Π. Λάσκαρης: «Πρέπει να αλλάξει ο προγραμματισμός της ΕΠΟ για τις Μικτές ομάδες» (video)

24/01/2024 - 11:33 Τελευταία τροποποίηση στις 24/01/2024 - 13:34

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Οδυσσέας Ελύτης» Παράσχος Λάσκαρης, την Τρίτη 23 Ιανουαρίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Αρχικά, μίλησε για τα πρώτα του βήματα ως τερματοφύλακας στην ομάδα του Αιγέα Πλωμαρίου, μέχρι τη «χρυσή» εποχή του Αιολικού με την άνοδο στη Β Εθνική και την στροφή του στη συνέχεια στην προπονητική. 

Επίσης, έγινε λόγος για την ίδρυση της ποδοσφαιρικής ακαδημίας του «Οδυσσέα Ελύτη», που ήταν τότε κάτι το πρωτόγνωρο. Το ξεκίνημα όπως αναφέρει ο κ. Λάσκαρης ήταν δύσκολο, όμως υπήρχε εμπιστοσύνη και στήριξη και από την ΕΠΣ Λέσβου και με τον καιρό εξελίχθηκε σε μια από τις καλύτερες ακαδημίες του νησιού. Για την ονομασία «Οδυσσέας Ελύτης», σημείωσε ότι η ιδέα ήταν του παλιού μέλους της ΕΠΣΛ Χρήστου Παναγιωτόπουλου και συμφώνησαν όλοι να δώσουν αυτό το όνομα του ποιητή που ύμνησε το Αιγαίο, το φως, με την υπόσχεση ότι θα τον «υπηρετήσουν» αντάξια. Τόνισε δε, ότι στην ακαδημία, πέρα από το ποδοσφαιρικό κομμάτι, δίνουν μεγάλη βάση στην συνολικότερη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από διάφορες δράσεις.

Γενικότερα για τις ομάδες της Λέσβου, είπε ότι λίγες στηρίζονται στα παιδιά των ακαδημιών τους. Στόχος της ομάδας του είναι αυτός, με το πέρασμα των ετών να στελεχώνουν την ανδρική ομάδα. Υπογράμμισε επιπλέον, ότι στην εποχή του covid, χάθηκαν αρκετά παιδιά μέσα από τα γήπεδα.

Σχετικά με τα πρωταθλήματα των Μικτών ομάδων, ανέφερε οι Ενώσεις πρέπει να σταματήσουν να δέχονται ότι τους «σερβίρει» η ΕΠΟ. Πρέπει να αλλάξει συνολικά ο προγραμματισμός αλλά και οι Ενώσεις να κάνουν προσλήψεις στο τεχνικό τιμ με ορίζοντα διετίας και με προπονητές που δεν θα απασχολούνται σε άλλες ομάδες, καθώς μέσα σε λίγους μήνες όπως γίνεται τώρα είναι δύσκολο να υπάρξει χημεία ανάμεσα στους παίκτες.

Για τη συμμετοχή του σωματείου στη Β ΕΠΣ Λέσβου, τόνισε ότι έγινε αυτή η επιλογή, διότι αποχώρησαν το καλοκαίρι κάποιοι παίκτες «κλειδιά» και δεν ήθελαν να αλλάξουν τη φιλοσοφία τους, αλλά να βασιστούν ξανά στα παιδιά της ακαδημίας. Γι' αυτό επέλεξαν την Β ΕΠΣ Λέσβου, για να μπορέσουν να απορροφηθούν στην ανδρική ομάδα πιο ομαλά οι νεαροί παίκτες και νιώθουν δικαιωμένοι για την επιλογή τους γιατί αυτή τη στιγμή αγωνίζονται κάθε εβδομάδα ως βασικοί 4-5 14χρονοι ποδοσφαιριστές.

Τέλος, μίλησε και για την παρουσία του στην γραμματεία της ΕΠΣ Λέσβου. Ο κ. Λάσκαρης ανέφερε ότι ήταν άλλες εποχές τότε, υπήρχε αμεσότητα με τους παράγοντες, ενώ τώρα πλέον όλα γίνονται ηλεκτρονικά. Για τον τεως πρόεδρος της ΕΠΣΛ Σταύρο Ψαρρόπουλο που συνεργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια, τόνισε ότι πάντα προσπαθούσε να δίνει λύσεις προς όφελος των σωματείων.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey