Με επιτυχία ο ιστιοπλοϊκός αγώνας «Νίκος Κουκλέλης»

01/11/2022 - 12:35 Τελευταία τροποποίηση στις 01/11/2022 - 12:50

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 10 χρόνων λειτουργίας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης διοργανώθηκε από τον ΙΟΜ αγώνας για τις κατηγορίες Optimist και Laser 4.7, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, προς τιμήν του διεθνούς φήμης Λέσβιου ιστιοπλόου Νίκου "Κουκλέλη".

Ο αγώνας στέφτηκε με επιτυχία, καθώς είναι η τρίτη φορά που πραγματοποιήθηκε στο νησί με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 4 ομίλους: ΙΟ Μυτιλήνης, ΝΟ Χίου, ΝΟ Καρδαμύλων και ΠΕΚΕ Βροντάδου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 8 ιστιοδρομίες σε κάθε κλάση. Τις δύο πρώτες μέρες του αγώνα ο άνεμος ήταν ιδιαίτερα δυνατός, ξεπερνώντας τους 20 κόμβους, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ολοκληρώσουν 3 ιστιοδρομίες.

Η τρίτη και τελευταία μέρα του αγώνα ξεκίνησε με άπνοια και έτσι ενώ τα σκάφη συγκεντρώθηκαν στην γραμμή εκκίνησης, οι συνθήκες δεν επέτρεπαν τη διεξαγωγή ιστιοδρομιών. Στη συνέχεια όμως ο άνεμος δυνάμωσε με αποτέλεσμα να ολοκληρωθούν άλλες δύο ιστιοδρομίες σε κάθε κατηγορία.

Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Κατηγορία Laser

1. Γιάννης Μουζάκης της Προοδευτικής Εκπολιτιστικής Κοινωνικής Ένωσης
Βροντάδου
2. Σπύρος Μουζάκης της Προοδευτικής Εκπολιτιστικής Κοινωνικής Ένωσης
Βροντάδου
3. Ανέστης Τσιρλής της Προοδευτικής Εκπολιτιστικής Κοινωνικής Ένωσης
Βροντάδου

Κατηγορία Optimist Κοριτσιών

1. Θεανώ Αναστασίου του Ναυτικού Ομίλου Χίου
2. Λυδία Ζούμα του Ναυτικού Ομίλου Χίου
3. Κυριακή Μακρινού της Προοδευτικής Εκπολιτιστικής Κοινωνικής Ένωσης
Βροντάδου

Κατηγορία Optimist Αγοριών

1. Γεώργιος Βατάκης του Ναυτικού Ομίλου Χίου
2. Αντώνιος Φεγγουδάκης του Ναυτικού Ομίλου Χίου
3. Γιάννης Παππάς του Ναυτικού Ομίλου Χίου

Κατηγορία Optimist 11χρονων Κοριτσιών

1. Λυδία Ζούμα του Ναυτικού Ομίλου Χίου

2. Κυριακή Μακρινού της Προοδευτικής Εκπολιτιστικής Κοινωνικής Ένωσης
Βροντάδου
3. Ζαφειρία Μακρινού του Ναυτικού Ομίλου Καρδαμύλων Χίου

Κατηγορία Optimist 11χρονων Αγοριών

1. Στέφανος Ψαρρός του Ναυτικού Ομίλου Χίου
2. Δημήτρης Βουρνούς του Ναυτικού Ομίλου Χίου
3. Βασίλης Παγώνης του Ναυτικού Ομίλου Καρδαμύλων Χίου

Κατηγορία Optimist μικρότερης ηλικίας αθλητή

Μιχαήλ-Παύλος Σάββας του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μυτιλήνης

nikos-kouklelis-agones-2022-1.jpg (770×578)

Τις απονομές των κυπέλων έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Χριστόφας, ο Διευθυντής της ΕΤΑΛ κ. Αναστάσιος Περιμένης, ο Πρόεδρος του ΙΟΜ κ. Χαράλαμπος Ανιτσάκης και η Αντιπρόεδρος κα Λιάνα Γιαλούση και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα κ. Κώστας Αθηνιώτης, οι οποίοι συνεχάρησαν όλους τους συμμετέχοντες.

Μετάλλια και αναμνηστικά συμμετοχής απονεμήθηκαν σε όλους τους αθλητές/ τριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Το πρωί της Παρασκευής πριν την έναρξη του αγώνα, οι αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν σε μία διαφορετική παρέλαση με τα σκάφη τους που έχει καθιερωθεί πλέον και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τέτοια μέρα. Το θέαμα ήταν μοναδικό και εντυπωσιακό για τους κατοίκους της Μυτιλήνης, που είχαν μαζευτεί στην προκυμαία για την καθιερωμένη παρέλαση.

Το ΔΣ του ΙΟ Μυτιλήνης θα ήθελε να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, που χρηματοδότησαν τον αγώνα, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία φρόντισε για την ασφάλεια των αθλητών/ τριών και την Alternative Sailing, που διέθεσε τα σκάφη της για την Επιτροπή του αγώνα. Επίσης, την Attica Group και τις εταιρείες Blue Star Ferries και Hellenic Seaways, για την έκπτωση που προσέφεραν στα εισιτήρια των συμμετεχόντων και των οχημάτων με τα σκάφη τους, τη Setur Marina Μυτιλήνης, για την φιλοξενία, το catering Ελαϊτις Events για τα lunch box των συμμετεχόντων και το τυπογραφείο Δούκας.

Χορηγοί επικοινωνίας ήταν Το Νησί και το Aeolos TV. Οι αθλητές/τριες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, όπου ελπίζουμε να έχουμε ακόμα περισσότερες συμμετοχές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey