Μάχες με τις… μπάντες! [vid]

14/05/2014 - 03:00 Τελευταία τροποποίηση στις 07/12/2014 - 14:14


Ένα μοναδικό υπέρ-θέαμα διαδραματίστηκε το Σάββατο στο Εμπορικό Λιμάνι της Μυτιλήνης, με την αδρεναλίνη να χτυπά κόκκινο στο «Drift Show», που διοργάνωσε η Λέσχη Αυτοκινήτου Μυτιλήνης, με τη συμμετοχή όλων των μεγάλων ονομάτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού εντός και εκτός νησιού.

Μετά τον πρώτο απόλυτα επιτυχημένο αγώνα επίδειξης «Drift & Time Attack» που έγινε τον Οκτώβριο στον ίδιο χώρο, η Λέσχη αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη, φέρνοντας εις πέρας τελικά μια δυσκολότερη αποστολή. Ο χώρος που παραχωρήθηκε από το Λιμενικό Ταμείο ήταν περισσότερος, η πίστα μεγάλωσε και το θέαμα ήταν… καυτό, όπως και τα… ελαστικά των αυτοκινήτων που «έλιωσαν» ντριφτάροντας. Ο αγώνας είχε τραβήξει το ενδιαφέρον κορυφαίων οδηγών του είδους στο Αιγαίο, αλλά και από την Αθήνα. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από την πρωτεύουσα, υπήρξαν συμμετέχοντες από τη Χίο, τη Σάμο, την Πάρο και τη Νάξο, ενώ εντυπωσιακό «παρών» φώναξαν οδηγοί από τη Λέσβο.

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΠΑ ΟΜΑΕ, της Επιτροπής Αγώνων Αυτοκινήτου και καρτ δηλαδή, που πραγματοποίησε τον τεχνικό έλεγχο και είχε προβλέψει τα πάντα ώστε η πίστα να είναι στην ιδανική κατάσταση. Τα πάντα εκτός από τον καιρό, αφού το ψιλόβροχο νωρίς το απόγευμα δυσκόλεψε αρκετά τους οδηγούς στα χρονομετρημένα περάσματά τους, κάνοντας τους αρκετά επιφυλακτικούς.

Όσο περνούσε η ώρα όμως, τα σύννεφα έφυγαν, η πίστα στέγνωσε στα περισσότερα σημεία της και ο κόσμος γινόταν ολοένα και περισσότερος. Υπολογίζεται ότι το «Drift Show» παρακολούθησαν περισσότερα από 1000 άτομα, με τους οδηγούς να τους αποζημιώνουν για την αναμονή και την… ορθοστασία, όταν λίγο μετά τις 8 το βράδυ ξεκίνησαν να ντριφτάρουν. Η ένταση και τα συναισθήματα κορυφώθηκαν όταν ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ των αυτοκινήτων, που έβγαιναν δύο-δύο ταυτόχρονα στην πίστα και έκαναν πλαγιολίσθηση σε απόσταση… αναπνοής το ένα από το άλλο, με τον κόσμο να χειροκροτεί και να φωνάζει δυνατά, επευφημώντας τους οδηγούς.

Να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές υπολογίζουν πως αποκλειστικά για το «Drift Show» έφτασαν στο νησί μας περίπου 200 επισκέπτες, στην πλειοψηφία τους μηχανικοί, συγγενείς, υποστηρικτές και φίλοι των οδηγών που έλαβαν μέρος, οι οποίοι εκτός του ότι έμειναν στη Λέσβο στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενίσχυσαν σε ένα βαθμό και την τουριστική κίνηση, σε μια περίοδο που δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να υπάρχει έντονο ρεύμα προς τη Λέσβο. Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, που συγκαταλέγεται στα θετικά της διοργάνωσης.

Άξιο αναφοράς ήταν επίσης το γεγονός, πως καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρξε πολύ καλή συνεργασία των διοργανωτών με το Λιμενικό Σώμα, τους υπεύθυνους φύλαξης, αλλά και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που βρέθηκε στο χώρο για παν ενδεχόμενο.

{youtube}Tgar6IqvQUY{/youtube}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Powered by CJ web | Made with love by CJ web, Creative web Journey