Ο ΛΟΙΑΘ στο πλευρό των μεταναστών

26/11/2012 - 20:58

loia8_pita_2011_1Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει κάθε Πέμπτη ο Λεσβιακός Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης από τα μέλη του, με σκοπό να διατεθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, για τις ανάγκες των μεταναστών που κρατούνται εκεί.

Στόχος της προσπάθειας του ΛΟΙΑΘ είναι να διατεθούν πολύτιμα για την καθημερινή διαβίωση είδη σε συνανθρώπους μας, που κατέληξαν στη Λέσβο από δοκιμαζόμενες γωνιές του πλανήτη.

Εξάλλου με απόφαση του ΔΣ του ΛΟΙΑΘ την προηγούμενη εβδομάδα, αγοράστηκε και παραδόθηκε σημαντική ποσότητα ειδών πρώτης ανάγκης. Η παράδοση έγινε από τον Πρόεδρο Γιάννη Ζερδελλή και μέλη του Ομίλου στα κρατητήρια της Αστυνομίας, όσο και στο χώρο φύλαξης του Λιμενικού.

Ο Πρόεδρος του ΛΟΙΑΘ Γιάννης Ζερδελλής δήλωσε: «Ο Όμιλός μας με τη βοήθεια των μελών του και με όσες δυνάμεις διαθέτει, θα συνεχίσει την προσπάθεια αυτή. Πολλοί συνάνθρωποί μας, ανάμεσα τους γυναίκες και μικρά παιδιά, έχουν την ανάγκη μας. Η συμπαράστασή μας σε αυτούς τους, πέρα από υλική είναι κυρίως ηθική.

Τις θάλασσές μας κατά το παρελθόν έχουν διασχίσει χιλιάδες πρόσφυγες και θέλουμε να είναι πάντα ειρηνικές και φιλόξενες. Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ όλους τους συμπολίτες μας, που καθημερινά φέρνουν τρόφιμα και διάφορα άλλα είδη. Τέλος εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους αστυνομικούς και λιμενικούς υπαλλήλους, που έχουν επωμιστεί ένα πραγματικά δύσκολο έργο.»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey