«Προτεραιότητα μας η δημιουργία παιδικού τμήματος πινγκ πονγκ και η εξεύρεση μεγαλύτερου χώρου» (video)

18/03/2024 - 12:57 Τελευταία τροποποίηση στις 20/03/2024 - 12:03

Οι ιδρυτές και εκπρόσωποι του συλλόγου επιτραπέζιας αντισφαίρισης «Γατελούζοι» Δημήτρης Σιβρής και Γιώργος Μουτζουρέλλης, την Πέμπτη 14 Μαρτίου φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή «Μπάλα στον Αέρα» στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο βετεράνος αθλητής και προπονητής Γιώργος Μουτζουρέλλης, κάνοντας μια αναδρομή στους μεγαλύτερους αθλητές πινγκ πονγκ που έχει αναδείξει η Λέσβος και τις διακρίσεις τους, με ιδιαίτερα μνεία στον Δημήτρη Ζήκο και μετέπειτα προπονητή που αγωνίστηκε και στην Εθνική ομάδα. Αλλά και στον Γιάννη Βλοτινό που έχει κατακτήσει πολλά πρωταθλήματα και πολύ καλές θέσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ακόμη, σημείωσε ότι τις προηγούμενες δεκαετίες, το πινγκ πονγκ στο νησί μας μέτρησε περισσότερα από πέντε ενεργά σωματεία ταυτόχρονα με 60 περίπου νεαρούς αθλητές κι αθλήτριες που αγωνίστηκαν κάποιοι εξ' αυτών και στην Α Εθνική και συνεχίζουν ως βετεράνοι. Μετά όμως από το κλείσιμο του παλιού κολυμβητηρίου, υπήρξε αδρανοποίηση στο άθλημα και ιδιαίτερα τα παιδικά τμήματα, αφού δεν υπήρχε κάποιος χώρος να στεγάσει τα σωματεία.

Στη συνέχεια μίλησε ο κ. Σιβρής ο οποίος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια κάποιοι βετεράνοι αθλητές κυρίως στην Καλλονή και στη Μυτιλήνη, δραστηριοποιήθηκαν ξανά, με τη διοργάνωση ατομικών πρωταθλημάτων, κυπέλλου και ομαδικών υπό την αιγίδα της ΠΟΦΕΠΑ. Μια προσπάθεια επτά ομάδων συνολικά που έχουν ζωντανέψει ξανά το άθλημα στο νησί με τη διοργάνωση του πρωταθλήματος το οποίο είναι αφιερωμένο στον Γιάννη Γιορέλη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Το μεγάλο στοίχημα όμως είναι να ασχοληθούν ξανά παιδιά μικρών ηλικιών και η διοργάνωση περισσότερων τουρνουά και events. Αυτό όπως σημειώνει το μέλος της ομάδας που κατέκτησε φέτος το κύπελλο, προϋποθέτει την στέγαση των σωματείων σε έναν μεγαλύτερο χώρο πέρα από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης που φιλοξενούνται  τώρα και γι’ αυτό το λόγο έχει πραγματοποιηθεί συνάντηση μέσα σε πολύ καλό κλίμα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Μυτιλήνης Σωκράτη Γιακουμή αλλά και η βελτίωση του εξοπλισμού.

Στη συνέχεια, ο κ. Μουτζουρέλλης αναφέρθηκε στα οφέλη που προκύπτουν από την ενασχόληση ενός ατόμου με το πινγκ πονγκ. Κλείνοντας και δύο καλεσμένοι υπογράμμισαν ότι μέσα από την ενασχόληση τους με το πινγκ πονγκ πέρα ωραίες αναμνήσεις τους προσφέρει σωματική υγεία, ενώ τους βοηθάει αρκετές φορές να δουν με άλλη ματιά δυσκολίες και προβλήματα της καθημερινότητας.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey