Μαριγλής: "Θα το παλέψουμε..."

27/07/2012 - 11:11 Τελευταία τροποποίηση στις 27/07/2012 - 11:48

Ήταν όνειρο κι έγινε εφιάλτης ειδικά μετά την αδυναμία του Ολύμπου να κατέβει να αγωνιστεί στο τελευταίο και καθοριστικό παιχνίδι της… δεύτερης φάσης των μπαράζ που κλήθηκε να δώσει, για να ανέβει στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, κόντρα στο Νικολακάκη.

Ο Όλυμπος διεκδικούσε να πάρει την πρόκριση στο Περιφερειακό, αλλά (κυρίως) η οικονομική του αδυναμία και η συγκοινωνιακή δεδομένη δυσκολία των νησιών, δεν του έδωσαν το δικαίωμα να παίξει ποτέ το τελευταίο του παιχνίδι στα τέλη του Μάη…

Η απογοήτευση κυρίως για τον τρόπο που ο πρωταθλητής Λέσβου δεν πέτυχε το μεγάλο του στόχο, που ήταν η επιστροφή του μετά από πολλά χρόνια στη Δ΄ Εθνική, ήταν μεγάλη στο στρατόπεδο της ομάδας της Αγιάσου εδώ και καιρό…

Και ξαφνικά, από του πουθενά (σ.σ αν και το «πουθενά» δεν ισχύει στην Ελλάδα που ζούμε), η ΕΠΟ ακυρώνει τη διαδικασία των διπλών μπαράζ (τελικός Λέσβου-Λήμνου και όμιλος ανόδου στη συνέχεια), δίνοντας το δικαίωμα στον πρωταθλητή της ΕΠΣ Λέσβου να αγωνιστεί κανονικά στο Περιφερειακό…

Υπό άλλες συνθήκες το «δώρο» αυτό θα έστελνε τους παράγοντες και τους φιλάθλους της Αγιάσου να πλεύσουν σε πελάγη ευτυχίας. Σήμερα όμως η εξέλιξη αυτή προκαλεί δυστυχώς έντονο προβληματισμό στη διοίκηση του Ολύμπου, με τον προγραμματισμό της ΕΠΟ να αναδεικνύει για πολλοστή φορά το χάος που επικρατεί στο ελληνικό μας ποδόσφαιρο.

Άλλωστε εκεί που η ΕΠΟ επιχειρούσε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα στη Δ΄ Εθνική, βρέθηκε ξαφνικά να παρακαλά για τις συμμετοχές… όλων των ΕΠΣ στο δύσμοιρο πρωτάθλημά της που βρίσκεται στο μεταίχμιο επαγγελματικής και ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Η εξάντληση (και οικονομική βεβαίως βεβαίως) και η απογοήτευση από την πρωτόγνωρη εμπειρία των φετινών μπαράζ για τον Όλυμπο (και τις περισσότερες νησιωτικές ομάδες), δεν αφήνουν πολλά περιθώρια χαράς στους ανθρώπους της Αγιάσου, που φέτος μπορούμε να πούμε πως κυριολεκτικά τα… «είδαν όλα»! Όμως δηλώνουν αποφασισμένοι να το παλέψουν.

«Ασφαλώς και είμαστε χαρούμενοι από αυτήν την εξέλιξη, αλλά η αλήθεια είναι πως η ΕΠΟ μας φέρνει σε μία αμηχανία αφού για μία ακόμη φορά μας βγάζει εκτός προγραμματισμού», δήλωσε στο "SL" ο Πρόεδρος του Ολύμπου Αγιάσου Σταύρος Μαριγλής (φωτό).

«Γνωρίζετε όλοι την περίεργη διαδικασία των μπαράζ που προηγήθηκε και κόστισε αρκετές χιλιάδες ευρώ και τελικά φαίνεται πως ακυρώνεται από την ΕΠΟ. Εμείς θέλουμε να παίξουμε στη Δ΄ Εθνική, άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή της σεζόν, όμως πλέον τα πράγματα δεν είναι απλά.

Σε κάθε περίπτωση θα το συζητήσουμε, θα δούμε τις προοπτικές να καλύψουμε τα έξοδα αυτού του εγχειρήματος αφού ακόμη δε γνωρίζουμε τις συνθήκες που θα αγωνιστούμε, σε τι όμιλο θα κληρωθούμε και τα σχετικά και αν τελικά αγωνιστούμε στη Δ΄ Εθνική και θα αποφασίσουμε. Αυτό που πρέπει να ξέρει ο κόσμος όμως, είναι πως εμείς θα παλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε τη συμμετοχή μας.».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey