Τα "τρελά" σενάρια της παραμονής!

28/04/2015 - 11:06 Τελευταία τροποποίηση στις 28/04/2015 - 11:13

Ο Βαγγέλης Βλάχος προφητικά μετά την ήττα της ομάδας του στην έδρα του Πλατανιά, είχε δηλώσει πως κάποιες ομάδες στο τέλος της σεζόν παίζουν… σαν «Μπαρτσελόνα», ομολογώντας από τότε πως ακόμα και οι 43 φαινομενικά εξασφαλισμένοι στο μίνιμουμ βαθμοί της ομάδας του, ίσως δεν αρκούν για να κάνουν πρόωρα πανηγύρια παραμονής στη Λέσβο.

Δυο στροφές πριν το φινάλε και ο κόουτς επιβεβαιώνεται και πρακτικά αυτή τη στιγμή από τον Πανθρακικό εξαρτάται το αν θα παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε του πρωταθλήματος, σε ότι αφορά τη μάχη της παραμονής. Καθώς με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, είναι υπαρκτό σε περίπτωση πάντα που ο Πανθρακικός κάνει το απόλυτο των νικών στα δύο παιχνίδια που του απομένουν με Βέροια (εκτός) και Ξάνθη (εντός), να έχουμε ακόμα και… επταπλή ισοβαθμία! Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα σενάρια που δείχνουν το δρόμο προς Super League και Football League αντίστοιχα, με την Καλλονή καλώς ή κακώς να θέλει έστω και έναν βαθμό στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στον Ταρλά, για να αποφύγει μετά να βγάζει «κουμπιουτεράκια» για να διαπιστώσει το αν θα υπερτερήσει των «Μπαρτσελόνα»…

Για να υποβιβαστεί βέβαια η Καλλονή στη Football League -αν δεν πάρει έστω και έναν βαθμό στα παιχνίδια με Ολυμπιακό και Ατρόμητο- θα πρέπει να συμβούν… σημεία και τέρατα. Να πέσει δηλαδή σε ισοβαθμία στους 43 βαθμούς, με τους Πανθρακικό (που αυτή τη στιγμή έχει 37), τον Πλατανιά, την Κέρκυρα και τη Βέροια. Καθώς η Καλλονή μόνο στον υπολογισμό των συνολικών βαθμών αποκλειστικά στους αγώνες με τις παραπάνω ομάδες, συγκεντρώνει τους λιγότερους βαθμούς.

Αλλά για να γίνει μία τέτοια ισοβαθμία, θα πρέπει και ο Λεβαδειακός που αυτή τη στιγμή έχει 40 βαθμούς να πάρει παραπάνω από τρεις βαθμούς στις αναμετρήσεις του με ΠΑΟΚ και Εργοτέλη εκτός έδρας που του απομένουν και ο Πανιώνιος που έχει 42 αυτή τη στιγμή, να πάρει έστω δύο βαθμούς στα παιχνίδια με Ατρόμητο (εκτός) και ΠΑΟΚ (εντός) που του απομένουν και να αποφύγει να τερματίσει στους 43 βαθμούς. Καθώς σε ενδεχόμενη ισοβαθμία των επτά διεκδικητικών της παραμονής στους 43, ο Πανιώνιος θα έχει τους λιγότερους βαθμούς στους αγώνες μεταξύ των επτά ομάδων και θα αποχαιρετίσει την κατηγορία.

Το πρόγραμμα στο φινάλε:

Ομάδα                            33η αγ.                  34αγ.

ΑΕΛΚ (43β.)                   ΟΣΦΠ*                Ατρόμητος

Βέροια (43β.)                 Πανθρακικός        Παναιτωλικός*

Κέρκυρα (43β.)              ΠΑΟ                    Αστέρας Τρ.*

Πανιώνιος (42β.)            Ατρόμητος*         ΠΑΟΚ       

Λεβαδειακός (40β.)        ΠΑΟΚ*                Εργοτέλης*

Πλατανιάς (40β.)           ΟΦΗ**                 ΟΣΦΠ

Πανθρακικός (37β.)       Βέροια*                Ξάνθη

Επεξήγηση συμβόλων:

*οι εκτός έδρας αναμετρήσεις

**Ο ΟΦΗ έχει αποβληθεί και ο Πλατανιάς παίρνει τους τρεις βαθμούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey