Πολύτιμες εμπειρίες ο ΙΟΜ στη Χίο

29/03/2015 - 13:43

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης, που συμμετείχαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Χίου, στις 21 - 24 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα σημαντικό αγώνα, καθώς από αυτόν προκρίνονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αλλά και στην προεθνική ομάδα.

Ο ΙΟΜ συμμετείχε με 4μελή αποστολή από το τμήμα τριγώνου του Ομίλου και συγκεκριμένα με τους αθλητές Σταμάτιο Κωφόπουλο – Λυμπέρη και Αλέξανδρο Αθηνιώτη, που συμμετείχαν στην κατηγορία Laser 4.7 και τους Σοφία Δελόγκου και Δημοσθένη Βαμβουρέλλη στα Optimist. Για τους αθλητές του ΙΟΜ, αυτή ήταν η πρώτη αγωνιστική τους εμπειρία και δε θα μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό τους παρά το γεγονός πως δεν κατόρθωσαν να ανέβουν στο βάθρο, αφού οι εμπειρίες που αποκόμισαν ήταν πολύτιμες, τόσο από το αγωνιστικό μέρος όσο και από την άρτια διοργάνωση.

Συνολικά στους αγώνες συμμετείχαν 128 αθλητές και αθλήτριες από 15 Ναυταθλητικά Σωματεία όλου του Αιγαίου και της Κρήτης. Συγκεκριμένα, έλαβαν μέροςαθλητές από τους Ιστιοπλοϊκούς Ομίλους της Χίου, της Σύρου, της Μυτιλήνης, της Ρόδου, της Πάρου, της Αντίπαρου, της Τήνου, της Κω, των Χανίων (με δύο ομίλους), του Ηρακλείου, του Γαζίου Κρήτης, της Άνδρου, του ΠΕΚΕΒ και των Καρδαμύλων. Πιο συγκεκριμένα, φέτος αγωνίστηκαν 86 αθλητές με σκάφη κατηγορίας Optimist και 42 αθλητές με σκάφη κατηγορίας Laser 4.7.

Ο καιρός δεν έκανε τη χάρη σε αθλητές και διοργανωτές, καθώς τις δύο πρώτες μέρες του πρωταθλήματος η άπνοια και η βροχή ταλαιπώρησαν το στόλο και δεν επέτρεψαν στην Επιτροπή Αγώνα να διεξάγει τις κούρσες που είχε προγραμματίσει, κάτι που άλλαξε όμως την τρίτη και τελευταία ημέρα των αγώνων. Συνολικά διεξήχθησαν 7 Ιστιοδρομίες για την κατηγορία των Optimist και 6 Ιστιοδρομίες για τα Laser 4.7, κάτω από πολύ υψηλό ανταγωνισμό, γεγονός που ωφέλησε ιδιαίτερα τους αθλητές. Με τη λήξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής, στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Χανδρής", με τη παρουσία της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάννας ΚΑλογήρου και του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Τέλη Αδαμόπουλου.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Μυτιλήνης εκφράζει την ικανοποίησή του από την εμφάνιση όλων των αθλητών του, συγχαίροντάς τους για την προσπάθειά τους. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey