Πρωτιά "Calexico" στο "Βενιζέλος 2012"

02/10/2012 - 11:17

Δώδεκα σκάφη και συνολικά πενήντα ιστιοπλόοι συμμετείχαν την Κυριακή (30/9) στον ιστιοπλοϊκό αγώνα ανοικτής θαλάσσης που διοργάνωσε ο ΛΟΙΑΘ, με την επωνυμία "Βενιζέλος 2012".

Ο αγώνας, που περιελάμβανε μία ιστιοδρομία, με εκκίνηση εξωτερικά του λιμανιού της Μυτιλήνης, διαδρομή μέχρι τη βραχονησίδα "Βενιζέλος" της Θερμής και επιστροφή, ήταν ο προτελευταίος στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ΛΟΙΑΘ για φέτος, με το επόμενο ιστιοπλοϊκό ραντεβού να είναι προγραμματισμένο για τις 8 Νοεμβρίου στα «Ελευθέρια».

Την 1η θέση κατέκτησε άνετα το "CALEXICO" με κυβερνήτη τον Χαράλαμπο Ανιτσάκη, σε έναν αγώνα που χαρακτηρίστηκε από τις πολλές εγκαταλείψεις λόγω άπνοιας. Για τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου υπήρξε έντονος συναγωνισμός με τα σκάφη να τερματίζουν έχοντας μικρή χρονική διαφορά. Στη 2η θέση κατετάγη το "VIDA" με κυβερνήτη τον Στέλιο Μπράτο και την 3η θέση το "NELLI" με κυβερνήτη τον Γιάννη Ζερδελή.

Άτυχος στάθηκε ο Γιώργος Πιττός με το "CALΥPSO ΙΙ", που εξαιτίας βλάβης στο ρόλερ μετά την εκκίνηση έμεινε αρκετά πίσω, όπως επίσης και το "SUN FIZZ" του Στρατή Πάλλη, λόγω ενός σκισίματος στο μπαλόνι που του στέρησε ένα καλύτερο πλασάρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως στον αγώνα συμμετείχε συμβολικά και το ιστορικό ιστιοπλοϊκό σκαρί "Σαρακήνα", δημιούργημα του μεγάλου φίλου της Λέσβου, καλλιτέχνη και διανοητή Μανώλη Καλλιγιάννη. Με καπετάνιο τον καινούργιο ιδιοκτήτη του Γιάννη Ιατρέλλη, το "Σαρακήνα" παραμένει σε άριστη κατάσταση, αποτελώντας ένα κόσμημα για το στόλο του ΛΟΙΑΘ.

Το ΔΣ του Ομίλου ευχαριστεί θερμά τα μέλη του που συμμετείχαν στο φετινό αγώνα «Βενιζέλος 2012». Πληρώματα και αγωνιστική επιτροπή απέδειξαν για μία ακόμα φορά, πως ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθεια του ΛΟΙΑΘ για τη συνεχή ανάπτυξη της ιστιοπλοΐας στη Λέσβο.

Την επιτροπή του αγώνα στελέχωσαν ο Αλέξανδρος Γιαννόπουλος και η Δέσποινα Σκοπελίτου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey