Με 20 σωματεία η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Λέσβου

08/07/2015 - 17:40 Τελευταία τροποποίηση στις 08/07/2015 - 17:42

Με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να ετοιμάζεται για μία από τις πιο δύσκολες χρονιές του, η Γενική Συνέλευση της ΕΠΣ Λέσβου που πραγματοποιήθηκε προχτές στα ιδιόκτητα γραφεία της, ανέδειξε κατά κύριο λόγο αυτό που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της καθημερινότητάς μας: Τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα που είναι σε άμεση συνάρτηση φυσικά με την δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα μας. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου Σταύρος Ψαρρόπουλος, βλέποντας πάντως 20 από τις 36 συνολικά σωματεία της δύναμής του να δίνουν το «παρών» στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στα παλιά γραφεία της Ένωσης, έδειξε να αντιλαμβάνεται τη δυσκολία της χρονιάς που έρχεται, τονίζοντας ωστόσο πως το ποδόσφαιρο μπορεί να βγει κερδισμένο. Μάλιστα δείχνοντας πως έχει αντιληφθεί πως τα κόστη των πρωταθλημάτων πλέον είναι εξαιρετικά δύσκολα να καλυφθούν από τους παράγοντες, έδειξε διάθεση να συμβάλλει προαναγγέλλοντας εισηγήσεις μεταξύ άλλων και στους διαιτητές, να προσφέρουν τουλάχιστον σε δύο παιχνίδια το χρόνο δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε κάθε ομάδα…

Σε μία γενικότερη ανάλυση, τα 20 σωματεία που έδωσαν το «παρών» στη Συνέλευση, στάθηκαν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία και στα προβλήματα κατ΄ επέκταση που θα αντιμετωπίσουν στην πορεία της νέας σεζόν, ενώ έθιξαν όπως αναμενόταν και το επίμαχο που έχει να κάνει με την υποχρεωτική χρησιμοποίηση 15άρη στην 11άδα κάθε ομάδας.

Ο  Σταύρος Ψαρρόπουλος από τη μεριά του αφού σχολίασε ως μία από τις πιο αμφίρροπες και συναρπαστικές χρονιές αυτή που μας πέρασε για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Λέσβου, αναφέρθηκε και στην παρουσία των μικτών στο ενωσιακό πρωτάθλημα. Εξήρε επίσης την προσπάθεια των παραγόντων που κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω της οικονομικής κρίσης, κατάφεραν να παραμείνουν στις επάλξεις  ενώ αναφορά  έκανε και στην επιτροπή διαιτησίας και στους διαιτητές που έβγαλαν εις  πέρας  την αποστολή τους χωρίς να υπάρχουν μεγάλα προβλήματα. 

Μιλώντας τώρα για το μείζον ζήτημα που δεν είναι άλλο από την υποχρεωτική χρησιμοποίηση ενός 15άρη στην ηλικία, βασικό στην 11άδα, ο κ. Ψαρρόπουλος σχολίασε πως το γεγονός πως δεν χρησιμοποιούνται οι μικροί σε ηλικία, στοιχίζει και στο μέλλον του λεσβιακού ποδοσφαίρου αλλά και στις μικτές ομάδες. Μάλιστα εξήγησε πως το νέο μέτρο αυτό, το εισάγει η ΕΠΟ και όχι ο ίδιος, με τους παράγοντες πάντως από τη μεριά τους να ισχυρίζονται πως οι 15άρηδες είναι… δυσεύρετοι, αφού οι ακαδημίες του Οδυσσέα Ελύτη και η ΑΕΛΚ έχουν κάνει… αφαίμαξη.

Ο Σταύρος Ψαρρόπουλος ωστόσο μίλησε και για τις αθλητικές εγκαταστάσεις ζητώντας από τον Δήμο να μεριμνήσει για  την βελτίωση των αγωνιστικών χώρων. Αξίζει βέβαια εδώ να σημειωθεί ότι δόθηκε από τα αρμόδια Υπουργεία σχετική παράταση μέχρι τον ερχόμενο Φλεβάρη, για να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα ακόμα υπάρχουν στα γήπεδα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey