Γ. Καραμβάλης:«Προτεραιότητα οι ακαδημίες» (video)

24/02/2024 - 11:15 Τελευταία τροποποίηση στις 24/02/2024 - 11:33

Ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ «Sports Club Mytilini» Γιώργος Καραμβάλης, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου μίλησε στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Ο κ. Καραμβάλης μίλησε αρχικά για την πορεία του ως αθλητής στην ομάδα του Παλλεσβιακού και στη συνέχεια σε ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων της πρωτεύουσας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στα ΤΕΦΑΑ, παρέμεινε στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως προπονητής, όμως το 2011 επέστρεψε στη Λέσβο. Δύο χρόνια αργότερα ο Γιώργος Καραμβάλης ίδρυσε την ακαδημία του «Sports Club Mytilini (Αθλητική Λέσχη)», η οποία μετά από μια δεκαετία απαριθμεί τμήματα σε όλες τις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών, ενώ πέρυσι ιδρύθηκε και το ανδρικό τμήμα που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην πρώτη του συμμετοχή, με την παρουσία δύο μεγάλων αθλητών, του Γιάννη Ζεστού και του Αντώνη Καλιμανά. Τη φετινή σεζόν δημιουργήθηκε και γυναικείο τμήμα που λαμβάνει μέρος στο αντίστοιχο πρωτάθλημα.

Στη συνέχεια ο προπονητής είπε ότι στη Λέσβο δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός ακαδημιών και κατ’ επέκταση αθλητών και αθλητριών αναλογικά με το μέγεθος του νησιού, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο γειτονικό νησί της Χίου που αν και είναι μικρότερο, σε αριθμούς βρίσκεται πολύ πιο μπροστά. Η τοπική επιτροπή έχει κάνει σημαντικά βήματα πάνω στο κομμάτι των ακαδημιών συμπληρώνει, όμως πρέπει να ακολουθήσουν και οι σύλλογοι. Στο φετινό ανδρικό πρωτάθλημα συμμετέχουν 11 ομάδες και στα πρωταθλήματα υποδομών λιγότερες από τις μισές, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι σε πολλές ομάδες υπάρχει ένας προπονητής σε όλα τα τμήματα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο, αφού είναι αδύνατον να γίνει σωστή προσέγγιση. Το βάρος υποστηρίζει επιπλέον, πρέπει να πέσει στις ακαδημίες και όλα τα κίνητρα της νέας διοίκησης της ΕΟΚ είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολούθως, σημείωσε ότι η προσπάθεια για την άνοδο στη Γ Εθνική χωρίς ντόπιους παίκτες, δεν οδηγεί πουθενά. Ο κορμός των ομάδων πρέπει να αποτελείται κυρίως από γηγενείς παίκτες, κάτι βέβαια που απαιτεί μεγάλη υπομονή, όμως υπάρχει ταλέντο και μπορούν κάποιοι να υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα, όπως ο Μυτιληνιός παίκτης της ΧΑΝΘ Μιχάλης Δεμερτζής που προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας.

Κλείνοντας, τόνισε ότι ο Μιχάλης και άλλοι αθλητές αποτελούν παράδειγμα, καθώς μέσα από σκληρή δουλειά και θέληση έδειξαν ότι μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους και να κάνουν το παραπάνω βήμα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey