Unfair Μιχαλάκη για Ταρλά...

27/07/2014 - 12:11 Τελευταία τροποποίηση στις 28/07/2014 - 11:15

Mixalakis_episima_orthios1Αθετώντας ουσιαστικά την προ ημερών συμφωνία της ομάδας του, με την διοίκηση του Αιολικού και τη νέα δημοτική αρχή που αναλαμβάνει καθήκοντα από τις αρχές Σεπτέμβρη και εκπροσωπούνταν από τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σπύρο Γαληνό και τον Πρόεδρο του νομικού προσώπου του Δήμου Κώστα Αστυρακάκη που συνδέει δεδομένης της επανεκλογής του την παλιά και τη νέα δημοτική αρχή, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛΚ Νίκος Μιχαλάκης επικοινώνησε χθες ο ίδιος με τον Πρόεδρο της Super League Δημήτρη Αγραφιώτη, θέτοντας στον συνεταιρισμό το «πρόβλημα» της Καλλονής, από την στιγμή που τίθεται το ζήτημα συγκατοίκησής της με τον Αιολικό.

Ο ισχυρός άνδρας της Καλλονής, χωρίς περιστροφές και αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το μένος του για την ιστορική ομάδα της Μυτιλήνης την οποία -αποδεδειγμένα πια- αντιμετωπίζει διαχρονικά ως «απειλή», επικαλέστηκε τον ΚΑΠ αλλά και ένα παραχωρητήριο του Δήμου Λέσβου για χρήση του γηπέδου που κατέχει από το 2012, για να ζητήσει ουσιαστικά από το Δ.Σ της Λίγκας την απόλυτη στήριξή του για να χρησιμοποιεί η ομάδα του αποκλειστικά τον Ταρλά. Και όλα ετούτα, τη στιγμή που πριν από τρεις περίπου εβδομάδες, δια των εκπροσώπων του στη συνάντηση με το Δήμαρχο, εμφανίστηκε διαλλακτικός...

Υπενθυμίζεται ότι οι διοικήσεις Καλλονής και Αιολικού, είχαν έρθει παρουσία του νέου Δημάρχου Λέσβου σε καταρχήν συμφωνία μεταξύ τους για να χρησιμοποιεί και ο Αιολικός το γήπεδο, όταν το πρόγραμμα των δύο ομάδων δεν θα συμπίπτει, με δεδομένο ότι αν θα συνέπιπτε, ο Αιολικός θα αγωνιζόταν σε άλλο γήπεδο της Λέσβου. Όμως όπως σας είχαμε επισημάνει εδώ και καιρό με τα σχετικά μας ρεπορτάζ για το θέμα, η «καταρχήν» αυτή «συμφωνία», δεν ήταν τίποτε άλλο από μία κίνηση τακτικής της διοίκησης της Καλλονής, η οποία θα εξαντλούσε όλα της τα περιθώρια είτε σε πολιτικό επίπεδο, είτε σε θεσμικό, για να εδραιώσει το περίεργο εγχείρημά της, να αγωνίζεται στο γήπεδο που δεινοπάθησε το… σύμπαν και ανέμενε με λαχτάρα εδώ και μήνες όλη η λεσβιακή κοινωνία για να ολοκληρωθεί, μόνη της!

Έτσι χθες, το Δ.Σ. της Λίγκας, που γνώριζε για την περιπέτεια του νησιού μας να αναπτύξει μία αξιόλογη αθλητική υποδομή επιπέδου Super League, έμαθε μια και καλή και τις… ενδοοικογενειακές μας τραγωδίες, με την Καλλονή για λόγους που μόνο η ίδια μπορεί να εξηγήσει, να επιχειρεί να πετάξει εκτός του γηπέδου που κόστισε 1.500.000 ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες, τον συμπολίτη της Αιολικό….

Tarlas_ergasies_2014_gipedo1Από τα ρεπορτάζ των Αθηνών γίνεται λόγος πως ο Πρόεδρος της Super League -που δεν έκρυψε το ότι σάστισε από την πρώτη περίεργη υπόθεση που κλήθηκε να διαχειριστεί αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα- ότι επικοινώνησε προσωπικά και με τον Σπύρο Γαληνό, εξηγώντας του τα όσα ορίζει ο ΚΑΠ για την κοινή παρουσία ομάδων διαφορετικών κατηγοριών στο ίδιο γήπεδο. Και σε πρώτη φάση, βάσει των στοιχείων που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του, γνωμοδότησε ότι για να παίξει ο Αιολικός στον Ταρλά, τούτο «θα γίνει καθ΄ υπέρβαση του κανονισμού». Εξάλλου η Καλλονή, ήδη από την Παρασκευή, είχε γνωστοποιήσει την… καλή της διάθεση να παραχωρήσει το γήπεδο στον Αιολικό για τέσσερις με πέντε αγώνες, επικαλούμενη ωστόσο το ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό από τον κανονισμό…

Το αξιοπερίεργο όμως στην καταγραφή των γεγονότων σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, προφανώς της συμπάθειας της διοίκησης της Καλλονής, είναι πως ο Πρόεδρος της Λίγκας φέρεται να βρέθηκε σε δύσκολη θέση, λόγω… πολιτικών εξαγγελιών που στηρίζουν την παρουσία του Αιολικού στον φυσική του έδρα, τη στιγμή που είναι γνωστό πως στις αυτοδιοικητικές εκλογές που μας πέρασαν, μέλη του συμβουλίου, γιατροί και προπονητές της ΠΑΕ, κατήλθαν ως υποψήφιοι με παρατάξεις του Δήμου και της Περιφέρειας για προφανείς λόγους και δεν εκλέχτηκε κανένας τους!

Χαρακτηριστικό επ΄ αυτού, είναι και το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «SL», που ανέδειξε για μία ακόμη φορά τον ανόητο αυτόν ανταγωνισμό για την επικυριαρχία στον Ταρλά, που περνάει μέσα από πολιτικά γραφεία. Και αυτό ούτε λίγο, ούτε πολύ, αφαιρεί το αίσθημα περί δικαίου της Καλλονής που σαφέστατα θέλει  να στηρίξει σε στέρεες βάσεις την τεράστια επένδυσή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί εν προκειμένω δεν μπορεί αυτή η επένδυσή της να απειλείται από την χρησιμοποίηση από κοινού του Ταρλά με τον Αιολικό.

Το τι μέλλει γενέσθαι στην ουσία της υπόθεσης κοινής χρήσης του γηπέδου από τις δύο ομάδες, είναι ακόμα άγνωστο και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η επίσημη αντίδραση της πλευράς του Αιολικού. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζεται τόσο από κύκλους της νέας δημοτικής αρχής, όσο και της διοίκησης του Αιολικού, ότι δεν μπορεί ένας ιδιωτικός συνεταιρισμός να παρεμβαίνει βάσει του… ΚΑΠ στη διαχείριση των δημοτικών γηπέδων. Οπότε αναμένεται νέα πολεμική διάσταση τις επόμενες ημέρες, με την αίσθηση της δική μας να προϊδεάζει για προώθηση της κατάστασης στα άκρα…

Σήμερα όμως καταγράφεται το πρώτο βαρύ unfair της διοίκησης της Καλλονής, που δεν μπορεί να έχει να χωρίσει τίποτα με τον Αιολικό, τη στιγμή που ο φίλαθλος κόσμος της Λέσβου -αν δεν αδιαφορεί για την κόντρα αυτή που αναπτύσσεται- σίγουρα δεν επιθυμεί την κατάταξή του σε φιλάθλους πρώτης και τρίτης κατηγορίας, επιθυμώντας να δει μπάλα στο νεότευκτο γήπεδο που έφτιαξε η πολιτεία και από τις δύο ομάδες.

Και αυτή είναι και η θέση του «SL» από την αρχή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey