Πάλεψε με τα... κοντάρια ο Χατζίου!

02/12/2013 - 20:40 Τελευταία τροποποίηση στις 02/12/2013 - 14:47

Hatziou_Petros_Shaktar_UkraineΜεγάλος άτυχος της ελληνικής αποστολής στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διεξάγεται στη Βραζιλία αυτές τις μέρες, αποδείχθηκε ο Πέτρος Χατζίου που εκπροσώπησε τη χώρα μας στο άλμα επί κοντώ.

Ο αθλητής της Αθλοκίνησης και μαθητής του 4ου ΓΕΛ Μυτιλήνης, που κατέχει την κορυφαία επίδοση της χρονιάς ως παίδας στο αγώνισμα, έχοντας υπερπηδήσει τα 4,90μ, βρέθηκε στη λατινική Αμερική με στόχο να σπάσει το φράγμα των 5 μέτρων, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει.

Ο Χατζίου μπήκε στον αγώνα μετά από μεγάλη ταλαιπωρία με τα κοντάρια, έκανε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο αρχικό ύψος και μοιραία έμεινε εκτός συνέχειας από τη διοργάνωση, χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει ατομικό ρεκόρ και να αφήσει το στίγμα του στη σπουδαία αυτή διοργάνωση.

Ταξίδεψε χωρίς κοντάρια

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από την Ελλάδα λίγες μέρες πριν την αναχώρηση των αθλητών για τη Βραζιλία. Τότε ήταν που ο Μυτιληνιός προπονητής Γρηγόρης Κοντός, ο οποίος ταξίδεψε μαζί με την αποστολή ως συνοδός – γυμναστής, ενημερώθηκε από τους αρμοδίους ότι δεν είναι δυνατή η μεταφορά των κονταριών του Χατζίου στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

Για την ακρίβεια, το πρόβλημα εστιαζόταν στην αεροπορική εταιρεία που θα εκτελούσε το εσωτερικό δρομολόγιο από Σάο Πάολο σε Μπραζίλια. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ο Μυτιληνιός πρωταθλητής να μη γνωρίζει μέχρι την τελευταία στιγμή αν θα ταξιδέψουν τα κοντάρια του στη λατινική Αμερική. Κάτι που δεν έγινε τελικά, αναγκάζοντας τους ανθρώπους της ελληνικής αποστολής και τον Γρηγόρη Κοντό να ψάχνονται για δανεικά κοντάρια, ώστε να μπορέσει ο Χατζίου να λάβει μέρος στη Γυμνασιάδα. Όπως και έγινε, με τον Μυτιληνιό επικοντιστή να μην μπορεί ωστόσο να πραγματοποιήσει έγκυρη προσπάθεια, σαφέστατα επηρεασμένος από την όλη κατάσταση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey