Ολοκληρωτική καταστροφή του ταρτάν! [pics]

01/08/2014 - 09:58 Τελευταία τροποποίηση στις 01/08/2014 - 15:13

Tartan_Tarlas_Zimia5H ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης αποτέλεσε επί έναν ολόκληρο χρόνο το πρώτο θέμα στην αθλητική ειδησεογραφία της Λέσβου και παρά το γεγονός πως οι εργασίες φθάνουν προς το τέλος τους, με τα εγκαίνια να πλησιάζουν, φαίνεται πως θα συζητιέται για πολύ καιρό ακόμα λόγω των... παρενεργειών της.

Μπορεί να ξοδεύτηκαν σχεδόν δύο εκατομμύρια ευρώ στον "Ταρλά", ωστόσο όπως αποδεικνύει και ο φωτογραφικός φακός του "SL", οι φθορές που προκλήθηκαν στο ταρτάν είναι ανεπανόρθωτες, δημιουργώντας προβληματισμό και αγανάκτηση στους ανθρώπους του στίβου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά που έχει προκληθεί σε πολλά σημεία του ταρτάν, ειδικότερα δεξιά και αριστερά της κεντρικής πύλης είναι ολοκληρωτική. Η χρησιμοποίησή του είναι αδύνατη και εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών, αλλά και των πολιτών που το χρησιμοποιούσαν καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια. Το κόστος αντικατάστασης του μάλιστα αγγίζει τις 250.000€ και το χειρότερο όλων, όπως επισημαίνουν άνθρωποι του κλασικού αθλητισμού στο νησί μας, "κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για την επιδιόρθωση των φθορών, πετώντας το... μπαλάκι ο ένας στην αγκαλιά του άλλου".

Tartan_Tarlas_Zimia4Δυστυχώς, για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται περίτρανα στο νησί μας, πως... ένα φτιάχνει και δύο χαλάνε! Όμως στην περίπτωση της ανακατασκευής του "Ταρλά", του μεγαλύτερου έργου πνοής για τον αθλητισμό της Λέσβου την τελευταία 20ετία, θα πρέπει επιτέλους εκείνοι που κατέχουν θέσεις ευθύνης να λογοδοτήσουν στην κοινωνία. Ειδικά σε μια περίοδο τέτοιας οικονομικής ύφεσης, με τους πολίτες "στριμωγμένους" από κάθε άποψη, είναι προκλητικό να διαπιστώνεται πως παρά το ότι η Πολιτεία χρηματοδότησε το συγκεκριμένο έργο με ένα τόσο μεγάλο ποσό, αυτό ουσιαστικά θα παραδοθεί... ημιτελές!

Οι φωτογραφίες του "SL" είναι αδιάψευστος μάρτυρας της τεράστιας ζημιάς που έχει ήδη γίνει στο ταρτάν και αποτελούν ταυτόχρονα τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της αγανάκτησης για τους στιβικούς. Ο "Ταρλάς" εξάλλου είναι το μοναδικό Στάδιο σε όλο το νησί (πχ το "Κώστας Κεντέρης" δε διαθέτει καν στρώμα επί κοντώ) με τον απαραίτητο εξοπλισμό κάθε αγωνίσματος, ο οποίος πρέπει να σημειωθεί πως έχει υποστεί επίσης αρκετές ζημιές (πχ βατήρες, εμπόδια) από την ημέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής.

Ο λόγος περνάει πλέον στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που ήταν ο φορέας υλοποίησης του έργου, αλλά και στον Δήμο Λέσβου στον οποίο θα πρέπει να παραδοθεί σύντομα το Στάδιο Μυτιλήνης. Οι τοπικοί άρχοντες, απερχόμενοι και νεοεκλεγέντες, οφείλουν να ζητήσουν από την εργολήπτρια εταιρεία την αποκατάσταση των ζημιών. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα είναι υπόλογοι στην κοινωνία της Λέσβου ως προς το ίδιο το Στάδιο. Όπως επισημαίνουν άλλωστε οι άνθρωποι του Στίβου στη Λέσβο, "είναι αδιανόητο εν έτη 2014, να δεχθούν να παραλάβουν ένα έργο που πληρώθηκε αδρά από όλους τους πολίτες για να παραδοθεί στολίδι, αλλά τελικά είναι απ' έξω... κούκλα και μέσα... πανούκλα"!

Δείτε το αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του "SL"

Tartan_Tarlas_Zimia1Tartan_Tarlas_Zimia2

Tartan_Tarlas_Zimia8vTartan_Tarlas_Zimia9v

Tartan_Tarlas_Zimia6Tartan_Tarlas_Zimia7

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey