Kids' Athletics στο Κλειστό της Νεάπολης

08/12/2013 - 15:10

kids-athleticsΤο πρόγραμμα "Kids' Atheltics" της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου ΙΑΑF, πρόκειται να παρουσιάσει η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου στα σωματεία της δύναμής της, το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης Μυτιλήνης.

Την παρουσίαση έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει στις 5 το απόγευμα ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ κ. Στέλιος Μακαρώνης, με τη συνεργασία των προπονητών των σωματείων της Λέσβου και των κριτών του Συνδέσμου Κλασικού Αθλητισμού Λέσβου και θα διεξαχθεί όπως παρακάτω:

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που γίνεται με μορφή παιχνιδιού, το οποίο περιλαμβάνει ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους και συμπεριλαμβάνει τρεις ομάδες αγωνισμάτων: α) Αγωνίσματα Δρόμων, β) Ρίψεων και γ) Αλμάτων. Το "Kids Athletics" συνδυάζει παιχνίδι, άθληση, ευγενή άμιλλα και ομαδικότητα, διότι τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες, αγωνίζονται ομαδικά και επιβραβεύεται η ομαδική προσπάθεια. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί κυκλικά στον αγωνιστικό χώρο με την μορφή σταθμών. Μεταξύ των σταθμών θα γίνεται διάλλειμα πέντε λεπτών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν αθλητές και αθλήτριες των σωματείων της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου, που έχουν γεννηθεί τα έτη 2002-2003-2004 (ΣΤ'-Ε'-Δ' Τάξη Δημοτικού). Τα σωματεία δικαιούνται να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα μικρά παιδιά θα ομαδοποιηθούν σε ομάδες των έξι έως οκτώ ατόμων. Τα Σωματεία δύνανται να συμμετέχουν με όσες ομάδες μπορούν να σχηματίσουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων, οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες. Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Τέλος, σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα μετά το τέλος του προγράμματος.

Στα θετικά της διοργάνωσης, το γεογνός πως η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου έχει προβλέψει τη μετακίνηση των αθλητών και αθλητριών των σωματείων από την Καλλονή και τον Πολιχνίτο προς το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης, καθώς και την επιστροφή τους μετά την λήξη του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τα παιδιά των μικρών και ευαίσθητων ηλικιών των δημοτικών σχολείων κοντά στον Κλασικό Αθλητισμό, να γνωρίσουν και να έλθουν σε επαφή με τα αγωνίσματα του Στίβου, να τονισθούν τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν από τον αθλητισμό, να καλλιεργηθεί η ομαδική προσπάθεια και τέλος να ψυχαγωγηθούν και να χαρούν μέσω του παιχνιδιού που προσφέρει το πρόγραμμα των "Kids' Athletics".

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey