Μπαίνει τέλος στην ανοχή των μη διπλωματούχων προπονητών

17/09/2014 - 09:52 Τελευταία τροποποίηση στις 17/09/2014 - 11:20

Coach_system_paper1Διπλωματούχους προπονητές σε όλες τις κατηγορίες ποδοσφαίρου επιβάλλει πλέον η ΕΠΟ, σύμφωνα με το νέο κανονισμό, ο οποίος επικυρώθηκε στην τελευταία Γενική Συνέλευση, έπειτα από τις επιταγές της FIFA.

Έτσι, Ενώσεις, Ομοσπονδία Προπονητών, αλλά και σωματεία είναι υποχρεωμένα να εναρμονιστούν με τις νέες διατάξεις, κάτι που ήταν λίγο έως πολύ γνωστό από την περσινή χρονιά. Το θέμα έχει προκαλέσει μερική αναστάτωση σε όλη την Ελλάδα, ενώ άγγιξε όπως ήταν φυσικό και τη Λέσβο. Ωστόσο, ο Σύλλογος Προπονητών Ποδοσφαίρου του νησιού σε συννενόηση με την ΕΠΣΛ αποφάσισαν να δώσουν την απαραίτητη πίστωση χρόνου στους συλλόγους, αλλά και όσους προπονητές επιθυμούν να δώσουν τις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος, τουλάχιστον UEFA B.

Για το λόγο αυτό ο Σύνδεσμος Προπονητών εξέδωσε ανακοίνωσε, στην οποία επισημαίνονται όλες οι ενέργειές τους για την προάσπιση του επαγγέλματος, καθώς και οι αποφάσεις που πάρθηκαν από κοινού με την Ένωση Ποδοσφαιριρκών Σωματείων, ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Πρόεδρος της Σταύρο Ψαρρόπουλο.

Αναλυτικά: "Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Προπονητών Λέσβου ανακοινώνει στα μέλη του καθώς και σε όσους συναδέλφους προπονητές επιθυμούν να γίνουν μέλη αυτού ότι μετά από την διαβίβαση σχετικών εγγράφων προς την ΕΠΣΛ (αρ. πρωτ. 5/31-7-2014 και αρ. πρωτ. 9/8-8-2014) - ως προς την χρήση και ιδιότητα προπονητή ποδόσφαιρου καθώς και την αντίστοιχη άσκηση των καθηκόντων αυτών όπως αυτά ορίζονται από τον Κ.Α.Π. Ποδοσφαίρου 2014- καθώς και μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Λέσβου κ. Ψαρρόπουλο Σταύρο, συναποφασίστηκε από κοινού – εκφράζοντας την καλή διάθεση εκ μέρους μας αλλά και την απαραίτητη πίστωση χρόνου που μας ζητήθηκε από τα Σωματεία και την ΕΠΣΛ- η παράταση έως το τέλος της ποδοσφαιρικής σαιζόν 2014-2015 της χορήγησης ιδιότητας προπονητή ποδόσφαιρου στα επικείμενα πρωταθλήματα της ΕΠΣΛ από προπονητές μη πιστοποιημένους και συνεπώς μη μέλη του Συνδέσμου μας, με απαραίτητη προϋπόθεση την συμμέτοχη αυτών σε άμεση χρονικά μελλοντική σχολή προπονητών ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. και την ανάλογη πιστοποίηση αυτών έως και το τέλος των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΛ για την περίοδο 2014-2015.

Γίνεται σαφές και απόλυτο ότι μετά το χρονικό διάστημα αυτό και πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων της νέας σαιζόν 2015-2016 ουδεμία ανοχή και υπομονή θα υπάρξει εκ μέρους μας σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης «συναδέλφων» προπονητών στα προβλεπόμενα όπως ορίζει ο Κ.Α.Π. της Ε.Π.Ο και προσδοκούμε και από την ΕΠΣΛ- ως αρωγό στην προσπάθεια μας για την αναβάθμιση του Λεσβιακού Ποδοσφαίρου - την τήρηση των προαναφερόμενων.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ..... Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

.... ΒΟΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ... ΜΟΥΝΤΑΝΑΡΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ"

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey