ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου: «Η θέση μας είναι στον Ταρλά»

13/05/2014 - 10:37 Τελευταία τροποποίηση στις 13/05/2014 - 14:45

SEGAS_EAS_Lesvou_SynenteyksiTypoy2014Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Λέσβου, το πρωί του Σαββάτου σε κεντρικό καφέ της Μυτιλήνης, θέτοντας επί τάπητος ζητήματα που «καίνε» τους ανθρώπους του Στίβου στο νησί, σε μια περίοδο που πολλά ακούγονται, ακόμα περισσότερα φημολογούνται και για ελάχιστα υπάρχουν δεσμεύσεις.

Στην ενημέρωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου παραβρέθηκαν από πλευράς ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου ο Αντιπρόεδρος Μιχάλης Δεμερτζής, ο Τεχνικός Σύμβουλος Στέλιος Μακαρώνης και το μέλος Γιάννης Τσεκούρας.

Αρχικά στην τοποθέτησή του ο κ. Δεμερτζής υπενθύμισε τις προφορικές δεσμεύσεις του Γιάννη Ιωαννίδη κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη και το Δημοτικό Στάδιο το περασμένο καλοκαίρι, όταν ήταν τότε Υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Αντιπρόεδρος έκανε λόγο για παραπλάνηση των ανθρώπων του Στίβου, οι οποίοι βλέπουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις να εκσυγχρονίζονται πλήρως, εκτός από το φθαρμένο ταρτάν, το οποίο επιβαρύνθηκε ακόμα περισσότερο από τα βαρέα οχήματα, που μπήκαν στο Στάδιο για τις εργασίες ανακαίνισης του «Ταρλά».

Ακολούθως, ο Τεχνικός Σύμβουλος Στέλιος Μακαρώνης εξήγησε την ανάγκη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κλασικό αθλητισμό του νησιού μας για αξιοπρεπείς χώρους προπόνησης, υπενθυμίζοντας τις σπουδαίες διακρίσεις που φέρνουν πολύ συχνά οι Λέσβιοι πρωταθλητές σε αγώνες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, παρά τις πολύπλευρες αντιξοότητες.

Παράλληλα, ο κ. Μακαρώνης –αναφερόμενος στις έντονες φήμες που έχουν αναπτυχθεί σχετικά με την αποκλειστική χρήση του «Ταρλά» από την ΠΑΕ ΑΕΛΚ για το πρωτάθλημα της Super League, επεσήμανε πως «δε γίνεται καμία Δημοτική Αρχή, ένα Στάδιο της δικαιοδοσίας της που ανήκει σε όλους τους πολίτες, να το παραχωρεί σε μια ανώνυμη εταιρεία», τονίζοντας πως ουσιαστικά αν συμβεί αυτό, όλα τα παιδιά που προπονούνται καθημερινά εκεί, είναι σα να εκδιώκονται ουσιαστικά από ένα χώρο, που αποτελεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια κυψέλη αθλητισμού και παραγωγής πρωταθλητών. Ανέφερε χαρακτηριστικά δε, πως οι άνθρωποι του ΣΕΓΑΣ δεν έχουν κανένα πρόβλημα με καμία ομάδα του νησιού, όμως οφείλουν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κλασικού αθλητισμού, που είναι μονίμως «ριγμένος» σε σχέση με το ποδόσφαιρο.

Δεσμεύσεις από τους υποψηφίους

Αναφορικά με την προεκλογική περίοδο, όπως σημειώθηκε στη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, υπάρχουν υποψήφιοι Δήμαρχοι, που έχουν δεσμευθεί για τη χρησιμοποίηση του «Ταρλά» από τους αθλητές του Στίβου, για την ανακατασκευή του ταρτάν και επίσης την αποκατάσταση των ζημιών, που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα στη διάρκεια των εργασιών στο Στάδιο.

Παράλληλα, τονίστηκε πως εφόσον συμβεί αυτό από τη μεριά της η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επαναφέρει στο αγωνιστικό καλεντάρι της διοργανώσεις που είχαν σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία κατά το παρελθόν, όπως το διεθνές μίτινγκ στίβου «Κεντέρεια», που διοργανώθηκε το 2002 και το 2003 προς τιμήν του Μυτιληνιού Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη.

Επιστρέφει στον «Ταρλά»

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου θα επιστρέψουν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής του, έπειτα από έγγραφη δέσμευση του Προέδρου του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Λέσβου, Κώστα Αστυρακάκη, ο οποίος αναγνώρισε ως δίκαιο το αίτημα των ανθρώπων του στίβου, οι οποίοι στεγάζονταν και προγενέστερα στον «Ταρλά».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey