Σ. Φεργαδιώτης: «Άμεσα αλλαγές στο πρωτάθλημα των Μικτών ομάδων και στα μπαράζ ανόδου για τη Γ Εθνική» (video)

08/03/2024 - 19:07 Τελευταία τροποποίηση στις 09/03/2024 - 12:02

O Μυτιληνιός στην καταγωγή Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου Στρατής Φεργαδιώτης, την Πέμπτη 7 Μαρτίου ήταν προσκεκλημένος στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ στο Νησί 99 fm.

Αρχικά, ο κ. Φεργαδιώτης μίλησε για τα ανδρικά πρωταθλήματα της Χίου που βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωση τους. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο την προτελευταία αγωνιστικής της Α κατηγορίας που διεξάγεται με το ίδιο σύστημα όπως στη Λέσβο (playoffs και playouts), καθώς οι βαθμολογικές αποστάσεις είναι ελάχιστες και ακόμη δεν έχει προκύψει η πρωταθλήτρια ομάδα. Πέρσι, ο πρωταθλητής της Χίου δεν συμμετείχε στους αγώνες μπαράζ για τη Γ Εθνική σημείωσε, όμως φέτος θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να λάβει κανονικά μέρος.

Σχετικά με την διεξαγωγή των αγώνων μπαράζ για τη Γ εθνική, τόνισε ότι οι νησιωτικές Ενώσεις πρέπει να συζητήσουν μεταξύ τους και να ζητήσουν να αλλάξει άμεσα ο τρόπος διεξαγωγής τους, γιατί με τις υπάρχουσες συνθήκες οι ομάδες των νησιών πάντα θα μένουν εκτός διεκδίκησης, καθώς τα σωματεία της Αθήνας έχουν μεγαλύτερη δυναμική.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι στη Χίο δεν έχουν αποχωρήσει σωματεία από τα πρωταθλήματα, εκτός από δύο λόγω του μητρώου της ΓΓΑ, ενώ πρόσθεσε ότι οι ομάδες δυσκολεύονται αρκετά να ανταπεξέλθουν στη γραφειοκρατία που απαιτείται πλέον, μετά τα όσα έχει «επιβάλει» η πολιτεία.

Επίσης, έγινε λόγος για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Χίου στα οποία υπάρχει μεγάλη συμμετοχή. Επιπλέον, για το πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων, σημείωσε οι διοργανωτές δεν κατανοούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές ΕΠΣ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να υπάρξει καλύτερη οργάνωση και κυρίως οι προκηρύξεις να δημοσιεύονται το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο.

Ακολούθως μίλησε για το ποδόσφαιρο γυναικών και την εμπειρία του στην επιτροπή του ποδοσφαίρου γυναικών της ΕΠΟ, επισημαίνοντας ότι και στη Χίο έχει ανοίξει πια ο δρόμος, αφού εκτός από τον Ολυμπιακό-Κλασσικό που συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στη Γ Εθνική κατηγορία, υπάρχουν κι άλλα νεαρά κορίτσια στα χωριά που αγωνίζονται και μελλοντικά θα δημιουργηθούν περισσότερες ομάδες.

Κλείνοντας, ο κ. Φεργαδιώτης αναφέρθηκε και στη συνεργασία του τα τελευταία χρόνια με τον τεως πρόεδρο της ΕΠΣΛ Σταύρο Ψαρρόπουλο, λέγοντας ότι είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το Λεσβιακό και γενικότερα το Ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι στάθηκε άτυχος στο τέλος με τη αλλαγή του ορίου ηλικίας και εν τέλει δεν κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος της ΕΠΟ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey