Βροχή τα γκολ!

06/02/2016 - 18:22 Τελευταία τροποποίηση στις 08/02/2016 - 16:18

Ακόμα... σκοράρουν στα περισσότερα ματς της 19ης Αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ Λέσβου, όπου σημειώθηκαν συνολικά 28 γκολ, ενώ την αυλαία θα κλείσει αύριο το πρωί ο αγώνας του Ερμή Παμφίλων με τον Αίγειρο Μυστεγνών!

Στην Αγία Παρασκευή, ο Διαγόρας επέστρεψε στις νίκες κερδίζοντας τον Αετό Λουτρών (3-2), ενώ στο Κάτω Τρίτος ο τοπικός Αλκιβιάδης και ο Κεραυνός Αφάλωνα έπαιξαν... πόλο (4-5) στο σκορ της ημέρας! Εντυπωσιακός και ο Αχιλλέας στην Πέτρα "σκόρπισε" τον Παλλεσβιακό (6-0), ενώ με ευρεία νίκη πέρασε από τη Σκάλα Καλλονής η Αναγέννηση Γέρας, ξεπερνώντας εύκολα το εμπόδιο της Προοδευτικής (1-4). Ο Πολιχνίτος πήρε πολύτιμη νίκη επί του Βύρωνα Μόριας (1-0), όπως επίσης και ο Αιγέας στην έδρα του Ολύμπου Αγιάσου (0-1). Τέλος, σε ένα από τα πιο αμφίρροπα ματς της αγωνιστικής, ο Οδυσσέας Ελύτης έκαμψε την αντίσταση του Ατρομήτου Ανεμώτιας (2-0).

19η Αγωνιστική

Διαγόρας Αγ. Παρασκευής-Αετός Λουτρών 3-2
Λέκκας, Μπάλιακα, Τατάς - Γήπεδο Αγ. Παρασκευής
Παρατηρητής αγώνα: Βρατσάνος

Σε ένα χορταστικό ματς, ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο, ο Διαγόρας έφυγε νικητής στην αναμέτρηση με τον μαχητικό Αετό Λουτρών, εκμεταλλευόμενος τη δυνατή έδρα της Αγίας Παρασκευής. Η ομάδα του Γιάννη Μανούσου προηγήθηκε με 1-0 χάρη σε σουτ του Φιλιανού, έπειτα από φάουλ του Χωριανόπουλου και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου θα μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματά της, αν η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Βλαστέλλη δεν έβρισκε στο οριζόντιο δοκάρι! Με την επανέναρξη του δευτέρου μέρους, ο Παντελής Σπάρταλης σκόραρε απέναντι στην παλιά του ομάδα με σέντρα – σουτ για το 1-1!  Αλλά λίγο αργότερα ο Διαγόρας πήρε ξανά το προβάδισμα με γκολ του Π. Δελόλμα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα σε φάουλ του Βαξεβάνη, κάνοντας με προβολή το 2-1. Οι Λουτραγώτες ισοφάρισαν εκ νέου σε μια αντεπίθεση με γκολ του Σκαλοχωρίτη, αλλά τη λύτρωση για τους γηπεδούχους πέτυχε ο Φιλιανός, με ψύχραιμο πλασέ, λίγο πριν το φινάλε.

Πολιχνίτος-Βύρων Μόριας 1-0

Μποντάκης, Βουλγαρέλλης, Λυρής - Γήπεδο Πολιχνίτου
Παρατηρητής αγώνα: Γιουβανάκης

Σε ένα ματς που πραγματοποιήθηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες, με τον δυνατό αέρα να επηρεάζει και τους 22 ποδοσφαιριστές, ο Πολιχνίτος πήρε σπουδαία νίκη επί του Βύρωνα Μόριας με σκορ 1-0. Ο αγώνας ήταν μοιρασμένος και παρά την ελαφρά υπεροχή των γηπεδούχων στην επανάληψη, όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα μοιράζονταν βαθμούς και εντυπώσεις. Ωστόσο ο Πολιχνίτος βρήκε τη λύση και με γκολ στο 85' από τον Νικέλλη, πήρε το τρίποντο. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, ο διάλογος που άνοιξε με κάποιον από την κερκίδα ο διαιτητής Μιχάλης Μποντάκης, απαντώντας σε όσα του… καταμαρτυρούσε ο συγκεκριμένος φίλαθλος, με αποτέλεσμα να υπάρξει μίνι διακοπή, ενός λεπτού, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να παρακολουθούν εμβρόντητοι το θέαμα!

Αχιλλέας Πέτρας-Παλλεσβιακός 6-0
Κουκούλας, Μεστρός, Καραμπάσης - Γήπεδο Πέτρας
Παρατηρητής αγώνα: Χρόνης

Στην Πέτρα ο Αχιλλέας είναι… αφεντικό και το επιβεβαίωσε κόντρα και στον Παλλεσβιακό, που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με πολλά προβλήματα και μόλις μία διαθέσιμη αλλαγή! Η νίκη των γηπεδούχων ήταν απόλυτα δίκαιη, κάτι που αποδεικνύει και το τελικό σκορ. Ο Αχιλλέας προηγήθηκε με τον Πάντα και διπλασίασε τα τέρματα του με γκολ του Απ. Γρούβα. Στην επανάληψη, η ομάδα της Πέτρας ήταν καταιγιστική, σκοράροντας ακόμα τέσσερα γκολ αρχικά με τους Πάντα, Στρ. Σκαρακάκη και εν συνεχεία με δύο ακόμα προσωπικά τέρματα του Γ. Σκαρακάκη.

Προοδευτική Σκ. Καλλονής-Αναγέννηση Γέρας 1-4
Πατσατζής, Πούλος, Καρδάσης - Γήπεδο Σκ. Καλλονής
Παρατηρητής αγώνα: Πελέκος

Η Αναγέννηση Γέρας πέρασε νικηφόρα από την έδρα της ουραγού Προοδευτικής, νικώντας μέσα στο Γήπεδο της Σκάλας Καλλονής με σκορ 1-4. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 0-1, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ζαφειρίου, για το οποίο όμως οι άνθρωποι της «Πρόο» διαμαρτυρήθηκαν πως ο σκόρερ χρησιμοποίησε το χέρι του στο κοντρόλ της μπάλας. Το 0-2 έγινε και πάλι με τον Ζαφειρίου, ενώ η ομάδα της Γέρας έφτασε και στην επίτευξη δύο ακόμα τερμάτων από τους Τηνιακό και Ξωχέλλη. Το γκολ της τιμής για την Προοδευτική σημείωσε ο Κοτσιανίτης.

Όλυμπος Αγιάσου-Αιγέας Πλωμαρίου 0-1
Δουκάκης, Φαναρτζής, Βλουτέλλης - "Χριστοφίδειο" Αγιάσου
Παρατηρητής αγώνα: Κουλουκάκης

Σε ένα κλειστό ματς, που διεξήχθη σε χαμηλές θερμοκρασίες στο «Χριστοφίδειο» της Αγιάσου, ο Αιγέας Πλωμαρίου κατάφερε να φύγει με το «2» από την έδρα του Ολύμπου, επικρατώντας με 0-1. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 70ο λεπτό ο Αγιακάτσικας για την ομάδα του Αιγέα, που είχε κι άλλες ευκαιρίες νωρίτερα για να πάρει το προβάδισμα. Ο Όλυμπος από την άλλη πλευρά έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στις καθυστερήσεις του ματς, αλλά ο Καλουτζής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Αιγέας ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Βελούτσου με δεύτερη κίτρινη.

Αλκιβιάδης Κ. Τρίτους-Κεραυνός Αφάλωνα 4-5
Βουρανής, Καρμίρης, Καραγιάννης - Γήπεδο Κ. Τρίτους
Παρατηρητής αγώνα: Κελαϊδίτης

Στο σκορ της αγωνιστικής, ο Κεραυνός πήρε σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα του Αλκιβιάδη Κ. Τρίτους με 4-5, σε ένα ματς πάντως όπου οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία στο φινάλε. Ο Αλκιβιάδης ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 3-1, αλλά στην επανάληψη όλα άλλαξαν. Ο Βουνατσής έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Κάτω Τρίτους, αλλά ο Κεραυνός ισοφάρισε με αυτογκόλ του Κατραμάδου μετά από φάουλ του Δελόλμα. Ωστόσο πριν την ανάπαυλα ο Αλκιβιάδης σκόραρε ξανά με τους Κόμβο και Χατζηβαγιάννη, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με αέρα δύο τερμάτων. Στην επανάληψη, ο Δελόλμας μείωσε με πέναλτι σε χέρι του Βουνατσή μέσα στην περιοχή, για το οποίο οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν πως ήταν κολλημένο στο σώμα του. Λίγο αργότερα, ο Βουνατσής πρωταγωνίστησε ξανά στο ματς, σκοράροντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 4-2! Αλλά ο Κεραυνός είχε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει, μειώνοντας αρχικά με εκτέλεση φάουλ του Γιαννάκα σε 4-3. Στα τελευταία λεπτά επήλθε η ολική ανατροπή, με τον Μπουντακόπουλο να ισοφαρίζει σε 4-4, φάση για την οποία διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι ότι υπήρξε οφσάιντ. Και στις καθυστερήσεις, νέα ένταση, όταν ο Δελόλμας σημείωσε το 4-5 και απειλήθηκε επεισόδιο, με τους ανθρώπους του Αλκιβιάδη να φωνάζουν ξανά για οφσάιντ στον σκόρερ!

Οδυσσέας Ελύτης-Ατρόμητος Ανεμώτιας 2-0
Κάντας, Συβρής, Βασιλακάκης - Ενωσιακό Θερμής
Παρατηρητής αγώνα: Τσαγκάρης

Σε ένα παιχνίδι όπου οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες, ο Οδυσσέας Ελύτης πήρε τη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο Ανεμώτιας με σκορ 2-0, μέσα στο Ενωσιακό Γήπεδο Θερμής. Το προβάδισμα έδωσε ο Βερβέρης στο 35ο λεπτό για το 1-0 και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Μανιός. Οι παίκτες του Ατρομήτου Ανεμώτιας εμφανίστηκαν κουρασμένοι και από το μεσοβδόμαδο τελικό κυπέλλου κόντρα στον Αιολικό, με αποτέλεσμα να πέσουν ξανά στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ερμής Παμφίλων-Αίγειρος Μυστεγνών 3-4
Μποντάκης, Καρμίρης, Βασιλακάκης - Γήπεδο Παμφίλων
Παρατηρητής αγώνα: Κουλουκάκης

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στα Πάμφιλα, το πρωί της Κυριακής, στο ματς που έριξε την αυλαία της 19ης Αγωνιστικής. Ο Αίγειρος πήρε τη νίκη με το αγχωτικό 3-4, παραμένοντας έτσι σε τροχιά τίτλου. Το σκορ άνοιξε ο Μαλακός με σουτ στο 15ο λεπτό και το 0-2 πέτυχε στο 25’ ο Καραδημητράκης. Η ομάδα των Παμφίλών ωστόσο κατάφερε να μειώσει πριν την ανάπαυλα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χιώτη στο 42ο λεπτό. Στην επανάληψη, με τη σέντρα ο Σεραφίγγος πέτυχε το 1-3 και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο πρώτος σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος έκανε το 1-4, με τους ανθρώπους του Ερμή πάντως να διαμαρτύρονται για οφσάιντ. Κάπου εκεί η ομάδα των Μυστεγνών πίστεψε ότι ο αγώνας κρίθηκε και παρά τις φωνές του Θοδωρή Παπαλόπουλου, ο Αίγειρος έδωσε χώρο στον αντίπαλο. Ο Ερμής το πίστεψε και με πολύ ωραίο γκολ του Κανέλλου μείωσε σε 2-4 στο 72ο λεπτό, ενώ με κοντινή προβολή του Άνταμ στο 85’ έγινε και το 3-4! Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τον Ερμή να πιέζει για την ισοφάριση, χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες σε κεφαλιά του  Άνταμ (91’) και εκτέλεση φάουλ του Κουγιουμτζή (94’).

{Έντυπη έκδοση "ΡΕΒΑΝΣ των Σπορ"}

   Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ και τη ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ της Α' Κατηγορίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey