Ανατροπή ανόδου με καρδιά πρωταθλητή!

16/04/2014 - 21:00 Τελευταία τροποποίηση στις 17/04/2014 - 00:19

Paggeragotikos_champions_A2_2013-14Στην Α2 των γυναικών θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά ο Παγγεραγωτικός, που στο τελευταίο και πιο κρίσιμο παιχνίδι των μπαράζ επικράτησε πριν από λίγο της Τελχινίδας Ρόδου με 3-2 σετ, κατακτώντας την πρώτη θέση στο νησιωτικό όμιλο μπροστά σε 300 φίλους του βόλεϊ, που γέμισαν το Κλειστό της Νεάπολης.

Παρά το γεγονός πως το άγχος είχε κυριεύσει τις παίκτριες του Σωκράτη Γιακουμή, με αποτέλεσμα οι Ροδίτισες να προηγηθούν με 0-2 σετ.

Tελικώς ο Παγγεραγωτικός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και γύρισε το παιχνίδι φτάνοντας αρχικά στην ισοφάριση, που του εξασφάλισε την άνοδο και ακολούθως στη νίκη στο tie break και μαζί σε μια ιστορική στιγμή για το λεσβιακό βόλεϊ.

Η Τελχινίδα, παίζοντας δίχως άγχος αλλά και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο αφού ακόμα και η νίκη με καθαρό σκορ δεν της έδινε το προνομιούχο εισιτήριο, στέλνοντας τον Πολυκράτη Σάμου στην Α2, πήρε το πρώτο σετ με 20-25. Οι πρωταθλήτριες Ρόδου μπήκαν εξίσου δυναμικά και στο δεύτερο σετ, κατακτώντας το ξανά με 20-25, κάνοντας το 0-2 που "πάγωσε" προς στιγμή την εξέδρα. Στο τρίτο σετ, οι παίκτριες του Παγγεραγωτικού ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, βελτιώθηκαν στην υποδοχή και έπαιξαν σωστά ακόμα και πρώτο χρόνο, κάτι που συνέβη ελάχιστα στα δύο προηγούμενα παιχνίδια, μειώνοντας σε 1-2 σετ (25-17) με την θερμή υποστήριξη του κόσμου, που τις έσπρωξε στην ανατροπή.

Το τέταρτο σετ κρίθηκε καθαρά στον ψυχολογικό τομέα, με τον Παγγεραγωτικό να έχει "φτερά" στα χέρια και στα πόδια, παίρνοντας εξαρχής το προβάδισμα και φθάνοντας στο άνετο 25-12, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Το δεύτερο νικηφόρο σετ για τις πρωταθλήτριες Λέσβου ήταν και το καθοριστικότερο, αφού ακόμα και με ήττα στο tie break τους εξασφάλιζε την άνοδο στην Α2 σε ισοβαθμία με τον Πολυκράτη Σάμου. Με τα χαμόγελα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο παρκέ και την ανακούφιση να έχει ξεχειλίσει στις κερκίδες, ο Παγγεραγωτικός κυνήγησε τη νίκη παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ από την αρχή. Με καρδιά πρωταθλητή, ισοφάρισε και προσπέρασε την Τελχινίδα Ρόδου, νικώντας τελικά με 20-18 στο tie break, φτάνοντας έτσι σε μια πανάξια άνοδο με τρεις νίκες στα μπαράζ, απέναντι στους πρωταθλητές Κυκλάδων, Σάμου και Δωδεκανήσου.

Η λήξη έφερε τρελά πανηγύρια, με τις παίκτριες του Παγγεραγωτικού και το τεχνικό τιμ να γίνονται μια αγκαλιά, μπροστά από τους φίλους του βόλεϊ που βρέθηκαν στη Νεάπολη και γιόρτασαν την άνοδο στην Α2. Τα χαμόγελα έδωσαν τη σκυτάλη στα δάκρυα χαράς και ακολούθως στο ζεστό χειροκρότημα κατά την απονομή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης στις πρωταθλήτριες Αιγαίου, που έκαναν το όνειρο πραγματικότητα μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες και θα συγκαταλέγονται πλέον στις ομάδες της Α2, έχοντας μεγάλες φιλοδοξίες για ακόμα ψηλότερα.

Paggeragotikos_champions_A2_2013-14_2

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey