Κέρδισε εμπειρίες ο Θεριουδάκης!

02/06/2014 - 16:12

Greece_Baku_2014_stivos_paides_korasides_TherioudakisΣτο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν ταξίδεψε ο Φάνης Θεριουδάκης, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά προκριματικά trials των Ολυμπιακών Αγώνων παίδων κορασίδων.

Ο Μυτιληνιός πρωταθλητής του ακοντισμού, με ατομικό ρεκόρ 62,97μ, πήγε με όνειρα και φιλοδοξίες για μια καλή εμφάνιση, όμως λύγισε από το άγχος και την πίεση μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης και από το γεγονός πως είχε απέναντί του τους καλύτερους αθλητές της ηλικίας του στην Ευρώπη, μερικοί εκ των οποίων ήταν και ένα χρόνο μεγαλύτεροι από τον ίδιο. Η διοργάνωση αυτή αποτέλεσε τους αγώνες πρόκρισης για τα προνομιούχα εισιτήρια που οδηγούν στη «μικρή Ολυμπιάδα», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα τον Αύγουστο (18-28/8).

Ο Θεριουδάκης αγωνίστηκε στο δεύτερο γκρουπ του ακοντισμού και έκανε την πρώτη του προσπάθεια προτελευταίος, βάσει της αρχικής κλήρωσης. Είχαν προηγηθεί πέντε βολές πάνω από τα 61 μέτρα και μάλιστα η μία εξ’ αυτών πάνω από τα 73μ! Το γεγονός αυτό άγχωσε τον Μυτιληνιό πρωταθλητή που στην πρώτη του προσπάθεια ήταν άκυρος για πολύ λίγο, με το ακόντιο να καρφώνεται λίγο πάνω από τα 60 μέτρα. Με τους αθλητές να συνεχίζουν τις μεγάλες βολές, ο Θεριουδάκης ρίσκαρε λίγο περισσότερο στη δεύτερη βολή του, όμως και πάλι ήταν άκυρος. Στην τρίτη του προσπάθεια, «μαζεύτηκε» αναγκαστικά για να έχει τουλάχιστον μια έγκυρη βολή, όμως το ακόντιο του «καρφώθηκε» στα 55,98μ, επίδοση που τον κατέταξε στη 10η θέση του γκρουπ του και στην 20η θέση συνολικά.

Μπορεί ο μεγαλεπήβολος στόχος να ήταν η πρόκριση, ωστόσο αυτό αποδείχθηκε στην πράξη πολύ δύσκολο, αφού το 10ο προνομιούχο εισιτήριο κρίθηκε πολύ υψηλά. Συγκεκριμένα ο Πολωνός Στρεζέφκσι είχε επίδοση στα 66,60μ! Σε κάθε περίπτωση, ο Θεριουδάκης κέρδισε πολύτιμες εμπειρίες από αυτή του τη συμμετοχή απέναντι στους καλύτερους Ευρωπαίους της ηλικίας του, που σίγουρα θα του φανούν πολύ χρήσιμες στο άμεσο μέλλον. Εξάλλου ο Μυτιληνιός ακοντιστής έχει αποδείξει μέχρι τώρα πως έχει τη δύναμη και το ταλέντο να φέρει στη Λέσβο μεγάλες επιτυχίες προσεχώς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey