Έχασε για λίγο το βάθρο ο Θεριουδάκης!

16/05/2014 - 11:02 Τελευταία τροποποίηση στις 16/05/2014 - 11:50

Therioudakis_Athlokinisi_akontismos5Μια ανάσα από μια σπουδαία διάκριση έφτασε ο Μυτιληνιός πρωταθλητής του ακοντισμού Φάνης Θεριουδάκης, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα των κατηγιριών παίδων και κορασίδων, που πραγματοποιήθηκε στο Σλίβεν της Βουλγαρίας.

Ο 16χρονος ακοντιστής άγγιξε το βάθρο σε μια σπουδαία διοργάνωση με υψηλό ανταγωνισμό, μένοντας τελικά στην 4η θέση με βολή στα 59,03μ! Δυστυχώς, η πολύ δυνατή βροχή δημιούργησε μεγάλα προβλήματα στους αθλητές, αλλά και στους διοργανωτές, που αναγκάστηκαν να διακόψουν αρκετές φορές την κανονική ροή των αγώνων. Σε ένα αγώνισμα όπως του ακοντισμού, τέτοιες συνθήκες δεν ευνοούν τους αθλητές και παρά το ότι ο Μυτιληνιός αθλητής της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης πάλεψε με όλες τις δυνάμεις του, έμεινε τελικά μακριά από τον καλό του εαυτό.

Στα αρνητικά θα πρέπει να προσθεσεί και η ατυχία της ελληικής αποστολής στη διάρκεια του ταξιδιού της οδικώς προς τη Βουλγαρία, αφού το πούλμαν έπαθε βλάβη και οι αθλητές πέρασαν σχεδόν 24 ώρες μέσα στο λεωφορείο!

Ο Θεριουδάκης πήγε στο Σλίβεν με ατομικό ρεκόρ 62,97μ το οποίο πέτυχε πριν λίγες μέρες στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ. Μια ανάλογη επίδοση θα του χάριζε το χάλκινο μετάλλιο και μάλιστα έχοντας να συναγωνιστεί αθλητές που είναι κατά ένα χρόνο μεγαλύτεροι σε ηλικία! Για την ιστορία το χρυσό κέρδισε ο Ρουμάνος Novac Alexandru (69,04μ), το ασημένιο ο Mihai Both Denis (66,38μ) επίσης από τη Ρουμανία και το χάλκινο μετάλλιο ο Σέρβος Zivan Popov (60,10μ).

Να σημειωθεί ότι το 59,03μ το πέτυχε ο Θεριουδάκης στην πρώτη του προσπάθεια, ενώ όσο περνούσε η ώρα και δυνάμωνε η βροχή, οι βολές του ήταν χαμηλότερες (57,77μ - 56,80μ - 56,13μ - Άκυρη και 53,69μ). Ακόμα κι έτσι όμως ο Μυτιληνιός ακοντιστής κρατούσε την 3η θέση, μέχρι που ο Zivan Popov έστειλε στην τελευταία βολή του το ακόντιο πάνω από τα 60 μέτρα.

Σε κάθε περίπτωση αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Φάνη για την παρουσία του στη διοργάνωση, που είναι βέβαιο πως θα αποτελέσει μια πολύ χρήσιμη εμπειρία στο άμεσο μέλλον, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον προπονητή του Γιώργο Πάνου.

Η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία, με τους νεαρούς αθλητές να κατακτούν συνολικά 11 μετάλλια εκ των οποίων τα δύο χρυσά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey