Ψάχνονται για χορηγούς και εθελοντές

22/08/2012 - 13:16 Τελευταία τροποποίηση στις 22/08/2012 - 14:07

Το μεγάλο αθλητικό γεγονός της χρονιάς στο τένις ανέλαβε για 7η συνεχή χρονιά να διοργανώσει ο Ομιλος Αντισφαίρισης Λέσβου, σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία του αθλήματος και την Διεθνή Ομοσπονδία Τένις.

Πρόκειται για μια προσπάθεια που έχει καθαρά αναπτυξιακή διάσταση, προσφέροντας στον τόπο μας διεθνή τουριστική προβολή, καθώς και οικονομικά - κοινωνικά οφέλη σε μια περίοδο κρίσης για τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών, το συνάλλαγμα που θα διακινηθεί στη Μυτιλήνη τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων θα αγγίξει τις 70.000€, αφού 120 και πλέον αθλητές, συνοδοί και προπονητές θα μείνουν στη Λέσβο από τις 6 εως τις 14 Οκτωβρίου, με καθαρά δικά τους έξοδα μετακίνησης, διατροφής και διαμονής σε μια τουριστική περίοδο που χαρακτηρίζεται "νεκρή".

Ο Ο.Α. Λέσβου έχει επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις του, προσπαθώντας να εξασφαλίσει οικονομικούς πόρους της τάξης των 6.000€, που απαιτούνται για την κάλυψη των άκρως απαραίτητων αναφορικά με την τέλεση των αγώνων και αφορούν έξοδα μετακίνησης και διαμονής των διαιτητών, καθώς και τις αμοιβές τους, την αθλοθέτηση των επάθλων, τα μπαλάκια κτλ.

Οι διοργανωτές κάνουν έκκληση προς τους υπεύθυνους στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε πιθανούς χορηγούς, καθώς και σε άτομα που θέλουν να προσφέρουν ως εθελοντές, με στόχο την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και τη διατήρηση της Μυτιλήνης ως τόπο τέλεσης του Women's Tennis Tournament για ακόμα μια χρονιά.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου 2251061602.

Λίγα λόγια για το 7ο Διεθνές Τουρνουά Τένις

Το Διεθνές Τουρνουά Τένις Γυναικών με χρηματικό έπαθλο 10.000$, που πρόκειται να διεξαχθεί για 7η συνεχή χρονιά στην πόλη μας, είναι ένα επαγγελματικό τουρνουά παγκόσμιας εμβέλεια, το οποίο προσμετράται στην παγκόσμια βαθμολογία. Αποτελεί ένα από τουρνουά που λογίζονται ως το εναρκτήριο βήμα για όλους τους επαγγελματίες τενίστες διεθνώς. Η διάρκεια του θα είναι οκτώ ηημέρες και θα λάβουν μέρος συνολικά 64 αθλήτριες από 25 κράτη, στελέχη οι περισσότερες των Εθνικών ομάδων των χωρών τους.

Η Ελλάδα κάθε χρόνο στέλνει όλες τις αθλήτριες της Εθνικής, αφού η Μυτιλήνη έχει αποδεχθεί γούρικη πόλη, με το τρόπαιο να καταλήγει τρεις από τις επτά φορές σε ελληνικά χέρια. Το 2006 νικήτρια αναδείχθηκε η Άννα Γερασίμου, το 2007 η Ειρήνη Γεωργάτου και το 2010 η Δέσποινα Παπαμιχαήλ.

Φέτος, στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν συνολικά τρία διεθνή τουρνουά γυναικών. Την αυλαία θα ανοίξει η Καλαμάτα (1-8/10), θα ακολουθήσει η Μυτιλήνη (9-14/10) και μετά το Ηράκλειο Κρήτης (14-22/10).

Για μία εβδομάδα η καρδιά του παγκόσμιου Τένις για τις αθλήτριες που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στο χώρο, θα χτυπά στη Μυτιλήνη, με τη διαδικτυακή επισκεψιμότητα να αγγίζει εκατομμύρια επισκέψεις από όλο τον κόσμο, παρακολουθώντας καθημερινά τα αποτελέσματα των αγώνων στο κυρίως ταμπλό.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey