Σ. Καμινέλλης: «Το σκάκι ωριμάζει τον τρόπο σκέψης και βοηθάει στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων» (video)

28/02/2024 - 20:07 Τελευταία τροποποίηση στις 28/02/2024 - 20:18

O πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Μυτιλήνης Στράτος Καμινέλλης, μίλησε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου, στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Ο κ. Καμινέλλης αναφέρθηκε αρχικά στην ίδρυση του ομίλου από το 1968 και τη συμμετοχή του ομίλου και του ίδιου σε αγώνες για πρώτη φορά το 1983. Όλα αυτά τα χρόνια γίνονται μαθήματα από τον όμιλο κυρίως σε μικρά παιδιά, διοργανώνονται τουρνουά σε συνεργασία με τους άλλους ομίλους, έχουν διεξαχθεί και διεθνείς αγώνες στο παρελθόν στη Λέσβο, ενώ την προσεχή Κυριακή 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν για ακόμη μια χρονιά οι σχολικοί αγώνες στο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στις 10 το πρωί.

Αγώνες σκάκι διοργανώνονται την καλοκαιρινή περίοδο κυρίως σε πιο τουριστικά μέρη στην χώρα μας και αυτό είναι προς όφελος των τοπικών κοινωνιών διότι ταυτόχρονα επωφελούνται και οικονομικά. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Σκακιστικού ομίλου Μυτιλήνης πρόσθεσε ο κ. Καμινέλλης ήταν το 2009 με τη συμμετοχή του στην πρώτη εθνική κατηγορία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ομίλου, το γεγονός ότι παίζει από νεαρή ηλικία σκάκι, έχει επηρεάσει θετικά σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο σκέψης του, την οργάνωση της καθημερινότητας του και τις κοινωνικές του επαφές. Επίσης, σημείωσε ότι το σκάκι είναι διαδεδομένο στην Ελλάδα, η οποία έχει αναδείξει και παγκόσμιους πρωταθλητές στις κατηγορίες νεάνιδων και νέων, όμως θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη ενασχόληση των μαθητών και μαθητριών, καθώς μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι μαθητές παίζουν σκάκι, βελτιώνεται η απόδοση τους σε συγκεκριμένα μαθήματα. Αυτό συμβαίνει διότι μέσα από το σκάκι ωριμάζει η σκέψη των παιδιών και επιπλέον είναι ένας τρόπος έκφρασης.

Ολοκληρώνοντας ο κ. Καμινέλλης επεσήμανε ότι ο τρόπος που παίζεται το συγκεκριμένο άθλημα εξελίσσεται διαρκώς και επηρεάζεται άμεσα με τις πληροφορίες που λαμβάνει ο κάθε παίκτης από την οργάνωση της κοινωνίας μας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey