Συζητήθηκε στη Βουλή η αναδιάρθωση

14/12/2012 - 15:17 Τελευταία τροποποίηση στις 14/12/2012 - 15:27

epitropi_morfwtikwn_ypothesewnΣυζητήθηκε χθες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το σχέδιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την ενοποίηση της Football Legue 2 και του Περιφερειακού Πρωταθλήματος, καθώς επίσης και για τη μετατροπή των ΠΑΕ σε ΤΑΠ και το αντίθετο, αλλά και η διαδικασία εκκαθάρισης αυτών.

Η απόφαση θα παρθεί από την ολομέλεια της βουλής την ερχόμενη Πέμπτη (20/12) και εφόσον ψηφιστεί, όπως αναμένεται, τότε θα επικυρωθεί στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ (12/1) και θα ξεκινήσει η εφαρμογή της αναδιάρθρωσης.

Αυτή προβλέπει πως τη νέα αγωνιστική περίοδο η Super League θα έχει 18 ομάδες, η Football League θα χωρίζεται σε δύο ομίλους των 14 ομάδων και η νέα ενοποιημένη ερασιτεχνική κατηγορία (Γ'+Δ') που θα δημιουργηθεί, θα απαρτίζεται από 96 ομάδες χωρισμένες σε έξι ομίλους.

Αναφορικά με τη διαφικασία εκκαθάρισης των ΠΑΕ ή ΤΑΠ, η διάταξη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 111 του Ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως εξής: Η εκκαθάριση πρέπει να περατώνεται μέσα σε 30 μήνες από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ. Εάν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση η ομάδα ανέλθει κατηγορία, διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επαναφέρεται σε λειτουργία η ΠΑΕ».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως η προβλεπόμενη περίοδος εκκαθάρισης για τις ομάδες που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία, αυξάνεται από τους έξι μήνες που ήταν πριν, στους 30 μήνες. Επομένως, για να επιστρέψει μια ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία απαλλαγμένη από τα χρέη της, θα πρέπει να περάσουν 2,5 χρόνια στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, δηλαδή τουλάχιστον τρεις αγωνιστικές περιόδους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey