Κυπελλούχος Λέσβου ο Διαγόρας! [pics & vid]

22/02/2017 - 18:37 Τελευταία τροποποίηση στις 22/02/2017 - 21:07

Σε ένα συναρπαστικό τελικό, παρουσία 800 φιλάθλων στο Στάδιο Μυτιλήνης, ο Διαγόρας Αγίας Παρασκευής κατέκτησε δίκαια το Κύπελλο Λέσβου, νικώντας τον Αίγειρο Μυστεγνών με σκορ 1-0.

Η ομάδα της Αγίας Παρασκευής έπαιξε ψυχωμένα και έδειξε πως ήθελε περισσότερο το τρόπαιο, σκοράροντας ένα καταπληκτικό γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Στάθηκε πάντως και τυχερή σε ορισμένες περιπτώσεις, που θα μπορούσε ο Αίγειρος να έχει φέρει το ματς στα ίσα, μετά το 1-0, αλλά η ομάδα των Μυστεγνών άργησε να πιστέψει στις σπουδαίες δυνατότητές της, σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο για να αντιδράσει.

Αγωνιστικά, το πρώτο 15λεπτο της συνάντησης ήταν μοιρασμένο, δίχως ιδιαίτερες φάσεις. Πρώτη καλή στιγμή δημιούργησε ο Αίγειρος, στο 15ο λεπτό, σε γύρισμα του Μιχαλάκη που εξουδετέρωσε ο Σελάχας, πριν γίνει επικίνδυνος ο Συβρής στο δεύτερο δοκάρι. Ο Διαγόρας απάντησε στο 18', μετά από κόρνερ του Σπάρταλη και δυνατή κεφαλιά του Γ. Αλεξίου, που προσέκρουσε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Φιλιανός σούταρε πάνω στα σώματα. Στο 23', η ομάδα των Μυστεγνών είχε ένα επικίνδυνο φάουλ με τον Καδή, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα πάντως τον Σελάχα και στο 30ο λεπτό ο Σπάρταλης απάντησε για τους τυπικά γηπεδούχους, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και στη συνέχεια ο Μαλακός, υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Η καλύτερη στιγμή για τους Μυστεγνιώτες ήρθε στο 38', όταν ο Βλαστέλλης βρέθηκε τετ α τετ με τον Σελάχα, ο οποίος όμως απέκρουσε το πλασέ του, ενώ στην εξέλιξη της φάσης οι αμυντικοί απομάκρυναν προ του Συβρή, που καραδοκούσε.  Τελευταία ευκαιρία στο πρώτο μέρος ήρθε από φάουλ του Σπάρταλη, για την ομάδα του Διαγόρα, όμως την καρφωτή κεφαλιά του ανίκητου στο ψηλό παιχνίδι Γιώργου Σαμπάνη έδιωξε σε κόρνερ εντυπωσιακά ο Παπαλόπουλος.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, με τον Διαγόρα να απειλεί αρχικά από στημένες φάσεις. Πρώτα σε εκτέλεση φάουλ του Σπάρταλη, που απομάκρυνε ο τερματοφύλακας του Αιγείρου (48') και έπειτα σε νέα δυνατή εκτέλεση φάουλ από τον Σαμπάνη που πέρασε ελάχιστα άουτ (51'). Ο Αίγειρος έφτασε κοντά στο γκολ στο 63ο λεπτό, αλλά ο Μιχαλάκης είδε το σουτ του -μετά την μπαλιά του Καφαλούκου- να βρίσκει σε σώματα και να φεύγει κόρνερ.

Στο 69ο λεπτό, ο Διαγόρας άνοιξε το σκορ, σε μια γρήγορη αντεπίθεση με τον Μαλακό να μπαίνει από τα αριστερά μέσα στην περιοχή, σεντράροντας προς τα έξω στον αμαρκάριστο Σπάρταλη, ο οποίος με έναν κεραυνό στην κίνηση νίκησε τον Παπαλόπουλο, που έπεσε σωστά αλλά δεν κατάφερε να αποκρούσει.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Αίγειρος έχασε κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Μιχαλάκης από το ύψος του πέναλτι σούταρε στην ανυπεράσπιστη από τον Σελάχα εστία, αλλά ο Αντώναρος πάνω στη γραμμή έδιωξε με το κεφάλι! Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή στιγμή στις καθυστερήσεις, όταν αρχικά ο Μαλακός νικήθηκε σε τετ α τετ (90') και στη συνέχεια ο Χατζηβαγιάννης κλότσησε... αέρα, μετά από ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Βαμβουκλή, έχοντας στο... έλεός του τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Βουρανή, που είχε πολύ καλή συνεργασία με τους βοηθούς του Βερρή και Καρμίρη, βρήκε τους παίκτες του Διαγόρα να πανηγυρίζουν έξαλλα την κατάκτηση του τίλου μαζί με τους φιλάθλους από την Αγία Παρασκευή, που δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα στον "Ταρλά".

Συνθέσεις

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Τ. Χατζηκυριαζής): Σελάχας, Γ. Αλεξίου, Ζατζέλλης, Σαμπάνης, Αντώναρος, Διακορώνας, Παρέλλης (87' λ. τρ. Τριανταφυλλόπουλος), Αγγ. Αλεξίου (23' λ. τρ. Κόμβος), Φιλιανός (80' Γκιάτα), Σπάρταλης, Μαλακός

ΑΙΓΕΙΡΟΣ ΜΥΣΤΕΓΝΩΝ (Θ. Παπαλόπουλος): Παπαλόπουλος, Καφαλούκος, Λεονταρίδης, Βαγγελάκης (74' Χατζηβαγιάννης), Τριλιανός, Καδής, Μιχαλάκης, Πουλασουχίδης, Βαμβουκλής, Συβρής (67' Αλαγιάννης), Βλαστέλλης (56' Τ. Ελευθερίου)

Φωτογραφίες | SportLesvos.gr | Βαγγέλης Γεωργατσέλος
Βίντεο | Ιγνάτης Τσικνής

Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση ή αναπαραγωγή (ολική/μερική/περιληπτική/κατά παράφραση) των άρθρων και των φωτογραφιών του SportLesvos.gr με οποιονδήποτε τρόπο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια (Ν. 2121/1993).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey