Με το ένα πόδι στην Α2 ο Παγγεραγωτικός!

15/04/2014 - 22:35 Τελευταία τροποποίηση στις 16/04/2014 - 01:06

Paggeragotikos_Polykratis_3-1_1Σπουδαία νίκη πέτυχε ο Παγγεραγωτικός, στο δεύτερο αγώνα του στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2, επικρατώντας του αήττητου μέχρι σήμερα Πολυκράτη Σάμου με 3-1 σετ!

Η ομάδα του Σωκράτη Γιακουμή έκανε έτσι ένα ακόμα μεγάλο βήμα για τη συμμετοχή της σε εθνική κατηγορία τη νέα χρονιά και απομένει ακόμα ένα τελευταίο, αύριο το απόγευμα, ώστε οι πρωταθλήτριες Λέσβου να "τσεκάρουν" εισιτήρια για την Α2 και να εκπροσωπήσουν τη Λέσβο στη δεύτερη μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Παγγεραγωτικό, που έχασε το πρώτο σετ με 16-25, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο ξεκίνημα με 5-0 και 6-1! Η νεανική ομάδα του Πολυκράτη βρήκε τον τρόπο να κάνει το 0-1 και να πάρει μαζί και το ψυχολογικό προβάδισμα. Οι πρωταθλήτριες Λέσβου αντέδρασαν όμως και παρά τα μικρά λάθη σε κρίσιμα σημεία του δεύτερου σετ, ισοφάρισαν σε 1-1 (25-23), ζεσταίνοντας την ατμόσφαιρα στο κατάμεστο για ακόμα μία φορά Κλειστό της Νεάπολης. Ο Παγγεραγωτικός βελτίωσε αισθητά την υποδοχή του στα αντίπαλα σερβίς και κατάφερε να πάρει το τρίτο σετ, λίγο πιο εύκολα, με 25-21, δημιουργώντας ντελίριο ενθουσιασμού στις κερκίδες.

Κάπου εκεί η όμορφη ατμόσφαιρα πήγε να χαλάσει, λόγω ενός ανεγκέφαλου που έβρισε τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα αυτός να ζητήσει από τη γραμματεία να έρθει αστυνομική δύναμη στο γήπεδο, αφού από το περιεχόμενο της βρισιάς προέκυπτε απειλή κατά ζωής, γεγονός που βάσει του κανονισμού θα μπορούσε να επιφέρει ακόμα και διακοπή του αγώνα. Τα πνεύματα ηρέμησαν, ο "νταής"... αποχώρησε από το γήπεδο και ο Παγγεραγωτικός πάτησε γκάζι για να φτάσει στο 25-16, στη νίκη με 3-1 σετ δηλαδή και μια ανάσα από την άνοδο στην Α2!

Στο άλλο ματς, νωρίτερα, η Τελχινίδα Ρόδου κέρδισε με 3-0 σετ τον Φοίνικα Σύρου, που κλήθηκε να δώσει δύο ματς σε μία ημέρα και δεν άντεξε στην κούραση. Πλέον, ο αυριανός αγώνας του Παγγεραγωτικού με την Τελχινίδα (17:00) θα κρίνει και την ομάδα που θα ανέβει στην Α2. O Παγγεραγωτικός θέλει νίκη ή ήττα στο tie-break για να είναι αυτός στην 1η θέση του νησιωτικού ομίλου, ενώ από τη μεριά της η Τελχινίδα Ρόδου -ακόμα κι αν νικήσει με καθαρό σκορ- δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει το προνομιούχο εισιτήριο, αφού υστερεί στην ισοβαθμία με τον Πολυκράτη. Η ομάδα της Σάμου, παρά την ήττα της σήμερα, χρειάζεται καθαρή νίκη των πρωταθλητριών Δωδεκανήσου στο αυριανό ματς για να διατηρήσει την πρωτιά...

Αποτελέσματα

1η Αγωνιστική (14/4)
Πολυκράτης Σάμου - Τελχινίς Ρόδου 3-0
Φοίνικας Σύρου - Παγγεραγωτικός 2-3

2η Αγωνιστική (15/4)
Φοίνικας Σύρου – Τελχινίς Ρόδου 0-3
Παγγεραγωτικός – Πολυκράτης Σάμου 3-1

3η Αγωνιστική (16/4)
Πολυκράτης Σάμου – Φοίνικας Σύρου 3-0
Τελχινίς Ρόδου – Παγγεραγωτικός (17:00)

Βαθμολογία


Μπαράζ ανόδου Α2
Αγ. Bαθμοί Ν-Η
1. Πολυκράτης Σάμου
3 6
7-3
2. Παγγεραγωτικός
2 5
6-3
3. Τελχινίς Ρόδου
2 3
3-3
4. Φοίνικας Σύρου 3 1 2-9

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey