«Τα αθλήματα σάλας είναι τα πιο επιτυχημένα στη Λέσβο τα τελευταία χρόνια» (video)

03/02/2024 - 14:05 Τελευταία τροποποίηση στις 03/02/2024 - 16:14

O προπονητής της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Αρισβαίου Καλλονής Στρατής Αλμπάνης και η αθλήτρια βόλεϊ Αγγελική Βουβούλη, μίλησαν την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Αρχικά, ο κ. Αλμπάνης έκανε λόγο για την επιστροφή του στους πάγκους μετά το τελευταίο του πέρασμα του από τη γυναικεία ομάδα του Θησέα Παναγιούδας στην Α2 κατηγορία και τη φετινή προσπάθεια του Αρισβαίου στο πρωτάθλημα της Α ανδρών που έχει στόχο την κατάκτηση του τίτλου, προχωρώντας στην προσθήκη παικτών στο ρόστερ από το «επάνω ράφι».

Το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν πρόσθεσε ο έμπειρος προπονητής διεξάγεται με διαφορετικό τρόπο, καθώς για πρώτη φορά θα αγωνιστούν στα play offs οι ομάδες που θα τερματίσουν στην οκτάδα, ωστόσο και πάλι η ομάδα του είναι το φαβορί για την πρώτη θέση. 

Αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο σημειώνει παρακάτω, είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ στο νησί και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την παρουσία ομάδων σε εθνικές κατηγορίες, οι οποίες θα δίνουν το κίνητρο και στα νέα παιδιά.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Αγγελική Βουβούλη. Η έμπειρη αθλήτρια, μίλησε για την πορεία της στον χώρο του βόλεϊ, το πέρασμα της από την Α1 Γυναικών και την διεκδίκηση του πρωταθλήματος με τον ΑΟ Θήρας. Επίσης, αναφέρθηκε και στις ομάδες της Λέσβου, τα τοπικά πρωταθλήματα και το γεγονός ότι αγωνίζονται πλέον περισσότερα νεαρά κορίτσια στις γυναικείες ομάδες, καθώς οι περισσότερες αθλήτριες που φεύγουν για τις σπουδές τους, δεν επιστρέφουν στη Λέσβο. Γενικότερα υπάρχει ενδιαφέρον για το άθλημα από τις μικρές ηλικίες, το επίπεδο είναι ικανοποιητικό και οι μικρότερες παίκτριες μπορούν να στελεχώσουν τις γυναικείες ομάδες. Για το φετινό πρωτάθλημα είπε ότι ο Ερμής είναι φαβορί, καθώς διαθέτει περισσότερες μεγαλύτερες αθλήτριες σε σχέση με την Άθληση.

Για την επιρροή που έχει ο αθλητισμός στην καθημερινότητα τους, καθώς πορεύονται μαζί στη ζωή, η κα. Βουβούλη σημείωσε ότι ανταλάσσουν πολλές πληροφορίες σε αυτό το κομμάτι, βοηθάει και δίνει συμβουλές ο ένας στον άλλον και όλο αυτό έχει θετικό πρόσημο.

Ο κ. Αλμπάνης υπογράμμισε ότι και οι δύο αγαπούν τον αθλητισμό και αυτό τους βοηθάει, ώστε να υπάρχει κατανόηση μεταξύ τους. Η καθημερινότητα τους συμβαδίζει με το πρόγραμμα τους στον αθλητισμό. Επιπλέον, μέσα από την επικοινωνία που έχουν και από την εμπειρία που διαθέτουν από τις θέσεις τους, διαχειρίζονται καλύτερα κάποιες καταστάσεις και προβλήματα.

Επιπροσθέτως, οι δύο καλεσμένοι σημείωσαν ότι τα τελευταία χρόνια, τα αθλήματα σάλας στη Λέσβο είναι πιο πετυχημένα σε σχέση με το ποδόσφαιρο, γιατί στις εθνικές κατηγορίες αγωνίζονται περισσότεροι ντόπιοι αθλητές και πρέπει ο φίλαθλος κόσμος του νησιού να τα υποστηρίζει. Το όραμα μας υποστήριξαν είναι να αγωνίζονται στις εθνικές κατηγορίες ομάδες της Λέσβου με γηγενείς αθλητές.

Ο κ. Αλμπάνης μίλησε και για το τουρνουά των Μικτών ομάδων μπάσκετ που θα πραγματοποιηθεί στη Λέσβο τον Μάρτιο, με παρουσία ομοσπονδιακών προπονητών και των ανθρώπων του αναπτυξιακού προγράμματος.Κλείνοντας, είπε ότι στη Λέσβο βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο ομοσπονδιακός προπονητής αναπτυξιακών ηλικιών Κώστας Μπαστούνης, ο οποίος επισκέπτεται τις ακαδημίες του νησιού και θα πραγματοποιήσει προπονήσεις για τους αθλητές γεννηθέντες το 2010.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey