Ισοπαλία για Αίγειρο και Αιγέα, ματσάρα στα Πάμφιλα!

17/01/2016 - 17:47 Τελευταία τροποποίηση στις 18/01/2016 - 16:47

Με εκπλήξεις πραγματοποιήθηκε το κυρίως πιάτο της 16ης Αγωνιστικής στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Λέσβου, το μεσημέρι στα γήπεδα του νησιού. Χαρακτηριστικότερη, η ισοπαλία στο "Μίζεργκαν" της Ανεμώτιας μεταξύ του τοπικού Ατρομήτου και του Ερμή Παμφίλων (4-4). Σε μια ακόμα ισοπαλία, αυτή την φορά στον Παπάδο, Αναγέννηση Γέρας και Βύρων Μόριας μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (2-2). Στις νίκες επέστρεψε ο Αχιλλέας Πέτρας, περνώντας νικηφόρα από την έδρα του Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους (2-3). Με το "2" έφυγε από τη Σκάλα Καλλονής και ο Όλυμπος Αγιάσου (0-2), νικώντας την Προοδευτική. Τέλος ο Οδυσσέας Ελύτης πήρε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Πολιχνίτο (1-0). Το πρωί υπό καταρρακτώδη βροχή, Κεραυνός Αφάλωνα και Αετός Λουτρών αναδείχθηκαν ισόπαλοι (2-2) και λίγο αργότερα στη Θερμή, ο Διαγόρας έφυγε νικητής από την έδρα του Παλλεσβιακού (0-2). Στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 16ης Αγωνιστικής, ο Αιγέας Πλωμαρίου υποχρέωσε σε ισοπαλία τον πρωτοπόρο Αίγειρο Μυστεγνών (2-2), σε ένα ματς με έντονα παράπονα των γηπεδούχων για τη διαιτησία.

16η Αγωνιστική
Αναγέννηση Γέρας-Βύρων Μόριας 2-2 (1-1)
Πατσατζής, Βουλγαρέλλης, Συβρής - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Ανδριώτης

Σε ένα παιχνίδι με αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, αλλά και τέσσερα γκολ, Αναγέννηση Γέρας και Βύρων Μόριας αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2, φεύγοντας με έναν πόντο ο καθένας στις αποσκευές του. Το σκορ άνοιξε η ομάδα της Γέρας με γκολ του Τάκας (1-0), όμως οι παίκτες του Στρατή Μυρογιάννη κατίρθωσαν αρχικά να ισοφαρίσουν σε 1-1 με τον φορμαρισμένο Ευαγγέλου και εν συνεχεία να πάρουν το προβάδισμα με γκολ του Ελευθερίου (1-2). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με σκόρερ τον Τηνιακό έφτασαν στο τελικό 2-2 μέσα στο Γήπεδο του Παπάδου.

Ατρόμητος Ανεμώτιας-Ερμής Παμφίλων 4-4 (2-0)
Κάντας, Καρμίρης, Φαναρτζής - "Μίζεργκαν" Ανεμώτιας
Παρατηρητής αγώνα: Βρατσάνος

Σε ένα συναρπαστικό και συνάμα χορταστικό παιχνίδι, ο Ερμής Παμφίλων -αν και κατέβηκε να αγωνιστεί με μια 11άδα δίχως αλλαγές στον πάγκο- κατόρθωσε να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας από το «Μίζεργκαν», κόντρα στον Ατρόμητο Ανεμώτιας. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν γρήγορα με 2-0 χάρη στα δύο γκολ του Μαστέλλου. Όμως στη συνέχεια επαναπαύθηκαν και η ομάδα των Παμφίλων, όχι απλώς μείωσε με τον Ν. Τσολάκη σε 2-1, όχι απλώς ισοφάρισε με τον Δημ. Τσολάκης σε 2-2, αλλά πήρε και το προβάδισμα με γκολ του Άνταμ Γκουνλού (2-3). Ο Ατρόμητος έφερε το ματς στα ίσα με τέρμα που σημείωσε ο Ποσνακίδης (3-3), όμως ο Ερμής βρήκε και τέταρτο γκολ με εκτέλεση φάουλ του Κουγιουμτζή και με τη βοήθεια του αέρα για το 3-4 στις καθυστερήσεις. Πριν το σφύριγμα της λήξης όμως, η ομάδα της Ανεμώτιας σκόραρε για το τελικό 4-4 με δράστη τον Κουτλής εκτέλεση φάουλ.

Οδυσσέας Ελύτης-Πολιχνίτος 1-0 (0-0)
Μποντάκης, Πούλος, Μεστρός - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Σε ένα παιχνίδι που όπως εξελίχθηκε θα το κέρδιζε όποιος κατάφερνε πρώτος να σκροράρει, ο Οδυσσέας Ελύτης πήρε παλικαρίσια νίκη με αντίπαλο τον μαχητικό Πολιχνίτο (1-0). Το χρυσό γκολ, που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα του, σημείωσε ο νεαρός Μαρίνος στο 50ο λεπτό. Λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης, ο Πολιχνίτος έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μιμή. Κλειστό ματς σε γενικές γραμμές, με μοιρασμένες ευκαιρίες και τον Οδυσσέα Ελύτη πιο ψύχραιμο στην τελική προσπάθεια, να πανηγυρίζει το τρίποντο, που τον διατηρεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Αχιλλέας Πέτρας 2-3 (2-3)
Κουκούλας, Βασιλακάκης, Πρωτούλης - Γήπεδο Κ. Τρίτους
Παρατηρητής αγώνα:  Σιμιτζής

Σε ένα γεμάτο από κάθε άποψη πρώτο 45λεπτο, ο Αχιλλέας Πέτρας κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα με 2-3, διατηρώντας το μέχρι το τέλος. Το σκορ άνοιξε ο Γρούβας για την ομάδα της Πέτρας, όμως ο Αλκιβιάδης είχε άμεσα διπλή απάντηση, ισοφαρίζοντας αρχικά με τον Τριανταφυλλόπουλο (1-1) και παίρνοντας εν συνεχεία την πρωτοπορία με γκολ του Χατζηβαγιάνης (2-1). Όμως ο Αχιλλέας δέχθηκε το δώρο των γηπεδούχων, που με αυτογκόλ έφεραν ξανά το ματς στην ισοπαλία και λίγο πριν την ανάπαυλα με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Γρούβα πέτυχαν το 2-3. Στην επανάληψη, ο Αχιλλέας Πέτρας είχε δύο δοκάρια με τον Πάντα και θα μπορούσε με λίγη τύχη να έχει δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του.

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Όλυμπος Αγιάσου 0-2 (0-1)
Δουκάκης, Βλουτέλλης, Καραγιάννης - Γήπεδο Σκ. Καλλονής
Παρατηρητής αγώνα: Πίνης

Με μια εμφάνιση που δεν άφηνε πολλά περιθώρια αμφισβήτησης της ανωτερότητάς του, ο Όλυμπος Αγιάσου πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο της Σκάλας Καλλονής, επικρατώντας της Προοδευτικής με 0-2. Το σκορ άνοιξε ο Βουρλής, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Καλουτζή και με δράστη τον ίδιο παίκτη, που σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα έπειτα από ασίστ του Τακού, η ομάδα της Αγιάσου έφτασε στο τελικό 0-2, προσθέτοντας τρεις ακόμα πόντους στη συγκομιδή της και αφήνοντας βυθισμένη στην τελευταία θέση της βαθμολογίας την Προοδευτική.

Κεραυνός Αφάλωνα-Αετός Λουτρών 2-2 (2-1)
Κουλουδής, Κάντας, Ψύλλος - Γήπεδο Παμφίλων
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Σε ένα γεμάτο παιχνίδι, παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε σε όλο το 90λεπτο, Κεραυνός Αφάλωνα και Αετός Λουτρών αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 2-2, στο Γήπεδο Παμφίλων. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο συγκεντρωμένοι και έχοντας ιδανικά τελειώματα, προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε δύο καταπληκτικά γκολ από Βαρνά και Σ. Δελόλμα, το ένα καλύτερο από το άλλο. Η ομάδα των Λουτρών προσπάθησε να μειώσει για να μπει ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος και το κατάφερε με γκολ του Κροτσίδα λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη, ο Κεραυνός απώλεσε σπουδαία ευκαιρία για να πάρει και πάλι αέρα δύο γκολ, με τον Αετό να βγαίνει στη συνέχεια με αρκετούς παίκτες στην επίθεση και να φτάνει στην ισοφάριση με γκολ του Κουκέλλη. Πολλές φάσεις, παρά τις αντίξοες συνθήκες, με τον Αετό μετά το 60ο λεπτό να χάνει σημαντικές ευκαιρίες και τον τερματοφύλακα του Κεραυνού να πραγματοποιεί εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Παλλεσβιακός-Διαγόρας Αγ. Παρασκευής 0-2 (0-0)
Λέκκας, Λυρής, Καρμίρης - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Ντουνιάς

Ο Διαγόρας κατάφερε να περάσει αλώβητος από το Ενωσιακό της Θερμής, κερδίζοντας τον φορμαρισμένο Παλλεσβιακό με σκορ 0-2 και μειώνοντας έτσι την απόσταση που τον χωρίζει με την κορυφή της βαθμολογίας. Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε κάτω από συνεχή βροχόπτωση, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων. Μετά από ένα στείρο πρώτο ημίχρονο, ο Παλλεσβιακός είδε τον Κουρβανιό να αποβάλλεται στο 46ο λεπτό. Ο Διαγόρας ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με κεφαλιά του Βαξεβάνη έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νεζάϊ στο 65ο λεπτό. Λίγο πριν το τέλος (80’), ο Νεζάϊ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με ψύχραιμο πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Αιγέας Πλωμαρίου-Αίγειρος Μυστεγνών 2-2 (1-0)
Βουρανής, Βερρής, Μπάλιακα - Γήπεδο Παπάδου
Παρατηρητής αγώνα: Πηγάσης

Αν και αγωνίστηκε στο ουδέτερο Γήπεδο Παπάδου, λόγω των εργασιών που πραγματοποιούνται στο «Μιχαλέλλειο» του Πλωμαρίου, ο Αιγέας κατόρθωσε να ανακόψει την πορεία του Αίγειρου Μυστεγνών, υποχρεώνοντας τους πρωτοπόρους στο ισόπαλο 2-2. Ο Αίγειρος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και είχε δοκάρι στο ξεκίνημα με τον Συβρή, ενώ λίγο αργότερα την ίδια τύχη είχε και προσπάθεια του Καπταγιάννη. Ο Αιγέας ισορρόπησε και έπειτα από μια σύγχυση των αμυντικών, μετά από σέντρα του Αγιακάτσικα ο Αζάμπι άνοιξε το σκορ (1-0). Με την επανέναρξη του β’ μέρους, η ομάδα των Μυστεγνών ισοφάρισε με γκολ του Σεραφίγγου σε μια οριακή φάση, για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Ο Αιγέας δεν απογοητεύτηκε και σε μια από τις ξαφνικές του αντεπιθέσεις, βρήκε δεύτερο γκολ ξανά με τον Αζάμπι, μετά από σέντρα του Χρυσάφη και αδυναμία των αμυντικών. Ωστόσο, στο 80ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Σεραφίγγος για το 2-2. Μια φάση που προκάλεσε εκ νέου διαμαρτυρίες, με τον Αιγέα να ισχυρίζεται πως δεν υπήρξε ανατροπή στον Λίλα και την ομάδα των Μυστεγνών να ζητά δεύτερη κίτρινη και αποβολή! Στις καθυστερήσεις, οι Πλωμαρίτες τα έβαλαν εκ νέου με τον Βουρανή, ζητώντας πέναλτι σε χέρι του Καραδημητράκη, με τον διαιτητή να θεωρεί πως ήταν κολλημένο στο σώμα του.

{Έντυπη έκδοση "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ"}

  Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey