ΣΟΚ με τα δείγματα της Κεραμιδά!

20/07/2014 - 12:36 Τελευταία τροποποίηση στις 22/06/2019 - 02:37

Keramida_Panellinio_200m_Xryso_OAKA_2013_1slΒαρύ πλήγμα για τον ελληνικό και κατ' επέκταση το λεσβιακό κλασικό αθλητισμό, η ανακοίνωση από τον ΣΕΓΑΣ πως η Καλλονιάτισσα σπρίντερ Γρηγορία Κεραμιδά βρέθηκε θετική σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών, που είχε διενεργηθεί το χειμώνα στη διάρκεια του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου.

Τα δείγματα ελήφθησαν στις 9 Φεβρουαρίου και στα μέσα του Ιούνη έγινε γνωστό από τη Δικαστική Επιτροπή της ομοσπονδίας, πως η πρώτη ανάλυση είχε θετικό αποτέλεσμα. Όλο το προηγούμενο διάστημα ο ΣΕΓΑΣ ανέμενε την εξέταση και του δεύτερου δείγματος από το ΕΣΚΑΝ, πριν ανακοινώσει και επίσημα τα ονόματα των αθλητών και μόλις χθες, κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ανδρών - γυναικών στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, έγινε γνωστό πως και ο επανέλεγχος έβγαλε το ίδιο αποτέλεσμα.

Εκτός της Κεραμιδά, για την οποία θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, κινδυνεύοντας με αποκλεισμό από κάθε διοργάνωση έως και δύο χρόνια, σε διαθεσιμότητα από τον ΣΕΓΑΣ τίθενται επίσης και οι αθλητές Θεόπιστος Μαυρίδης (ίδια διοργάνωση) και Μιχάλης Σταματόγιαννης (Παπαφλέσσεια).

Το "SL" εκφράζει τη θλίψη του για το γεγονός, σε μια περίοδο που ο κλασικός αθλητισμός στο νησί της Λέσβου "γεννά" συνεχώς νέους ταλαντούχους αθλητές και προοδεύει μέρα με τη μέρα. Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών ωστόσο στο στίβο, αναφορικά με τους ελέγχους απαγορευμένων ουσιών, που σε πολλές περιπτώσεις όχι μόνο στη χώρα μας αλλά εν γένει ανά την υφηλίο έχουν προκύψει ανατροπές στα δεδομένα τέτοιων υποθέσεων, εμείς στεκόμαστε εξαρχής στο πλευρό της πρωταθλήτριάς μας και ευχόμαστε να βγει ακόμα πιο δυνατή από την περιπέτεια αυτή της καριέρας της, επιστρέφοντας σύντομα σε υψηλό επίπεδο και χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές χαράς και περηφάνιας στους αγώνες της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey