Σάρωσαν Χατζίου και Θεριουδάκης!

07/05/2014 - 12:22 Τελευταία τροποποίηση στις 07/05/2014 - 13:56

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των τεσσάρων αθλητών μας, που εκπροσώπησαν τα σχολεία και κατ' επέκταση τη Λέσβο, στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Λυκείων που ξεκίνησε χθες στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου στην Αθήνα και ολοκληρώνεται σήμερα, με τη συμμετοχή αθλητών - μαθητών από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ο Πέτρος Χατζίου στο επί κοντώ και ο Φάνης Θεριουδάκης στον ακοντισμό ήταν απολαυστικοί στα αγωνίσματά τους, κατακτώντας την πρωτιά απέναντι σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πεδίο αθλητών και σε μια διοργάνωση που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Για πολύ λίγο έχασε το βάθρο η Ιωάννα Λιτσολλάρη στα 200μ, ενώ και η Μιχαέλλα Φιάσκα πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της στα 3.000μ.

Hatziou_Petros_Shaktar_UkraineΠιο αναλυτικά, στο άλμα επί κοντώ έγινε ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας με τον Πέτρο Χατζίου να ξεπερνά για ακόμα μία φορά τα 4,80μ κατακτώντας την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ο άλτης του 4ου ΓΕΛ Μυτιληνής άφησε στη 2η θέση τον Γιώργο Τριανταφύλλου (2ο ΓΕΛ Καλαμαριάς) που έκανε μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 4,75μ. Στην 3η θέση ήταν ο Κυριάκος Κολομβάκης (2ο ΕΠΑΛ Χανίων) με 4,70μ.

Στον ακοντισμό ο Φάνης Θεριουδάκης έκανε "πράγματα και θαύματα" στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας όχι απλώς την πρωτιά, αλλά και με εμφατικό τρόπο. Το "θεριό" κάρφωσε το ακόντιό του στα 62,97μ επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ. Θυμίζουμε ότι ο Μυτιληνιός ακοντιστής βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση, έχοντας βελτιώσει το ρεκόρ του τρεις φορές μέσα σε ένα μήνα, ξεκινώντας με 59,97μ στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα, "πετώντας" στα 60,47μ στα "Ανταγόρεια" της Κω και... τρελαίνοντας κόσμο με το 62,97μ χθες στο ΟΑΚΑ, δικαιώνοντας τον προπονητή του Γιώργο Πάνου για την πολύ σκληρή δουλειά, που είναι βέβαιο ότι έχει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης.

Litsollarh_Ioanna_Athlokinisi_Tarlas1Η Ιωάννα Λιτσολλάρη έμεινε στην 4η θέση των 200μ, χάνοντας το βάθρο, επηρεασμένη από έναν τραυματισμό που έχει πάει λίγο πίσω την προετοιμασία της. Η μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης προσπάθησε για κάτι καλό, έκανε όμως χρόνο 26.13, που την άφησε πίσω από τις Κυριακίδου (Λύκειο Νεοφύτου - 24.91), Συμεωνίδου (ΓΕΛ Βουλιαγμένης - 25.84) και Διγγελίδη (3ο ΓΕΛ Αγ. Παρασκευής - 25.91). Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια έχει ατομικό ρεκόρ 25.20 από το Πανελλήνιο Π-Κ των Τρικάλων πέρυσι, επίδοση που δεν έχει καταφέρει να προσεγγίσει στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, έχοντας 26.50 στη Β' Φάση και 26.20 στην Α' Φάση των Σχολικών Αγώνων, στο... ζέσταμα της αγωνιστικής περιόδου στον ανοικτό στίβο, όμως είναι δεδομένη η κλάση της και η επιστροφή στα μετάλλια θεωρείται θέμα χρόνου.

Fiaska_Mixella_medal_Aristandros1Τέλος, η Μιχαέλλα Φιάσκα τα έδωσε όλα στα 3.000μ στην πρώτη της χρονιά σε αυτό το επίπεδο, αφού πέρυσι ανήκε ηλικιακά στην κατηγορία παγκορασίδων και έτρεχε στο αγώνισμα των 2.000μ. Η Μυτιληνιά, που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας φέτος στον ανώμαλο δρόμο, τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση 11:14.47 σε μια κούρσα με έντονο συναγωνισμό.

Η Φιάσκα έχει φέτος καλύτερη επίδοση τα 11:09.0 από τη Β' Φάση του Σχολικού, όμως η τριάδα των μεταλλίων κρίθηκε πολύ χαμηλότερα. Συγκεκριμένα, στην 1η θέση τερμάτισε η Κύπρια Χριστιάνα Λουκά (Λύκειο Κύκκου Β - 10:33.12), 2η ήταν η Σοφία Κρίλη (12ο ΓΕΛ Πάτρας - 10:38.95) και 3η η Αλεξάνδρα Καίσαρη (3ο ΓΕΛ Δάφνης - 10:43.78).

Nα σημειωθεί ότι και οι τέσσερις αθλητές ανήκουν στο σύλλογο της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, που έχει καταστεί πλέον μια μεγάλη δύναμη στο κλασικό αθλητισμό του Αιγαίου, διεκδικώντας με αξιώσεις πρωτιές και μετάλλια σε Πανελλήνιο επίπεδο, κερδίζοντας τα εύσημα για το επίπεδο δουλειάς που γίνεται από τους προπονητές της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey