Βαλκανικό με άρωμα Λέσβου και... ατυχία!

09/07/2014 - 12:51 Τελευταία τροποποίηση στις 09/07/2014 - 13:12

Xatziou_Serres_Panellinio_E_N2014Τι κι αν δεν ήρθαν οι επιθυμητές διακρίσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου, των κατηγοριών εφήβων και νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες; Η Λέσβος ήταν ξανά παρούσα σε μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση, αποδεικνύοντας πως συνεχίζει να αποτελεί κυψέλη παραγωγής αθλητών που διακρίνονται σε Πανελλήνιο επίπεδο και μπορούν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις μεγάλες αθλητικές συναντήσεις του κλασικού αθλητισμού.

Ο Πέτρος Χατζίου, της Αθλοκίνησης Μυτιλήνης, συμμετείχε στην ελληνική αποστολή αγωνιζόμενος στο άλμα επί κοντώ. Ο πρωταθλητής του Γρηγόρη Κοντού όμως στάθηκε και πάλι άτυχος σε μια από τις πιο σημαντικές αθλητικές στιγμές της ζωής του, αφού στη διάρκεια της τελευταίας προπόνησης έσπασε το κοντάρι του και τραυματίστηκε στο καρπό. Ο Μυτιληνιός επικοντιστής "έσφιξε τα δόντια" πάντως και μπήκε την επόμενη μέρα στον αγώνα, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα. Είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,70μ, κατετάγη στην 6η θέση και έχασε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Γιουτζίν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από 22 έως 27 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Χατζίου είχε συναντήσει προβλήματα με τα κοντάρια του και στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Βραζιλίας το Νοέμβριο, με αποτέλεσμα να... δανειστεί από συναθλητές του και να κάνει και τότε τρεις άκυρες. Μια ακόμα άτυχη στιγμή για έναν αθλητή με τεράστια αθλητικά προσόντα, που στις προπονήσεις του καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν δοκιμάζει να περάσει ύψη όπως και τα 5,20μ αλλά σε επίσημες διοργανώσεις δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να "σπάσει" το φράγμα των 5 μέτρων.

Ntina_Margarita_Greece_Flag_Balkans2014Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα έλαβε μέρος μια ακόμα αθλήτρια που έχει σχέση με τη Λέσβο, αφού τα προηγούμενα χρόνια χάρισε μεγάλες διακρίσεις αγωνιζόμενη με τον Αρισβαίο Καλλονής. Ο λόγος για τη Μαργαρίτα Ντίνα, του ΣΑΠΚ Νεάπολης Θεσσαλονίκης πλέον, που δοκίμασε σε ένα νέο αγώνισμα, αυτό των 5.000μ, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα, τερματίζοντας στην 6η θέση με επίδοση 20:27.56.

Σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Λέσβου συγχαίρει όλους τους αθλητές, που αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων, αλλά και στο Βαλκανικό για τις επιτυχίες και τα αποτελέσματα που έφεραν στους αγώνες τους, καθώς επίσης τους προπονητές Γρηγόρη Κοντό, Γιώργο Πάνου και Σταύρο Κιουλάφα, τα σωματεία τους και τις οικογένειες τους και τους εύχεται να είναι πάντα υγιείς, ώστε να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους κάνοντάς υπερήφανη όλη τη Λέσβο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey