Η θέση του εργολάβου για το ταρτάν

01/08/2014 - 13:29

Tarlas_neoi_pylones_2014Με αφορμή το σημερινό ρεπορτάζ σχετικά με τις φθορές στο ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου Μυτιλήνης, το "SL" επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας, ζητώντας μια επίσημη τοποθέτηση επί των όσων κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Δίχως περιστροφές και με αίσθημα ευθύνης, που συνάδει με τον επαγγελματισμό τόσων χρόνων στα μεγάλα έργα που έχει πραγματοποιήσει στον τόπο μας, εκείνος επεσήμανε στο "SL" πως "μόνο μία ζημιά έχει προξενηθεί από το γερανό που χρησιμοποιήθηκε για την τοποθέτηση του σκεπάστρου στον Ταρλά, στα 15 τετραγωνικά μέτρα που κάλυψε το μηχάνημα για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις εργασίες του", αναφέροντας χαρακτηριστικά πως "από την πλευρά μας έχουν ήδη παραγγελθεί τα απαραίτητα υλικά για την άμεση αποκατάσταση της φθοράς αυτής, η οποία θα γίνει με σεβασμό στο ίδιο το Στάδιο, αλλά και τη χρήση του ταρτάν από τους αθλητές".

Ο εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας τόνισε ωστόσο, πως οι υπόλοιπες φθορές που συνοδεύουν φωτογραφικά το άρθρο, "προϋπήρχαν των εργασιών ανακαίνισης του Δημοτικού Σταδίου", πριν εγκατασταθούν δηλαδή τα συνεργεία. Και μάλιστα έχει διαθέσιμα προς κάθε ενδιαφερόμενο αποδεικτικά στοιχεία και φωτογραφίες, προς επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζεται. Όπως επισημαίνει μάλιστα: "Aναγνωρίζουμε τις φθορές που δημιουργήσαμε στη διάρκεια των εργασιών και θα τις αποκαταστήσουμε. Εξάλλου πάντοτε, σε ότι με αφορά προσωπικά, φεύγω κύριος από τις δουλειές που έχω αναλάβει. Δεν αναλαμβάνω όμως ευθύνες που βαραίνουν άλλους. Υπήρχαν φθορές που επισκευάστηκαν πρόχειρα στο παρελθόν και με εντελώς άτεχνο τρόπο. Τις έχει αναδείξει κιόλας η ιστοσελίδα σας σε παλαιότερα άρθρα. Για αυτές τις ζημιές, οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να απευθυνθούν σε εκείνους που τις δημιούργησαν. Η εταιρεία μας δεν έχει την παραμικρή ευθύνη".

Tarlas_Ergasies_1Είναι γεγονός, πως η εργολήπτρια εταιρεία ανέλαβε το Μάρτιο να φέρει εις πέρας ένα τεράστιο έργο, ξεπερνώντας σκοπέλους και γραφειοκρατικές διαδικασίες που πήγαν την ανακαίνιση του "Ταρλά" αρκετά πίσω, σε σχέση με τους προβλεπόμενους χρόνους για την αποπεράτωση των εργασιών. Άπαντες συμφωνούν πως τόσο η Περιφέρεια και ο Δήμος, η Πολιτεία εν γένει, οι σύλλογοι του νησιού, οι αθλητές, οι γονείς, οι δημοσιογράφοι, όσο και η ίδια η εργολήπτρια εταιρεία επιθυμούσαν εξαρχής την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στα ρεπορτάζ ωστόσο εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, είχαν επισημανθεί τα προβλήματα αναφορικά με το ταρτάν του στίβου και πλέον γίνεται εμφανές πως αποτελεί άμεση ανάγκη η αντικατάστασή του, ώστε το ανακαινισμένο Στάδιο Μυτιλήνης να μετατραπεί συνολικά σε μια εκσυγχρονισμένη αθλητική εγκατάσταση.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί δηλαδή μια ευκαιρία και παράλληλα μια πρόκληση για τη νέα Δημοτική Αρχή, να συνεχίσει τα βελτιωτικά έργα στο Στάδιο, παραδίδοντας το στους πολίτες σαν καινούριο, ικανοποιώντας ταυτόχρονα και το χρόνιο αίτημα των ανθρώπων του στίβου για καλύτερες συνθήκες προπόνησης.

Θα πρέπει ωστόσο να ξεκαθαριστεί, προς αποφυγή παρερμηνειών, πως στο άρθρο του "SL" δεν αναφέρεται πουθενά ότι η εργολήπτρια εταιρεία προκάλεσε φθορές ύψους 250.000€. Τονίζεται ότι το ποσό αυτό απαιτείται για τη συνολική αντικατάσταση του ταρτάν, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί πλέον αναγκαιότητα. Ως εκ τούτου δεν προκύπτει επιμερισμός ευθυνών για τις φθορές από μέρους μας, αλλά ανάδειξη ενός σοβαρού ζητήματος, το οποίο απασχολεί τον κλασικό αθλητισμό της Λέσβου, σε μια περίοδο που οι πρωταθλητές μας φέρνουν τη μία Πανελλήνια επιτυχία πίσω από την άλλη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey