται εκτός νησιού αλλά και στα Διασυλλογικά Πρωταθλήματα που γίνονται στην έδρα της ΕΑΣ την Μυτιλήνη. Η συμμετοχή τους στα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα είναι αυτή, που τους δίνει βαθμούς για να βελτιώσουν την ετήσια κατάταξή τους.

Alkaios_Mytilinis_Tarlas1Βλέπουμε όμως σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, την επαναδραστηριοποίηση και το επιτυχημένο ξεκίνημα δύο σωματείων με ιστορία, όχι μόνο σε τοπικό αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο, και την άνοδο τους στην ετήσια αξιολόγηση του ΣΕΓΑΣ. Της «ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ» (191η θέση) και  του «ΓΣ ΑΛΚΑΙΟΥ» Μυτιλήνης (239η θέση), που κάνουν και πάλι, σοβαρές προσπάθειες να ξανά-αναστηθούν,  με την βοήθεια των ανθρώπων των διοικητικών τους συμβουλίων και την συστηματική και σοβαρή  δουλειά των προπονητών τους κ.κ. Νίκου Καρύδη στην ΑΕ ΛΗΜΝΟΥ και Νίκου Παυλή στον ΓΣ ΑΛΚΑΙΟ.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, έχει πάγια τακτική να στηρίζει και να βοηθά τα Σωματεία, τους προπονητές και τους αθλητές–τριες που ανήκουν στην δύναμή της και προσπαθεί να διοργανώνει όσο πιο πολλούς αγώνες δύναται και ανάλογα με τα οικονομικά της (τα πολύ ελάχιστα) για να διαφημίσει - διαδώσει και να φέρει όσο τον δυνατόν περισσότερα παιδιά στο άθλημα του Στίβου.

Συγχαίρουμε όλα τα σωματεία και τους ανθρώπους τους, που δεν το βάζουν κάτω από αγάπη και μεράκι για το άθλημα του στίβου, που συνεχίζουν να αγωνίζονται και να παλεύουν... παρ΄ όλες τις δυσκολίες που όπως προαναφέραμε αντιμετωπίζουν. Ευχόμαστε σε όλους, καλή δύναμη και καλή συνέχεια με περισσότερες επιτυχίες την νέα χρονιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey