Απίστευτο χάος με τις συμμετοχές!

28/08/2012 - 19:15 Τελευταία τροποποίηση στις 28/08/2012 - 19:51

Για ακόμα μια χρονιά, το Περιφερειακό Πρωτάθλημα βιώνει την απόλυτη απαξίωση και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία περί άλλων τυρβάζει.

Μπορεί την Παρασκευή να έληξε η προθεσμία για την υποβολή συμμετοχής των ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα, όμως από τη μεριά της αρμόδιας Επιτροπής της ΕΠΟ τονίζουν πως υπάρχει χρόνος (!) και δίνουν άτυπα νέα παράταση στις ομάδες, που βρίσκονται στο μεταίχμιο, να συμμετάσχουν στην άλλοτε Δ' Εθνική ή να αγωνιστούν στο τοπικό.

Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι πως είναι αρκετές οι ομάδες που δεν πλήρωσαν τελικά το παράβολο συμμετοχής και έτσι είναι πιθανό να συμβεί και νέα ανακατανομή των ομίλων. Θυμίζουμε ότι βάσει της αρχικής προκήρυξης το πρωτάθλημα φέτος θα διεξαγόταν σε έξι ομίλους, όμως τελικά η ΕΠΟ προχώρησε στον προβιβασμό όλων των πρωταθλητών των Ενώσεων, καταργώντας τα μπαράζ, με σκοπό οι όμιλοι να γίνουν οκτώ.

Από τη Λέσβο, ο Όλυμπος Αγιάσου δε δήλωσε συμμετοχή στο Περιφερειακό και τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Χίου Ατρόμητος Αγίου Γεωργίου. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι νησιωτικές ομάδες του Αιγαίου, που θα παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα είναι συνολικά πέντε. Ο Αιολικός (ΕΠΣ Λέσβου), ο Πανναξιακός και η Άνω Μερά Μυκόνου (ΕΠΣ Κυκλάδων), ο Δίκαιος Κω και ο Διαγόρας (ΕΠΣ Δωδεκανήσων).

O πονοκέφαλος των αρμοδίων στην ΕΠΟ έγκειται στον καταρτισμό των ομίλων, αφού τα νησιωτικά σωματεία τοποθετούνται κάθε χρόνο μαζί με τις ομάδες της Αθήνας, της Ανατολικής Αττικής και του Πειραιά. Βάσει του συστήματος που ίσχυε μέχρι και πέρυσι, οι Ενώσεις έπαιζαν εναλλάξ σε αυτούς τους ομίλους. Ωστόσο αν φέτος έπρεπε ο Αιολικός να μετακομίσει από τον Πειραιά στην Αθήνα, με τα ισχύοντα δεδομένα θα είναι η μοναδική νησιωτική ομάδα μεταξύ δέκα αθηναϊκών, κάτι που προκαλεί δικαιολογημένες αντιδράσεις στην ομάδα της Μυτιλήνης, οι οποίες ήδη έχουν γίνει γνωστές στον Σοφοκλή Πιλάβιο.

Στην Ομοσπονδία σκέφτονται και το ενδεχόμενο να συνενώσουν στους ομίλους αυτούς και την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής, προκαλώντας πάντως τις έντονες αντιδράσεις των ομάδων αυτών (και ιδιαίτερα του Μανδραϊκού), που τα τελευταία χρόνια αγωνίζονται στον 7ο όμιλο μαζί με ομάδες από τις ΕΠΣ Αρκαδίας, ΕΠΣ Αργολίδας, ΕΠΣ Κορινθίας, ΕΠΣ Εύβοιας και ΕΠΣ Βοιωτίας.

Σε κάθε περίπτωση ο φετινός καταρτισμός των ομίλων θα αποτελέσει γρίφο για δυνατούς λύτες. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η προκήρυξη δε διευκρινίζει ξεκάθαρα τα δεδομένα σε άνοδο και υποβιβασμό, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί η έναρξη του πρωταθλήματος, που υπολογίζεται κοντά στην... παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey