Αλαλούμ με τον στίβο του Ταρλά και... πούλμαν για Καλλονή!

14/02/2014 - 21:49

tarlas_xarti_ergasies1Και από εκεί που η υπόθεση της ανακαίνισης του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, ξεμπλόκαρε μετά από κοπιώδεις προσπάθειες και μπήκε πλέον στην τελική του ευθεία, ο κακός χαμός γύρω από ένα έργο που υποτίθεται ενώνει τον λεσβιακό αθλητισμό και κατ΄ επέκταση τη λεσβιακή κοινωνία καλά κρατεί…

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Λέσβου, με τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής αρχής που πριν λίγες ημέρες έκλεισε το γήπεδο με ένα χαρτί στον τοίχο(!), αποφάσισε την παραμονή του ως ανοιχτού για τους αθλητές του στίβου που κάνουν πρωταθλητισμό καθ΄ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, αλλά και για τη λειτουργία των υπηρεσιών των νομικών προσώπων του Δήμου.

Η είδηση πάντως που προέκυψε σήμερα και ενδιαφέρει όλους τους αθλητές του στίβου που προπονούνται στον Ταρλά, είναι ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με παρέμβασή της στο Δήμο και μέσω του Προέδρου της Κοινής (με το Δήμο και το Νομικό Πρόσωπο) Επιτροπής Έργου (του Ταρλά), Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λέσβου Ηρακλή Βερβέρη, ζήτησε από το Δήμαρχο την δρομολόγηση πούλμαν, που θα μεταφέρει τους αθλητές δύο φορές την εβδομάδα, από και προς το «Κ. Κεντέρης» για τις προπονήσεις τους. 

Πρόταση που ενδεχομένως να δώσει μία προσωρινή λύση αν και εφόσον υιοθετηθεί από την Δημοτική Αρχή…

tarlas_sportlesvos.gr_hq3Να βρεθεί η «χρυσή τομή»

Η αναγκαιότητα να βρεθεί η «χρυσή τομή» μεταξύ των αναγκών των αθλητών που προπονούνται στον Ταρλά και της αναγκαιότητας υλοποίησης των εργασιών ανακαίνισης, συζητήθηκε στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, με τον Δήμαρχο Λέσβου Δημήτρη Βουνάτσο να μνημονεύει την πρόβλεψη μεταξύ της υπογραφείσας σύμβασης Δήμου, Νομικού Προσώπου του γηπέδου και Περιφέρειας, για την διατήρηση ακέραιου του στίβου και παραχώρηση για τις ανάγκες των εργασιών μόνο του γηπέδου…

Μάλιστα ο κ. Βουνάτσος υποστήριξε το δίκαιο των αιτημάτων των αθλητών στίβου που κάνουν πρωταθλητισμό για πρόσβαση στο χώρο, δεδομένου ότι δεν μπορούν να χάνουν πολύτιμο χρόνο από τις προπονήσεις. Αυτές όμως οι επισημάνσεις ως προς την πρόσβαση στο υπό ανακαίνιση στάδιο της Μυτιλήνης της δημοτικής αρχής, άνοιξαν και τον «ασκό του Αιόλου», αφού πρόσβαση στο γήπεδο με αυτά τα δεδικασμένα, διεκδικούν τόσο ο ΣΕΓΑΣ γενικότερα όσο και οι Σχολικές Επιτροπές, όσο και δεκάδες γονείς αθλητών για τα παιδιά τους!

Και όλα αυτά ανέδειξαν μία νέα προβληματική κατάσταση, από την απόφαση να κλείσει το γήπεδο χωρίς να υπολογίσει κανείς το μετά με αποκορύφωμα το γεγονός, όπου αθλητές πηδούσαν μέχρι και σήμερα τα κάγκελα και τους τοίχους για να προπονηθούν, προσθέτοντας ακόμα ένα απίστευτο επεισόδιο στο σήριαλ του «Ταρλά»!

Στο δια ταύτα, ανεξάρτητα του πως μπορεί να αξιολογήσει κανείς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της προετοιμασίας για την εγκατάσταση του εργολάβου, θα πρέπει επιτέλους να προταθεί και η κοινή λογική στο όλο ζήτημα. Η οποία θα έπρεπε να συνηγορεί στο αυτονόητο… Ότι για να γίνει ένα έργο τόσο σημαντικό για τον αθλητισμό, πρέπει όλοι από τη μεριά τους να κάνουν τις υποχωρήσεις τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey