Χάλκινη η Κεραμιδά με ατομικό ρεκόρ!

08/02/2014 - 20:26 Τελευταία τροποποίηση στις 08/02/2014 - 23:13

Keramida_Panellinio13_termatismos_100mΈνα ακόμα μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή της η Γρηγορία Κεραμιδά, που κατέκτησε την 3η θέση των 60μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του κλειστού στίβου, χάνοντας για πολύ λίγα εκατοστά του δευτερολέπτου το όριο για το Παγκόσμιο του Σόποτ στην Πολωνία.

Η πρωταθλήτριά μας από την Καλλονή προσπάθησε για το καλύτερο δυνατό στην κούρσα της μιας ανάσας, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή κούρσα στα πρωινά προκριματικά, με 7.38 στη 2η σειρά, χρόνος που αποτελούσε ατομικό ρεκόρ (είχε 7.42 πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη).

Στην 4η σειρά του ίδιου αγωνίσματος έλαβε μέρος και η Ιωάννα Λιτσολλάρη της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, κάνοντας 8.07 και μένοντας στην 4η θέση σε μια κούρσα με έντονο συναγωνισμό, την οποία κατέκτησε η Παπαϊωάννου (ΑΕΚ) με 7.33, μετ' έπειτα ασημένια Πανελληνιονίκης και 17η στο σύνολο, αν και νεάνιδα, απέναντι σε αθλήτριες της κατηγορίας γυναικών, χάνοντας για μία θέση την είσοδό της στο "μικρό" τελικό!

Το απόγευμα, η Κεραμιδά αγωνίστηκε στον τελικό των 60μ με στόχο την επίδοση που θα της χάριζε ένα μετάλλιο, αλλά ταυτόχρονα και μια θέση στην αποστολή της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Η αθλήτρια του Τρίτωνα Θεσσαλονίκης τερμάτισε στην 3η θέση με χρόνο 7.36, σπάζοντας για ακόμα μια φορά το ατομικό της ρεκόρ, κατακτώντας μεν το χάλκινο μετάλλιο, χωρίς όμως να καταφέρει να πιάσει το όριο πρόκρισης για το Σόποτ της Πολωνίας, μόλις για 4 εκατοστά του δευτερολέπτου (7.32). Η πρωταθλήτριά μας ωστόσο απέδειξε πως βελτιώνεται διαρκώς και θα παλέψει για κάτι καλύτερο στις επόμενες διοργανώσεις.

Για την ιστορία, το χρυσό (7.33) και μαζί το εισιτήριο για την Πολωνία (7.29 στον προκριματικό) κατέκτησε η Μαρία Γάτου (Κάμειρος Ρόδου), ενώ στη 2η θέση για το ασημένιο μετάλλιο ήταν η Παπαιωάννου (ΑΕΚ) επίσης με 7.33.

Στο άλμα επί κοντώ, ο πρωταθλητής της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης Πέτρος Χατζίου ήταν άτυχος, αφού ένιωσε ενοχλήσεις στη διάρκεια του αγώνα και μετά το δεύτερο αποτυχημένο άλμα του στα 4,40μ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει. Λίγη ώρα αργότερα, ο Κώστας Φιλιππίδης πετύχαινε εντυπωσιακή επίδοση με 5,77μ, την τρίτη καλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο τη φετινή σεζόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey