Λ. Σταθάκης: «H ΕΠΣ Λέσβου πρέπει να κοιτάζει με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες» (video)

22/02/2024 - 11:57 Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2024 - 22:39

O πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων και της υγειονομικής επιτροπής της ΕΠΣ Λέσβου Λάμπρος Σταθάκης μίλησε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε αρχικά στη συζήτηση με εκπροσώπους των σωματείων στην εκδήλωση της κοπής πίτας της ΕΠΣΛ και των κληρώσεων σχετικά με το πρόγραμμα των αγώνων των play offs και play offs και το γεγονός ότι  υπάρχουν κάποιες καθημερινές ενδιάμεσα. Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε ότι έως τώρα δεν αγωνίστηκαν οι ομάδες κάποια καθημερινή και ότι το πρωτάθλημα της Λέσβου πρέπει να συμβαδίζει με αυτό της Λήμνου για την ανάδειξη του πρωταθλητή αλλά και βάσει ημερομηνιών να μην απέχει χρονικά από την έναρξη των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στη Γ Εθνική. Επίσης, τόνισε ότι η ΕΠΣΛ απευθύνει προσκλήσεις στα σωματεία για την κατάθεση προτάσεων σχετικά με τον προγραμματισμό των νέων πρωταθλημάτων, όμως δεν βρίσκει ανταπόκριση.

Σχετικά με τις πολλές αναβολές αγώνων, σημείωσε ότι δεν επαρκούν πολλές φορές οι διαιτητές καθώς διεξάγονται ταυτόχρονα αγώνες σε τμήματα υποδομών και στα γυναικεία πρωταθλήματα. Ευθύνεται σε κάποιες περιπτώσεις και το γεγονός ότι υπάρχει συνωστισμός ομάδων σε κάποια γήπεδα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί μεταξύ της Ένωσης, των Δήμων αλλά και των ομάδων.

Για την αποχώρηση του Αιολικού από το πρωτάθλημα της Β ΕΠΣ Λέσβου, σημείωσε ότι υπάρχουν κάποιοι όροι στην προκήρυξη που αποδέχονται οι ομάδες και λαμβάνουν μέρος στα πρωταθλήματα. Έχουν γίνει διευκολύνσεις στον Αιολικό όπως και σε άλλες ομάδες συμπλήρωσε, όμως από τη στιγμή που συμμετέχει με τους ίδιους παίκτες και στο πρωτάθλημα της Κ19, ήταν φύσει αδύνατον να λαμβάνει μέρος ταυτόχρονα και στα δύο πρωταθλήματα.

Για τη συζήτηση που υπάρχει σχετικά με την ταυτόχρονη διεξαγωγή αγώνων της ΕΠΣΛ και ιδιαίτερα της Α κατηγορίας με τους αγώνες του Αιολικού στη Super League 2, υπογράμμισε ότι οι φίλαθλοι που θέλουν να δουν τον Αιολικό θα πάνε στο γήπεδο ανεξάρτητα αν υπάρχουν άλλοι αγώνες, όπως και οι φίλαθλοι που θέλουν να δουν τα τοπικά πρωταθλήματα θα παρακολουθήσουν αυτές τις αναμετρήσεις. Ο Αιολικός τόνισε είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ποδοσφαιρικής ιστορίας του νησιού, όμως υπάρχουν κι άλλες ομάδες και η ΕΠΣΛ πρέπει να κοιτάζει με τον ίδιο τρόπο όλα τα σωματεία της δύναμης της. Αλλαγές στους αγώνες δεν είχαν γίνει και την περίοδο που αγωνιζόταν η ΑΕΛΚ στη Super League.

Για τις επόμενες χρονιές σημείωσε επιπλέον κ. Σταθάκης υπάρχει προβληματισμός σε όλα τα σωματεία, καθώς οι απαιτήσεις της πολιτείας συνεχώς αυξάνονται κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να μειώνονται οι ομάδες.

Ακόμη, μίλησε για την υγειονομική επιτροπή τονίζοντας ότι ο μεγαλύτερος στόχος που είχε θέσει ήταν η τοποθέτηση απινιδωτών σε όλα τα γήπεδα της Λέσβου και της Λήμνου, κάτι που έχει υλοποιηθεί με τη βοήθεια των δύο Δήμων. Η ΕΠΣΛ είχε προγραμματίσει να εξοπλιστούν τα γήπεδα με απινιδωτές ανεξάρτητα από την απόφαση της ΕΠΟ και επιπλέον γίνονται πολλά σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι όλα τα τωρινά μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Λέσβου αλλά και όλοι όσοι έχουν περάσει τα προηγούμενα χρόνια από τις αντίστοιχες θέσεις, είναι εθελοντές και προσφέρουν σε αυτό που αγαπούν, το ποδόσφαιρο. Ο κ. Ψαρρόπουλος ήταν έμπειρος και έχει βάλει έναν μεγάλο λίθο στο Λεσβιακό ποδόσφαιρο και με τη σειρά του ο κ. Βερρής αγαπάει το ποδόσφαιρο και η προσφορά του είναι επίσης μεγάλη.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey