«Στόχος μας να είμαστε παρόντες κάθε χρόνο σε όλα τα πρωταθλήματα» (video)

25/01/2024 - 11:38 Τελευταία τροποποίηση στις 25/01/2024 - 11:50

Ο προπονητής και ιδρυτής της ομάδας μπάσκετ «Αίολος Μυτιλήνης» Θοδωρής Γιαννίκος και η αθλήτρια Ραφαέλα Γιαννίκου, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου μίλησαν στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Ο κ. Γιαννίκος μίλησε πρώτα για τον πορεία του ως αθλητής του μπάσκετ και για το κομμάτι της προπονητικής που προέκυψε στη συνέχεια. Ο προπονητής σημείωσε ότι επιθυμία του ήταν να δημιουργήσει κάτι καινούργιο με δικά του στοιχεία και γι’ αυτό προχώρησε στην ίδρυση του σωματείου «Αίολος Μυτιλήνης» μαζί με τον αείμνηστο Κώστα Μπαλή.

Το σωματείο ιδρύθηκε το 2009 και μέσα σε αυτή τη διαδρομή έως τώρα έχει καταφέρει να κατακτήσει σπουδαίες διακρίσεις και τίτλους στα τμήματα υποδομών και σε επίπεδο ανδρών-γυναικών, ωστόσο όπως πρόσθεσε ο έμπειρος προπονητής η κατάκτηση τίτλων δεν αποτελεί πάντα δείγμα της δουλειάς που γίνεται σε μια ομάδα. Στόχος μας είναι τόνισε, να είμαστε κάθε χρόνο παρόντες σε όλα τα πρωταθλήματα, να είμαστε ανταγωνιστικοί και κυρίως να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, το χόμπι μας. Το να δημιουργήσουμε μια ομάδα «κομήτη» δεν έχει νόημα. Και ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε γι’ αυτό τον λόγο, για την δουλειά μας.

Για το φετινό πρωτάθλημα ανδρών είπε ότι είναι τριών ταχυτήτων, με τον Αρισβαίο Καλλονής και τον Αστέρα Νίκης εάν λάβει μέρος μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να έχουν το προβάδισμα για τον τίτλο. Υπάρχουν επίσης κάποιες ισοδύναμες ομάδες που ακολουθούν και κάποιες που είναι λίγο πιο πίσω στον ανταγωνισμό.

Τον λόγο πήρε στη συνέχεια η νεαρή μπασκετμπολίστρια Ραφαέλα Γιαννίκου, η οποία ανέφερε ότι προπονείται σε καθημερινή βάση, υπογραμμίζοντας ότι είναι αυτό που θέλει να κάνει, να ασχοληθεί και να καταφέρει να εξελιχθεί ως αθλήτρια του μπάσκετ. Ακόμη, μίλησε για τις εμπειρίες της από το τουρνουά «Πέτρος Καπαγέρωφ» αλλά και από την συμμετοχή της σε προπονήσεις του Άρη και του Παναθλητικού.

Η συζήτηση οδηγήθηκε και στον Μάριο Γιαννίκο, ο οποίος διαπρέπει με την φανέλα του Άρη και ετοιμάζεται για την συμμετοχή του στη Euroleague U18, κάτι που είναι σίγουρα τιμητικό όπως είπε ο πατέρας του Θοδωρής Γιαννίκος. Ο Μάριος κάνει αυτό που αγαπάει, όμως ακόμη υπάρχει αρκετός δύσκολος δρόμος μπροστά του για να καταφέρει να πετύχει αυτό που έχει ονειρευτεί. Είμαι πάντα δίπλα του στην απόφαση που πήρε, μια απόφαση που έχει μεγάλο ρίσκο.

Κλείνοντας ο κ. Γιαννίκος σημείωσε ότι χρειάζεται περισσότερη οργάνωση μεταξύ των σωματείων στο νησί μας για να διεκδικήσουν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, την διεξαγωγή κάποιων τουρνουά και ίσως την τελική φάση σε αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Αυτό είναι το επόμενο βήμα που πρέπει να γίνει στη Λέσβο, γιατί αυτό θα λειτουργήσει ως «μαγνήτης» και για τα υπόλοιπα παιδιά.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey