Ο Ερμής Παμφίλων και ο Εθνικός Θερμής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια δύσκολη εποχή, λόγω της κακής οικονομικής συγκυρίας, δημιουργώντας ένα πιο ανταγωνιστικό σύνολο μέσω συγχώνευσης.

Οι διοικούντες των δύο συλλόγων προχώρησαν σε αυτή την κίνηση με στόχο να φτιάξουν μια δυνατή ομάδα, που θα μπορέσει αν όχι να διακριθεί στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Λέσβου, τουλάχιστον να μην μπλέξει σε περιπέτειες. Η ομάδα που προέκυψε θα αγωνιστεί με το όνομα του Ερμή Παμφίλων, αφού λόγω των πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών δεν ήταν εφικτό να προλάβουν και να δώσουν στο συγχωνευμένο σύλλογο νέο όνομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Ερμής Παμφίλων θα απορροφήσει όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές του Εθνικού Θερμής.

Σημειώνεται ότι η απόφαση για συγχώνευση μεταξύ των δύο ομάδων ήταν ομόφωνη από τα διοικητικά τους συμβούλια. Ωστόσο, ο Θεόδωρος Καραγιάννης που συνέδεσε το όνομά του με την άνοδο του Εθνικού Θερμής στην Β' Κατηγορία της ΕΠΣΛ δεν θα βρίσκεται στο νεο ΔΣ, το οποίο ωστόσο θα πλαισιώνουν παράγοντες και των δύο συλλόγων.