Το... κάστρο "Tofiq Bahramov" στο Μπακού!

28/05/2014 - 15:07 Τελευταία τροποποίηση στις 28/05/2014 - 16:26

Tofiq_Bahramov1Το "SL", πάντοτε κοντά στις προσπάθειες των αθλητών μας στο στίβο, παρουσιάζει το εκπληκτικό Στάδιο όπου θα πραγματοποιηθούν τα ευρωπαϊκά trials για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίδων και κορασίδων, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου λαμβάνει μέρος με το εθνόσημο στο στήθος ο 16χρονος Μυτιληνιός πρωταθλητής του ακοντισμού Φάνης Θεριουδάκης.

Το εντυπωσιακό "Tofiq Bahramov" δεν είναι ένα απλό Στάδιο. Πρόκειται για... κάστρο! Είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, συνολικής χωρητικότητας 31.200 θέσεων, το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα των επίσημων αγώνων της η Εθνική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν στο ποδόσφαιρο.

Το Στάδιο εγκαινιάστηκε το 1951, έστω κι αν χρειάστηκε να περάσουν 12 ολόκληρα μέχρι να ολοκληρωθεί η κατασκευή του, η οποία ξεκίνησε το 1939 και διακόπηκε λόγω του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ουσιαστικά το έργο περατώθηκε με τη συνδρομή των Γερμανών αιχμαλώτων πολέμου.

Tofiq_Bahramov5Αρχικά, πήρε το όνομα "Ιωσήφ Στάλιν" και μετά το 20ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης, το 1956, μετονομάστηκε σε "Βλάντιμιρ Λένιν". Η σημερινή του ονομασία δόθηκε το 1993, προς τιμήν του διάσημου διαιτητή Τοφίκ Μπαχράμοφ, που απεβίωσε εκείνη τη χρονιά.

Η ανακατασκευή του πραγματοποιήθηκε το 2011 και κόστισε 10 εκατομμύρια δολλάρια. Αρχικά, με σκοπό να φιλοξενήσει τον 57ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2012 που έγινε στο Μπακού, αλλά τελικώς πραγματοποιήθηκε στο νεότευκτο Baku Crystal Hall.

Δείτε μερικές φωτογραφίες του Σταδίου "Tofiq Bahramov", ενός εκ των εντυπωσιακότερων της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, με άκρως επιβλητική είσοδο και πύργους σε δύο γωνίες του, που το κάνουν να μοιάζει με... απόρθητο φρούριο!

Tofiq_Bahramov4

Tofiq_Bahramov_Stadium

Tofiq_Bahramov3

Tofiq_Bahramov2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey