Αγανάκτηση από γονείς και αθλητές!

11/02/2014 - 14:58

Athlokinisi_Mytilinis_athlites_tarlasΈντονα δυσαρσστημένοι παρουσιάζονται τις τελευταίες ώρες οι άνθρωποι του στίβου στη Μυτιλήνη, αφού όπως καταγγέλουν στο "SL" κανείς δεν μπήκε στον κόπο να τους ενημερώσει για την έναρξη των εργασιών στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, με αποτέλεσμα να πληροφορηθούν εντελώς άκομψα ότι το γήπεδο από σήμερα θα παραμείνει κλειστό.

Συγκεκριμένα γονείς αθλητών της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, του κορυφαίου σωματείου στο Αιγαίο στον κλασικό αθλητισμό για το 2013, επισημαίνουν στο "SL": "Δε γίνεται να τοποθετούν δύο προχειρογραμμένα χαρτιά και να λένε έτσι απλά, ότι κλείνει το Στάδιο. Εκεί προπονούνται καθημερινά αθλητές και αθλήτριες που βρίσκονται στη μέση της προετοιμασίας τους, διεκδικώντας ακόμα και τη συμμετοχή τους στις μικρές Ολυμπιάδες των παίδων και των κορασίδων, με στόχους για τις Πανελλήνιες διοργανώσεις που ακολουθούν και φυσικά ακόμα μεγαλύτερους όπως το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα".

Όπως αναφέρουν δεν είναι αντίθετοι ως προς την έναρξη των εργασιών, αλλά διαφωνούν κάθετα με τον τρόπο που αυτή ανακοινώθηκε στους αθλητές και τους προπονητές τους. "Φυσικά και να γίνει το γήπεδο. Ας φρόντιζαν όμως οι αρμόδιοι να εξασφαλίσουν στους αθλητές του στίβου την καθημερινή τους προπόνηση. Τα σωματεία δεν έχουν πόρους από πουθενά και συντηρούνται από τους γονείς και τους προπονητές. Εμείς πληρώνουμε τα ταξίδια τους και πλέον οδηγούμαστε σε απόγνωση, αφού θα πρέπει τα παιδιά μας να προπονούνται κάθε μέρα στο "Κ. Κεντέρης" της Καλλονής, το οποίο είναι το μόνο διαθέσιμο Στάδιο σε όλο το νησί με ταρτάν."

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η αγανάκτηση των ανθρώπων του κλασικού αθλητισμού στη Λέσβο -ανεξαρτήτως συλλόγων- προϋπήρχε εδώ και καιρό, για το γεγονός πως σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, δεν περιλαμβάνεται στην ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης η τοποθέτηση νέου ταρτάν. Το υπάρχον φέρει έντονες φθορές, έχοντας συμπληρώσει το χρόνο ζωής του, δυσχεραίνοντας το έργο των αθλητών, που παρ' όλα αυτά φέρνουν κάθε χρόνο τεράστιες επιτυχίες στη Λέσβο στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και θα περίμεναν η Πολιτεία ανταποδοτικά να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να βελτιώσει τις συνθήκες προπόνησής τους.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως στόχο ένα μετάλλιο στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα έχουν και φέτος οι Πέτρος Χατζίου (επί κοντώ), Ιωάννα Λιτσολλάρη (100μ, 200μ), Φάνης Θεριουδάκης (ακοντισμός), Μιχαέλα Φιάσκα (3000μ), Μαρίτα Αργυρού (300μ) και Εύα Κελεμένη. Μάλιστα, Χατζίου και Λιτσολλάρη διεκδικούν μια θέση στην Εθνική ομάδα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ο Θεριουδάκης με τη Φιάσκα τη συμμετοχή τους στην αποστολή της χώρας μας για τη "μικρή Ολυμπιάδα" παίδων και κορασίδων.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey