Γ.Ζαγκούλης: «Ελάχιστοι παράγοντες με θυσίες κρατούν ζωντανό το Λεσβιακό ποδόσφαιρο»

06/02/2024 - 14:41 Τελευταία τροποποίηση στις 06/02/2024 - 17:46

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΟ Μεσοτόπου Γιάννης Ζαγκούλης, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Ο κ. Ζαγκούλης ανέφερε αρχικά ότι αγωνίζεται στον σύλλογο από την πρώτη του συμμετοχή στα πρωταθλήματα της Λέσβου το 1998 αν και ιδρύθηκε το 1983, ενώ πέρα από ποδοσφαιριστής όλα αυτά τα χρόνια, βοηθάει με όποιον τρόπο μπορεί και εξωαγωνιστικά στο δύσκολο έργο όλων των διοικήσεων.  

Ακολούθως, έγινε λόγος για τις πιο επιτυχημένες σεζόν της ομάδας στην Α ΕΠΣ Λέσβου, όταν έκανε πρωταθλητισμό με προπονητή τον Θοδωρή Γιακαλή αλλά και την ιστορικότερη στιγμή με την συμμετοχή το 2020 στο Κύπελλο Ελλάδας απέναντι στον Άγιο Ιερόθεο.

Η ομάδα συνεχίζει παρακάτω, πλέον έχει αλλάξει κατεύθυνση, δίνοντας βάση κυρίως στους ποδοσφαιριστές της περιοχής, με σκοπό να αποκτήσουν εμπειρίες και μελλοντικά να καταφέρουν να πρωταγωνιστήσουν στα γήπεδα της Λέσβου. Γίνεται πολύ καλή δουλειά από τον Γιώργο Σπέρκο τα τελευταία δύο χρόνια, έχει βάλει γερά θεμέλια και έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που προσπαθεί να παίξει καλό ποδόσφαιρο και να φτάσει στη νίκη μέσα από σωστή τακτική.

Επίσης πρόσθεσε ότι, η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε αγωνιστικά με τον καλύτερο τρόπο, όμως στην πορεία ο ΑΟ Μεσοτόπου βρήκε τα πατήματα του. Σχετικά με το πρωτάθλημα του βορείου ομίλου, σημείωσε ότι ομάδες δεν χουν τεράστιες αποκλίσεις μεταξύ τους, ενώ φαβορί για τον τίτλο χρήζει την ομάδα της Καλλονής αν και ακόμη ακολουθούν αρκετές αγωνιστικές.

Αναφορικά με το μέλλον του ποδοσφαίρου στη Λέσβο, τόνισε ότι υπάρχουν πλέον ελάχιστοι παράγοντες  που κάνουν υπερπροσπάθειες για να κρατήσουν τις ομάδες, ενώ τόνισε ότι απαιτείται μεγάλη γραφειοκρατία σε καθημερινή βάση για την ύπαρξη των σωματείων. Η εγγραφή των ομάδων στο μητρώο της ΓΓΑ είναι ένα σωστό μέτρο συμπληρώνει, όμως πρέπει να υπάρχει υποστήριξη και οι παράγοντες να έχουν γνώσεις για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.  Η ΕΠΣ Λέσβου υπογραμμίζει πάνω σε αυτό το κομμάτι έχει στηρίξει τα σωματεία.

Κλείνοντας, ο Γιάννης Ζαγκούλης μίλησε και για την ακαδημία του ΑΟ Μεσοτόπου που απασχολεί νεαρούς ποδοσφαιριστές και μικρές αθλήτριες. Στόχος τους ήταν να  φέρουν τα μικρά παιδιά κοντά στον αθλητισμό και όλη αυτή η προσπάθεια αφήνει θετικό πρόσημο.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey